Foto: Santa Kudreņicka

Jāsaka godīgi – mode mainās pat ļoti strauji. Tāpēc, kādu grimu izvēlēties veidot uz savu izlaidumu, lai pēc trijiem, pieciem vai desmit gadiem nenāktos sarkt par savu jaunības dienu izvēli? Lūk, skaistumkopšanas blogere Santa Kudreņicka "Viņa" lasītājām piedāvā trīs neitrālas grima variācijas.

Lai izveidotu noturīgu un perfektu grimu, jāsāk ar pamata izveidi. Šeit vari atrast Santas padomus tā izveidei. Tomēr, runājot par sagatavošanās procesu, skaistumkopšanas blogere iesaka nedēļu pirms lielā notikuma aiziet arī pie kāda meistara, kurš varētu sakopt arī uzacis, piešķirot tām perfekto formu, lai īpašajā dienā nenāktos raizēties arī par to.

Pirmais variants

Lai acu ēnas noturētos visas dienas un nakts garumā, lieto acu ēnu bāzi. Ja tomēr šādu bāzi ikdienā nelieto, vari uz plakstiņa uzklāt tonālo krēmu vai korektoru, vienmērīgi to izpludinot, un nopūderējot plakstiņu ar caurspīdīgo pūderi vai miesas krāsas acu ēnām. Šī kombinācija palīdzēs ēnām noturēties visas dienas garumā, ļaus tām labāk klāties uz plakstiņa un vēlāk arī pludināties.

Ja neesi lietpratēja acu ēnu klāšanā, visērtāk šo grima daļu būs veidot ar divām acu ēnām. Uz plakstiņa uzklāj miesas krāsas ēnas, un acu locījuma līnijā liec brūnu vai viegli bēšu toni, tas acij piedos formu, viegli to izmodelējot, gluži tāpat, kā tas notiek, koriģējot sejas ovālu. Nelielam akcentam uz plakstiņa vari uzlikt kādu birstošo mirdzuma ēnu, kas koptēlam piedos trauslumu un svinīgumu.

Akcents šajā meikapā tiek likts uz skropstām. Ja ir nepieciešamība, atliec tās un izvēlies ūdens noturīgo skropstu tušu, kas noturēs skropstu atliekumu visu dienu, un ja kādā emocionālākā brīdī nobirs asara, tas neizbojās tavu acu meikapu.

Vaigus akcentē ar nelielu sārtumu. Ja vēlies mirdzēt visspožāk, tad arī uz vaigu kauliem vari uzlikt šobrīd tik ļoti aktuālo izgaismotāju. Atceries vien nepārspīlēt ar tā daudzumu.

Lūpas krāso neitrālajā "nude" tonī. Virsū klāj lūpu spīdumu.

Šis būs grims, uz kuru, pēc pieciem gadiem atskatoties fotogrāfijās, nevajadzēs pārdzīvot un sakost zobus kaunā, jo tas ir tik neitrāls, ka aktuāls būs vienmēr.

Otrais variants

Šajā meikapa koptēlā, kā jau redzams fotogrāfijās, acis ir akcentētas mazliet tumšākās. Pa acs kustīgo plakstiņu līdz pat locījuma līnijai ir klāta viena ēna, un tā izpludināta tā, lai neredzētu nevienu asu līniju ēnojumā.

Lai ēnojums veidotos interesantāks un ne tik plakans, tuvāk skropstu līnijai var uzklāt mazliet tumšāku brūnā toņa ēnu, kas veidos dūmakainu ēnojuma tehniku. Šo acu meikapu var noslēgt ar tumšāku lainera līniju gar skropstām, un biezu skropstu tušas kārtu.

Arī lūpas šajā grimā izvēlētas mazliet tumšākas, tomēr joprojām neitrālos zemes toņos.

Trešais variants

Tomēr iespējams izvēlēties arī mazliet pamanāmāku meikapu. Izvēlies dūmakaino skatienu akcentēt arī ar mirdzumiņiem, un iznes to ar pārliecību!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!