Foto: Instagram
Ilgi gaidītā festivālu vasara Latvijā ir sākusies. Jau šonedēļ daļa mūzikas un to lieliskās atmosfēras baudītāju dosies uz Liepāju, savukārt nākamnedēļ pulcēsies Salacgrīvā, festivāliem un dažādiem brīvdabas mākslas, izklaides un mūzikas pasākumiem Latvijā notiekot ik nedēļu. Lai noskaidrotu, kā tik gaidītajām nedēļas nogalēm posties, pārvēršot tik gaidītos festivālus īpašos svētkos ar tiem atbilstošiem izskata akcentiem, vērsāmies pie skaistumkopšanas blogerēm Lauras Valutas, Katrīnas Rozes Talces un Santas Kudreņickas, kuras dalās ieteikumos par šī gada festivālu "must have" grima, stila un frizūru tendencēm.

Etniski simboli

Šogad festivālu modes arēnā ar jaunu spēku un degsmi atgriežas seno Dienvidamerikas cilšu, indiāņu un Indijas šamaņu rituālie, simboliskie elementi sejas grimā. Tie var būt uzzīmēti kā atsevišķi fragmenti - ģeometriskas formas un līnijas, gan kā elementu kopums, kas izcels uzacu, vaigu kaulu vai deguna formu. Svarīgi šādā grimā ir atcerēties par minimālismu - ja paredzēts veidot gleznojumu uz sejas, tam jābūt smalkam un harmoniski jāizceļ sejas vaibsti, savukārt, visam pārējam sejas grimam jābūt samērā neitrālam.

Iedegušai ādai šādi festivāla grima elementi ļoti labi izskatās, ja tiek zīmēti ar baltu vai zelta sejas apgleznošanai paredzēto krāsu. Bālas sejas ādas īpašnieces var eksperimentēt ar spilgtākām krāsām, pieskaņojot tās acu, matu vai izvēlētā apģērba un tēla krāsai.

Šogad ļoti aktuāli izskatīsies visas metāliskās krāsas - sudrabs, zelts, varš un bronza. Šāds grims lieliski izskatīsies kā papildinājums apjomīgām bizēm un festivālos tik ļoti populārajām spalvu galvas rotām.

Spīdumi

Izmantojiet dažādu krāsu spīdumus, veidojot plakstiņa ēnojumu un acu laineri! Pati spīdumu tēma - to visdažādākajās izpausmēs, festivālu grima modē ir jau vairākus gadus. Taču šogad spilgti ir iezīmējusies tendence izmantot lielus un ļoti pamanāmus spīdumus acu lainera vietā, līmējot tos pie plakstiņa izmantojot mākslīgo skropstu līmi.

Vēl šogad modē ir veidot uz plakstiņa varavīksnes zīmējumu, izmantojot dažādu lielumu, faktūru un intensitātes gliterus. Festivāla grimā šīs abas tehnikas var kombinēt - veidot plakstiņam spilgtu, taču smalku varavīksnes gliteru ēnojumu, savukārt apakšējo skropstu līniju noformēt izmantojot lielākus, apjomīgākus gliteros kontrastējošā krāsā. Tie, kam nepatīk pārsologot acis, bet spīdumus un gliterus grimā gribas izmantot, var iedvesmoties no klasiskā indiešu līgavu grima un izmantot spīguļojošus bindi, lai noformētu zonu virs uzacīm. Šāds grims lieliski papildinās šobrīd populāros austrumu un ziedu motīvu apmetņus, austrumu piegriezuma bikses un puķainas kleitas.

Krāsas un grafiskas līnijas

Vasara un tajā notiekošie festivāli ir laiks, kad varam ļaut vaļu neierobežotai fantāzijai sava izskata izdaiļošanā. Izmanto savā grimā kristāliņus, kā arī šobrīd tik aktuālos metāliskos tetovējumus, ar tiem rotājot seju un ķermeni. Sper soli uz priekšu un izbaudi grima mākslu arī no mazliet cita skatu punkta! Par tavu grimu priecāsies ne tikai tu pati, bet arī apkārtējie cilvēki. Aizmirsti par dabisku grimu! Lai dzīvo krāsas, akcenti, līnijas un neparasts izskats!

Skaistumkopšanas glābšanas plāns

Lai izskatītos lieliski ne tikai festivāla pirmajā, bet arī noslēdzošajā dienā, ņem līdzi pietiekošā daudzumā mitrās salvetes, kas noderēs gan kosmētikas noņemšanai, gan izskata atsvaidzināšanai un vienkāršai ādas noslaucīšanai, attīrot to no sviedriem un netīrumiem.

Tāpat neaizmirsti par kosmētikas maciņa obligāto sastāvdaļu – saules aizsargkrēmu. Izvēlies krēmu ar aizsargfaktoru SPF 30, kas ādu pasargās no tik nevēlamās apdegšanas saulē. Jāpiebilst, ka īpašas rūpes nepieciešamas arī tik maigajai ādai uz lūpām – to kopšanai izvēlies lūpu balzamu ar saules aizsargfiltriem.

Savukārt, lai maskētu festivāla gaitā sataukojošos matus, izmanto sauso šampūnu vai izlīdzies ar lielu platmali, kas ir arī viens no sezonas aktuālākajiem aksesuāriem.

Ķermeņa izdaiļošana

Šobrīd visā pasaulē savu uzvaras gājienu turpina ķermeņa rotāšana ar hennas tetovējumiem – hennu vari iegādāties pati, ķermeni apgleznojot saviem spēkiem, vai arī apmeklē kādu hennas tetovējumu meistaru, kas uz tavas ādas uzburs īstus mākslas darbus!

Mežonīgi mati, pinumi un bizītes

Nevainojami taisnus matus un sarežģītas frizūras atstāj saviesīgiem pasākumiem – apmeklējot festivālus, veido pinumus, dažāda biezuma bizes, kā ari rotā matus ar dažādie aksesuāriem, ļaujot savam tēlam būt brīvam un mežonīgam. Tāpat vari akcentēt pāris šķipsnas ar īslaicīgas iedarbības matu toneriem un želejām, iekrāsojot matus dažādos toņos.

Starojoša āda un košas lūpas

Festivāla laikā atsakies no pārmērīgas kosmētikas kārtas, ļaujot ādai elpot. Dabisks iedegums un starojošs sejas tonis kombinācijā ar košām lūpām, kas akcentētas, piemēram, ar matējošu lūpu krāsu, izskatīsies nevainojami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!