Foto: Shutterstock
Patlaban, kad ārā gaisa temperatūra ir iesilusi tropu līmenī, visi ar karstumu cīnāmies, kā nu mākam. Svīšana ir organisma dabisks termoregulācijas mehānisms. Padušu zonā sviedru dziedzeri ir gana daudz, lai tā būtu pelnījusi īpašu kopšanu un neiekaistu.

"Dove" zīmola vadītāja Jūlija Kravčenko,sniedz četrus ieteikumus, kā pareizāk kopt paduses, it īpaši šobrīd tik aktuālajā karstajā gadalaikā.

Gluda āda

Mums katrai ir savs piemērotākais veids, kā atbrīvoties no apmatojuma padusēs, vaksācija vai skūšana, bet tām, kuras priekšroku dod skūšanai, svarīgi to darīt pareizi un uzmanīgi. Pirms skūšanas veiciet maigu pīlingu padušu zonā, kas palīdzēs mazināt ādas kairinājumu pēc skūšanas. Apskalojiet padušu ādu ar siltu ūdeni, kas palīdzēs ādai kļūt elastīgākai, mazinās apsārtumu, kā arī atvieglos skūšanās procesu. Lai novērstu ādas kairinājumu, iekaisumu un matiņu ieaugšanu, ir būtiski izvēlēties piemērotāko un kvalitatīvāko ķermeņa kopšanas instrumentu un tā lietošanas tehniku. Svarīgi ir atcerēties, ka matiņi jāskuj to augšanas virzienā. Pievērsiet uzmanību arī tam, lai skuveklis nav nodilis, pēc vairākkārtējas tā lietošanas, ja nepieciešams, nomainiet to pret jaunu.

Piemērots antiperspirants

Mūsu padušu āda var kļūt sausa vai pat iekaist pēc nepiemērota antiperspiranta lietošanas kombinācijā ar nepareizu skūšanos. Rūpējieties, lai tā tiek mitrināta, it īpaši pēc skūšanās, izvēloties antiperspirantu, kura sastāvā ir mitrinošs krēms. Papildus tam, protams, svarīgi, lai tas spēj pildīt arī pārējās svarīgās antipersipranta funkcijas – aizsargāt paduses pret svīšanu, novērst nepatīkamu aromātu, kā arī neatstāt sviedru traipus uz apģērba. Tas var būt izsmidzināms, zīmuļveida vai ruļļveida antiperspirants.

Aizsardzība pret sauli

Lai vasarā uzturētu mūsu ādu veselu un mirdzošu, lietojam saules aizsargkrēmu, kas
pasargā ādu no saules negatīvās ietekmes. Lietojiet saules aizsargkrēmu arī padušu zonai, jo tas palīdzēs novērst saules apdegumus uz maigās padušu ādas, kā arī samazinās padušu ādas pigmentācijas risku.

Tumšo pigmentu novēršana

Dažas no mums ir saskārušās ar šo problēmu, dažreiz tumši laukumi padusēs rada iespaidu, ka uz tām ir palicis apmatojums, pat pēc skūšanās. Ir divi iemesli, kādēļ padušu āda kļūst tumša – matiņu saknes ir tuvu ādai vai arī padušu āda ir sakairināta no skūšanās, kā rezultātā uz padusēm veidojas tumšs atmirušās ādas slānis. Lai atrisinātu šo problēmu, dodiet priekšroku vaksācijai vai fotoepilācijai, kādu laiku atturoties no skūšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!