Foto: Shutterstock
Arvien aktuālāka kļūst tendence par savu sejas ādas veselību ikdienā rūpēties ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem. Ja pirms vairākām desmitgadēm mitrinošais krēms stiprajam dzimumam nebija visai nozīmīga rīta sastāvdaļa, mūsdienās arī vīrieši daudz rūpīgāk pārdomā un piekopj skaistumkopšanas rituālus. Vairāk par aktualitātēm un to, kam būtu jāpievērš uzmanība, rūpējoties par sejas ādu vīriešiem, skaidro stiliste, grima speciāliste un imidža skolas-studijas "Unastyle" direktore Una Bernatoviča.

Speciāliste norāda, ka arvien vairāk vīriešu pievēršas, piemēram, uzacu koriģēšanai, iegādājas speciālu meikapu, kas nenozīmē aizrauties ar to kā sievietei, bet gan izmantot apsārtumu vai pumpu maskēšanā. Tāpat lielāka uzmanība tiek pievērsta lūpu veselībai, kā arī, piemēram, skropstu un uzacu ķīmiskai krāsošanai, lai izceltu matiņus, kas no dabas ir ļoti gaiši. Savukārt lielajā kāzu dienā arī līgavaiņiem būtu nepieciešams rūpēties par sejas veselību un izskatu.

Padomi sakoptākam izskatam

Una atklāj, ka ir vīrieši, kuri koriģē uzacis, jo nereti tās ir pavisam aizaugušas un sniedzas pat līdz skropstām. Tas nenozīmē, ka veidosi formu tik pedantiski kā to dara sievietes, tomēr rūpēsies par to, lai uzacis būtu sakoptas, veidotu formu un tajā pašā laikā rosinātu vīrišķību. "Daži zīmolu ir izlaiduši speciālu dekoratīvo kosmētiku vīriešiem. Ja ir kāda nopietna tikšanās, viņš var uzlikt ļoti vieglu tonālo krēmu, ka neviens pat nepamanīs," uzsver grima speciāliste.

Kosmētika var palīdzēt notušēt sarkanos vaigus vai pumpas. Una atklāj, ka bieži vieglu grimu uzklāj līgavaiņiem – jo sievietes kāzām gatavotas kā īstenas princeses, bet jaunais vīrs blakus var būt sasārtis vai ar ziliem riņķiem zem acīm. "Vīriešiem, protams, liekas – ko es tagad iešu mālēties? Tā nemaz nav. Ir tā, ka neviens pat nenojautīs, ka viņam kaut kas ir uzlikts," piebilst speciāliste. Tāpat sejai var pārlaist pāri nedaudz pūdera, kas noņems stiprā dzimuma sejas ādai raksturīgo spīdumu.

Īpaši skarbākos laikapstākļos rūpīgi jāseko līdzi lūpu veselībai. Nereti vīriešiem tās ir saplaisājušas, sausas un plēkšņainas. Una iesaka izmantot mazliet skrubi un vēlāk pabarot ar lūpu balzamu.

Savukārt gaiša tipa vīrietim var noderēt, piemēram, uzacu vai skropstu ķīmiska iekrāsošana. "Praktiski uz sejas redzi tikai, ka divas acis spīd – ne uzacu, ne skropstu. Mēs veidojām ļoti neuzkrītošu, mierīgu līniju, lai redz uzacis un skropstas. Arī tāds variants var būt," pieredzē dalās speciāliste.

Ar pēcskūšanās losjonu vien nepietiek

Foto: Shutterstock

Daudziem vīriešiem šķiet, ka ikdienas rūpēs par seju ietilpst vien sejas nomazgāšana ar ūdeni, skūšanās process un tad losjona uzlikšana. Tomēr ne tikai sievietēm ieteicams lietot mitrinošu krēmu, tādu vajadzētu izmantot arī stiprajam dzimumam. Viens no iemesliem, ko piemin Una, ir ārējie laikapstākļi, kas ļoti iespaido ādu. Te var gadīties sniegs, te lietus, tāpēc āda nemitīgi atrodas vides ietekmē.

