Foto: Shutterstock
Mūsdienās nevienu vairs nepārsteigsi, nokrāsojot matus zilā, rozā vai koši sarkanā krāsā, taču, sākoties jaunam gadam, tiek prognozētas arī 2019. gada tendences matu toņu izvēlē. Kā norādīts portālā "Cosmopolitan", ardievas jāsaka gan vēsajām platīna, rožu zelta un ugunīgi sarkanām krāsām. Tomēr šā gada matu krāsu tendencēs iekļauti gan pelnu pelēki, gan tintes melni, blondi un pasteļu rozā toņi.

Kastaņa brūni ar zelta krāsas piedevu

View this post on Instagram

A post shared by Harry Josh (@harryjoshhair) on Sep 19, 2018 at 11:16am PDT

Kastaņu krāsa ir viena no zināmākajām, tomēr 2019. gadā tā atgriezīsies ar īpašu piedevu – zelta toņu akcentiem. Turklāt šo krāsu ir salīdzinoši viegli iegūt, jo tā tiek bāzēta ar brūnu toņu palīdzību. Savukārt zelta krāsas akcenti dod vajadzīgo svaigumu un vieglumu, ko grūtāk panākt tumšu matu īpašniecēm.

Tintes melni

View this post on Instagram

A post shared by Wella Education (@wellaeducation) on Oct 17, 2018 at 7:05am PDT

Var šķist, ka krāsa atgādina gotu subkultūru, taču jāpiemin, ka matiem jābūt īpaši spīdīgiem. "Cosmopolitan" norāda – jo spīdīgāki melnie mati būs, jo labāks būs to efekts. Tomēr daudzām sievietēm tieši ar šo aspektu rodas grūtības, tāpēc, ja vēlies kļūt par tintes melnu matu īpašnieci, bruņojies ar labiem un spīdumu veicinošiem matu līdzekļiem. Tāpat ieteicams šos līdzekļus lietot jau pirms nākamā friziera apmeklējuma.

Pelnu pelēki

View this post on Instagram

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts) on Oct 21, 2018 at 2:56pm PDT

Ja 2018. gadā bija iespējams vērot platīna pelēkās matu krāsas uzvaras gājienu, tad šajā gadā modē ir pelnu tonis. Turklāt nav vajadzīgs šo krāsu izmantot visu matu garumā, bet, piemēram, tuvāk mata saknītei tie var būt tumšāki, savukārt gali – gaišāk pelēki.

Pasteļa rozā

View this post on Instagram

A post shared by NiM Salón (@nimsalon) on Jan 3, 2019 at 12:01pm PST

Pasteļa rozā krāsas mati parādījās modes dizaineru skatēs jau rudenī, kad tika izrādītas nākamās sezonas apģērbu un stila tendences. Kopš rudens pasteļa rozā krāsa jau paspējusi iekarot neskaitāmu sieviešu sirdis. Šī krāsa var būt ieklāta ne tikai visu matu garumā, bet arī kā akcents, piemēram, galos.

Gaiši blondi

View this post on Instagram

A post shared by MODERN SALON (@modernsalon) on Oct 17, 2018 at 4:14pm PDT

Tāpat 2019. gadā modē ir blondi mati, kas pēc iespējas vairāk līdzinās dabīgi gaišajam tonim. Tomēr rūpīgi izvērtē un apjautājies frizierim, ja vēlies gaišus matus iegūt no tumši brūniem vai melniem. Savukārt ikdienā neaizmirsti par matu veselību raisošiem elementiem, piemēram, vitamīniem tev pašai vai arī mata folikulu atbalstošiem līdzekļiem.

Šokolādes brūni ar vara krāsas piedevu

View this post on Instagram

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts) on Oct 12, 2018 at 6:31pm PDT

Arī šokolādes brūno krāsu varētu dēvēt par klasisku toņa izvēli. Tomēr 2019. gadā to stilīgi iespējams atsvaidzināt ar vara krāsu, kas koptēlu padara mazāk smagnēju un nomācošu. Turklāt abas krāsas lieliski piestāvēs dažāda tipa sievietēm.

Zemeņu un medus krāsa

View this post on Instagram

A post shared by Celebrity Hairstylist (@justinemarjan) on Oct 14, 2018 at 2:24pm PDT

Par vienu no kolorītākajiem toņiem jāpiemin zemeņu un medus krāsu savienojums. Tas nenozīmē, ka mati būs sarkani ar dzeltenu nokrāsu, bet gan līdzināsies zelta blondajam tonim, kurā mirdz un dažādās gaismās izceļas vibrējoša vara krāsa. Tā nedaudz līdzinās zemeņu sarkanajam, tāpēc krāsu savienojumam piešķirts tieši tāds nosaukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!