Foto: Shutterstock
Gatavojoties Jaunā gada svinībām, jādomā ne tikai par tērpa izvēli, bet arī par vakara grimu. Ja vēlies savā tēlā ieviest ko jaunu un izmēģināt jaunas grima metodes, tad ielūkojies video pamācībā un apgūsti perfekta lainera klāšanu.

Lainera novilkšana gar acs plakstiņu nav tas vieglākais posms grima klāšanā, jo katra nepareiza kustība radīs nelīdzenu līniju, taču šī video pamācība veiksmīgi atspoguļo, kā soli pa solim laineri uzklāt bez neprecizitātēm.

Šajā video pamācībā izmantots šķidrais laineris, taču derēs arī zīmulis, tikai tad tam jābūt labi uzasinātam, lai varētu novilkt perfekti taisnu līniju un novilkt smailu galu.

Viss noslēpums perfektā lainera klājumā, kas vienādi novilkts abām acīm, ir tajā, ka ir iezīmētas vietas, kur savienot līnijas. Ja līniju vilksi tāpat, tad ne vienmēr izdosies novilkt abām acīm vienāda biezuma un garuma līnijas, tāpēc tehnika ar iezīmētiem punktiem noteikti palīdz to izdarīt ātrāk, efektīvāk un skaistāk!

Tātad visupirms svarīgi atzīmēt vietas, un tas jādara ar laineri. Vispirms iezīmē nelielu horizontālu strīpiņu uz plakstiņa pie iekšējā kaktiņa. Nākamo vietu iezīmē tur, kur sākas acs varavīksne, tuvāk iekšējam kaktiņam, bet pēc tam iezīmē tieši pa vidu virs acs zīlītes. Nākamo punktiņu ar laineri iezīmē vietu, virs varavīksnes malas, tuvāk ārējam acs kaktiņam. Nedaudz garāku līniju novelc virs ārējā acs kaktiņa. Tad iedomājies, ka līnijas būtu savienotas un ārējā kaktiņa gals nedaudz aiziet uz augšu, virzoties augstāk uz plakstiņa ārējo kaktiņu un tad uz uzacs ārējā malas pusi. Šajās vietās iezīmē nelielus punktiņus, kas palīdzēs perfekti novilkt līniju.

Sāc zīmēt līniju ar lainera palīdzību no acs iekšējā kaktiņa, savelkot kopā visus iezīmētos posmus. Svarīgi laineri zīmēt tieši virs iezīmētajiem punktiem, lai izveidotos kontūra. Turpini iezīmēt līniju līdz pašam pēdējam punktam. Kad līnija iezīmēta, ārējā kaktiņā iezīmē arī uzliekto galu, kas ir visbiezākā vieta.

Kad kontūra iezīmēta, tad ar laineri uzmanīgi aizpildi iekšpusi, nepārvelkot laineri pāri kontūrai.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!