Foto: Shutterstock
Kamēr vienai grima uzklāšana nebūt nesagādā problēmas, citai katra reize nes pamatīgas galvassāpes. Šķietami, viss tiek darīts pareizi, lai meikaps izskatītos kā no žurnāla vāka, taču gala rezultāts liek secināt, ka procesā kaut kas izdarīts nepareizi. "Reader's Digest" eksperti atklāj, kuras ir visbiežāk pieļautās dekoratīvās kosmētikas uzklāšanas kļūdas un kā no tām izvairīties.

Pirms ķeries klāt pie acu ēnām, lūpu krāsām un skropstu tušām, atceries, kā sejas āda ir pareizi jāsagatavo. Pirms dekoratīvās kosmētikas uzklāšanas nepieciešams ādu attīrīt, tonizēt un mitrināt. Kā sagatavot perfektu pamatu dekoratīvās kosmētikas uzklāšanai, ja paredzēta fotografēšanās, lūko šajā rakstā.

Viena no būtiskākajām kļūdām ir nepareiza tonālā krēma toņa izvēle. Tā lietošana šķiet samērā vienkārša – uzklāj mitrinošu krēmu, tad grima bāzi un, visbeidzot, tonālo krēmu, taču tik viegli gan nav. Mūsu sejas āda parasti ir divās krāsās – piere, kas iesauļojas vieglāk, ir tumšāka, savukārt vaigi un sejas sāni ir gaišāki, tāpēc perfektam rezultātam ieteicams lietot divus dažādus toņus. Dodies uz veikalu un konsultējies ar pārdevēju, kuri toņi būtu atbilstošākie tieši tev.

Tāpat regulāri jāseko līdzi, kādas otiņas izmanto – vai tās ir tīras un nav izmetamas vai noliekamas tālākos plauktos. Par kosmētikas otiņu stāvokli ir jārūpējas regulāri, lai tajās nekrātos baktērijas un netīrumi, kurus pēc tam uzliec uz sejas. Šādā variantā ir skaidrs, ka izcilu grimu uzklāt neizdosies.

Vēl vienmēr uzmanīgi pārbaudi, lai lūpu krāsas un zīmuļa tonis būtu ļoti, ļoti līdzīgs. Bieži vien sievietes to līdzību pārbauda vien "uz aci", tāpēc uz perfektu rezultātu var necerēt – īpaši tad, ja zīmulis ir daudz tumšāks par lūpu krāsu.

Ar pūderi noteikti nevajag pārspīlēt, jo pretējā gadījumā pieliksi sev vēl pāris gadus klāt. Visbiežāk šo kļūdu pieļauj sievietes ar taukainu sejas ādu – viņas uzklāj daudz pūdera, lai "aizmālētu" taukainās vietas, taču beigu galā izskats ir smagnējs. Tāpat dāmas reizēm izmanto pārāk daudz izgaismotāja (highlighter), lai izrādītu sejas vaibstu struktūru, tādējādi uzklātais spīdums kļūst nedabīgs. Šim gadījumam labi atbilst teiciens – kas par daudz, tas par skādi.

Par uzacīm teju vai katrai sievietei ir savs viedoklis, atšķiras domas gan par formām, gan arī veidošanas principiem. Protams, skaistas uzacis ļauj sievietei izcelties, taču tām ir jābūt harmonijā ar pārējo tēlu. Pārspīlēšana šajā gadījumā par labu nenāks, tāpēc "Goodhouskeeping" iesaka iekrāsot uzacis ar zīmuli vai krāsu, kas ir par diviem toņiem gaišāka vai par diviem tumšāka nekā matu krāsa.

Lai uzzinātu vēl par citām raksturīgākajām kļūdām, uzklājot meikapu, ielūkojies šeit, kur savos novērojumos dalās vizāžiste un meikapa māksliniece Jana Kozlova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!