Šokolāde, tēja un kafija var iepriecināt ne tikai mūsu garšas kārpiņas, bet arī ādu. Šie gardumi tagad aizvien biežāk tiek iekļauti arī skaistumkopšanas produktu sastāvos, ar kuriem palutināt ķermeni no galvas līdz kājām.
Šokolāde
Visiem zināms, ka šokolāde dara laimīgāku, bet ne visi zina, ka šis brūnais gardums izkausētā veidā, ārīgi pielietots, ir lielisks līdzeklis cīņā pret ādas novecošanu un pat uzlabo vēdera ādas tonusu.
Šokolāde mielo dvēseli, it īpaši, ja tā ir arī mazkaloriju, kā tas ir daudzos spa salonos, kur piedāvā ķermeņa kopšanas procedūras ar šo maigo glazūru: kakao putu vannas, šokolādes aplikācijas pret celulītu, masāža ar kausētu šokolādi ir tikai daži piemēri.
Alternatīva: ar kakao saturošiem skaistumkopšanas produktiem tu vari pārvērst savu vannas istabu par īstu šokolādes oāzi. Lai tur netrūkst arī tase karsta šokolādes dzēriena. Kāda vācu zinātnieku grupa ir atklājusi, ka šokolādē ir viela, kas stimulē jaunu ādas šūnu veidošanos un tādējādi netieši pasargā no grumbu veidošanās.
Produkti ar kakao:
Vēdera ādu tvirtāku padara
Biotherm
produkts "Abdo-Choc Concentré Gainant Ventre Minceur et Fermeté". Aromterapijas līdzeklis vannai:
Dresdner Essenz
"Candy Mountain Bath Essence". Sejas ādu atsvaidzina
Payot
šokolādes krēms "Crème de Choc". Lutina ādu un liek tai smaržot pēc šokolādes:
Douglas Beauty System
"Gourmesse Cacao & Spices Sparkling Body Souffle". Kulinārisks ķermeņa pīlings:
Origins
"Cocoa Therapy Body-Buffing Scrub".
Tēja
Zaļā tēja ir izcils līdzeklis pret novecošanu, pie tam ne tikai tasītē, bet arī krēmu sastāvā šis aziātu iecienītais dzēriens ir nepārspējams ķermeņa kopšanas līdzeklis, kas palīdz ādu uzturēt gludu un skaistu.
Par šo saudzējošo iedarbību galvenokārt ir atbildīgi flavonoīdi, kuri zaļajā tējā ir četrreiz lielākā koncentrācijā nekā, piemēram, melnajā. Līdz ar to zaļā tēja notur brīvos radikāļus šaha un mata pozīcijās. (Brīvie radikāļi ir agresīvas skābekļa molekulas, kas paātrina grumbu veidošanos.) Turpretī, ja ir nosliece uz sausu ādu, vajadzētu izvēlēties balto tēju. Tā radusies Ķīnā, un vienmēr ir uzskatīta par dziedniecisku līdzekli. Šodien zināms, ka šī tēja veicina lipīdu veidošanos un tādā veidā pasargā ādu no izžūšanas. Papildu ieguvums: baltajai tējai piemīt iekaisumu mazinošas īpašības – tas ir sevišķi noderīgi, ja uz ādas metas dažādi izsitumi.
Produkti ar tēju:
Palutini ķermeni ar baltās tējas ekstraktu:
Bulgari
"Eau Parfumée au Thé Blanc Body Lotion". Zaļā tēja atjauno un mitrina ādu:
Shiseido
"Advanced Essential Energy". Pasargā no izžūšanas un atsvaidzinoša iedarbība piemīt
Claire Fisher
"Aroma Körperöl Grüner Tee-Lemongras". Krēms ķermeņa kopšanai:
Origins
"A Perfect World Intensely Hydrating Body Cream with White Tea".
Kafija
Kafija ir iecienītais rīta dzēriens možuma iegūšanai, taču tai piemīt arī citi talanti iedarbībā uz ādu un figūru. Krēmi, kas satur kofeīnu, ādu padara mirdzošu, jo veicina audu apasiņošanu. Līdz ar to no ādas iekšpuses izlīdzinās mazas krunciņas. Vienlaicīgi kofeīna iedarbībā paātrinās arī limfas plūsma, audi atbrīvojas no liekā ūdens, mazinās tūska ap acīm. Vēl viens pluss: celulīta produktu sastāvā kofeīns šķeļ taukus taukskābēs un glicerīdus, līdz ar to organismam ir vieglāk un ātrāk tos aiztransportēt. Ādai mazinās "apelsīna miziņas" efekts.
Produkti ar kafiju:
Ādas apasiņošanu veicina ķermeņa pīlingi, kuru sastāvā ir kafija. Celulītu mazina
L'Oréal Paris
"Perfect Slim Cellulite-Gel". "Apelsīna miziņas" efektu mazina un ādu izlīdzina
Garnier
"Bodytonic Figurpflege Cellulite-Gel". Attīrīšanos no sārņiem stimulē
Vichy
"Liposyne". Maisiņus zem acīm mazina un nogurušām acīm palīdz
Lancôme
"Hydra Zen Yeux". Ādu tvirtāku padara
Daniel Jouvance
"Océ Algue Cafein' Algue Modelage".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!