Foto: PantherMedia/Scanpix
Gadu gaitā āda pamazām noveco, zaudējot mitrumu un elastību un kļūstot plānāka. Gadījumā, ja sejas mirdzumu un svaigumu vairs neļauj atgūt pat dubulta mitrinošo līdzekļu deva, tai arvien izskatoties apsārtušai, sausai un nespodrai, tā vietā, lai ķertos pie dārgiem kosmētiskiem līdzekļiem, izmēģini portāla "Woman's Day" apkopotos padomus ādas kopšanai!

Mazāk līdzekļu, mazāk problēmu

Viens no vieglākajiem veidiem, kā likvidēt ādas problēmas, ir izvairīties no to ierosinātājiem. Atturies no ilgām, karstām dušām un tīrīšanas līdzekļiem, kas satur minerāleļļas un vazelīnu. Tie sausina un noloba ādas virskārtu, līdz ar netīrumiem notīrot arī ādas izstrādātās dabiskās eļļas. Tāpat ieteicams izvairīties no mākslīgās smaržvielas saturošiem produktiem, kas var radīt paaugstinātu ādas jutību, un ādu pēc iespējas biežāk tīrīt vienkārši ar ūdeni vai dabiskiem kosmētikas noņemšanas līdzekļiem, kuru sastāvā nav slēptu ķīmisku savienojumu.

Neļauj vairoties mikrobiem

Grima otas satur baktērijas, kas var izsaukt ādas problēmu atkārtotu saasināšanos izsitumu vai apsārtuma veidā. Lai no tā izvairītos, eksperti iesaka izmantot vienreizējos grima sūklīšus un kosmētikas piederumus uzturēt tīrus, kā arī tos regulāri mainīt, neļaujot vairoties baktērijām, kas vēlāk nokļūs uz tavas sejas.

Dabiskais brīnumlīdzeklis

Piens uzlabo sausas, apsārtušas un plēkšņainas ādas stāvokli teju uzreiz pēc sejas apstrādāšanas. Ja ādas dabiskais pH līmenis tiek izjaukts, videi kļūstot pārlieku skābai vai sārmainai, var rasties niezes un dedzināšanas sajūta.

Pienā esošās olbaltumvielas un taukskābes pH līmeni normalizēs, kā arī atjaunos ādas šūnas un mitrinās to.

Speciālisti ādu ar pienu iesaka apstrādāt reizi nedēļā - samērcē pienā vati vai kokvilnas drāniņu un atstāj to uz savas sejas uz piecām minūtēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!