Vīrietim āda ir citādāka pēc faktūras, salīdzinot ar sievieti. Tomēr tāpat kādam var gadīties sarkani vaigi vai deguns, kas būtiski jāpasaudzē dažādos apstākļos. "Āda ir diezgan jūtīga arī vīriešiem, tāpēc uzskatu, ka ir tikai normāli, ja vīrietis uzliek kādu aizsargkrēmu," skaidro speciāliste. Tikpat daudziem ir sausa āda, tāpēc ik rīta rutīnā vajadzētu iekļaut aizsargkrēma uzklāšanu. Kamēr vēl paēd brokastis vai izdara citus rīta rituālus, krēms ir iesūcies un aizsardzība izveidojusies. Una piebilst, ka mitrinātāja uzlikšana ir normāls ikdienas rituāls.

Laikā, kad mainās ziema uz pavasari, gan sievietes, gan vīrieši var novērot sausus pleķus uz ādas. Tad var noderēt skrubis vai pīlinga veikšana, kā arī barojoša maska. "To neviens neredz – visas procedūras var mājās darīt, bet vīrietim būs forša, veselīga āda, kas ir aizsargāta, mitrināta un ilgāk saglabājas jauna," skaidro Una. Šobrīd pieejama vīriešu kosmētika un kopšanas līdzekļi plašā klāstā – tie var palīdzēt izveidot ikdienas kopšanas rituālus, iesaka speciāliste.

Tāpat jārūpējas par roku ādas veselību. Ziemā īpaši tās tiek "aprautas" un pakļautas sausa gaisa ietekmei iekštelpās. Talkā ņem barojošu roku krēmu – to vari ielikt dokumentu portfelī, mašīnā un nolikt acu priekšā uz guļamistabas galdiņa, lai vienmēr atcerētos līdzekli izmantot. Šāda veida krēmi ne tikai pabaros rokas, bet arī rūpēsies par nagu veselību, kas ir daudzu vīriešu problēma.

Tipiskākās vīriešu sejas kopšanas kļūdas, ko norādījušas sievietes

Foto: Shutterstock

Savukārt portālā "Huff Post" veikta aptauja sieviešu vidū, lai noskaidrotu – kādas tipiskākās sejas kopšanas kļūdas viņas novērojušas vīriešu vidū. Zināms, ka dāmas ir acīgas, īpaši – skaistumkopšanas jomā, tāpēc ņem vērā viņu vērojumus un ieteikumus, lai nākotnē par sevi rūpētos vēl efektīvāk.

Deguna un ausu matiņi

Deguna un ausu matiņi ir viena no pirmajām lietām, ko sieviete pamanīs, piemēram, uzsākot sarunu ar vīrieti. Nereti tie laužas ārā no nāsīm, tādā veidā neatstājot labāko iespaidu. Tā vietā, lai šo rūpi atstātu novārtā un par matiņiem neliktos ne zinis, iegādājies speciālu trimeri, kas palīdzēs tikt galā ar šo problēmu bez liekām pūlēm.

Nekoptas uzacis

Arī nekoptas, aizaugušas un nekārtīgas uzacis ir viena no pirmajām lietām, ko pamanīs apkārtējie. Kā iepriekš norādīja eksperte, par to kopšanu vajadzētu rūpēties tik daudz, lai koptēls veidotos harmonisks un sakopts. Tas nenozīmē, ka veidosi rūpīgu uzacu līniju, bet gan atcerēsies matiņus regulāri izķemmēt un izraustīt vajadzīgajās vietās. Ja netiec galā ar īpaši negantām uzacīm, palīdzību meklē pie speciālista.

Nekopta āda

Tāpat uzreiz var pamanīt, ja vīrietis nekopj savu sejas ādu, tas ir – nelieto mazgāšanas līdzekli, skrubi vai masku, kā arī neuzklāj mitrinošu krēmu. Tāpēc nereti āda kļūst sausa, pat plēkšņaina. Lai situāciju uzlabotu, iegādājies pamata kopšanas līdzekļus – ādas tipam atbilstošu mazgāšanas līdzekli, skrubi, ko lietosi dažas reizes nedēļā, un mitrinošu krēmu.

Nagi un pēdas

Lai gan nagi un pēdas neattiecas uz sejas kopšanu, "Huff Post" aptaujātās sievietes norādījušas, ka arī šīs ir tipiskas vīriešu problēmas. Ja arī tev pēdējā laikā nav sanācis parūpēties par roku, nagu veselību, kā arī noskrubēt lieko ādas kārtiņu uz papēžiem, vērs uzmanību, ka dāmas novērtēs tavas pūles šajās un arī iepriekš minētajās skaistumkopšanas jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!