Foto: Shutterstock
Gada siltākais gadalaiks sāk uzņemt apgriezienus. Tāpēc neviļus saprotam, ka laiks nomest drēbju kārtas, biezās cepures un tamlīdzīgu atribūtiku, tā vietā garderobē ieviešot ērtas, plānas, elpojošas drēbes, bet matos – kārtību, skaistumu, mirdzumu un, jā, arī kādu košāku toni vai "spicāku" griezumu. Mati itin bieži tiek ierindoti sievietes skaistākās rotas statusā. Un ne velti – vai tie būtu gari un vijīgi kā princesei Salātlapiņai, vai īsi un roķīgi kā dziedātājai Pink – mati ir kā audekls, uz kura parādīt raksturu.

Tā kā vasarā mati vairs neslēpjas zem biezām cepurēm, to nepilnības ir grūtāk noslēpt. Protams, var jau vilkt keponus, siet lakatiņus, bet tas bieži vien nav ne ērti, ne laikapstākļiem piemēroti. Ir laiks tos rādīt visā to spožumā. Tieši tāpēc esam apkopojuši dažādus būtiskus jautājumus un atbildes par un ap matiem.

Lasi tālāk un uzzini metodes, kā matus darīt veselākus, ieteikumus, lai tie augtu garāki, kļūtu kuplāki. Tostarp, apzini dažādas matu mazgāšanas tehnikas. Kā izrādās, tos var attīrīt arī bez tradicionālā šampūna lietošanas! Protams, būtiski ir ne vien matus pareizi kopt, bet arī prast tos ieveidot, ja ikdienā nevēlies staigāt tikai ar izlaistiem matiem. Iedvesmojies dažādu frizūru veidošanai ikkatrai gaumei, matu garumam, tematikai, papildus pieskaņojot tās sejas ovālam vai vēlamajam vecumam. Varbūt esi pārliecināta, ka visu jau zini, bet atceries – atkārtošana ir zināšanu māte!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!