Foto: Shutterstock
Gadiem ejot, izmaiņas mūsu izskatā ir gluži likumsakarīgas. Sejā parādās vairāk krunciņu, augums zaudē savu tvirtumu, tai skaitā mainoties arī krūšu formai un izskatam. Lai gan to elastības mazināšanos ar dabiskiem līdzekļiem nav iespējams novērst pilnībā, ieviešot dažas korekcijas savā ikdienā, krūšu izskatu ir iespējams uzlabot, kā arī jau laikus parūpēties par to novecošanas attālināšanu. Uzzini, kādi ikdienas paradumi krūšu skaistumam kaitē visbiežāk un kā mazināt to nevēlamo ietekmi!

Izvairies no svara svārstībām

Ap krūtīm esošie audi ir plāni un var viegli zaudēt elastību, ja āda regulāri tiek nostiepta, piemēram, krasi pieņemoties svarā un tad to atkal zaudējot. Tāpat, tā kā krūtis lielākoties sastāv vien no taukaudiem, zaudējot svaru, turklāt, ja tas notiks strauji, to lielums uzskatāmi samazināsies, zūdot arī krūšu tvirtumam un formai.

Lai to novērstu, izvairies no krasām svara svārstībām, kā arī stiprini ap krūtīm esošos muskuļaudus, tā nodrošinot arī to tvirtumu – atspiešanās vingrojumi, gulēšana "plank" pozīcijā (atspiešanās ar taisnu ķermeni pret grīdu, svaru noturot iztaisnotās vai elkoņos saliektās rokās), kā arī citi vingrojumi, kas trenē krūšu rajona muskulatūru var palīdzēt to izskata saglabāšanā.

Uz laiku atsakies no krūštura

Vairums sieviešu uzskata, ka regulāra krūštura valkāšana, ar to pat dodoties pie miera, garantē krūšu formas saglabāšanos līdz sirmam vecumam. Iespējams, atsevišķos gadījumos tas patiesi var palīdzēt – piemēram, zīdīšanas un grūtniecības laikā, kad krūtis piebriest, rodoties riskam tām vēlāk nostiepties, taču ikdienā regulāra krūštura valkāšana rada to aptverošās muskulatūras vājināšanos, tā patiesībā pat paātrinot tvirtuma un formas zudumu.

Foto: Shutterstock

Stiprini krūšu muskulatūru

Lai gan krūtis nav iespējams uztrenēt, ap tām esošos muskuļaudus gan ir iespējams stiprināt – atrodi sev piemērotākās fiziskās aktivitātes, kas stiprinās arī muskulatūru krūšu zonā, un regulāri veic vingrinājumus, tā uzlabojot savu izskatu.

Smēķēšanas pārtraukšana

Ja tev piemīt šis netikums, ņem vērā, ka tā kaitē ne tikai organismam kopējam veselības stāvoklim un izskatam, bet arī mazina audu elastību un kolagēna izstrādāšanos, tā padarot arī krūtis mazāk tvirtas un elastīgas. Jāpiebilst, ka smēķēšanas radītā ietekme uz izskatu un krūšu formu un stāvokli ir jūtama jau pēc sešus mēnešus ilgas regulāras smēķēšanas.

Atceries par sporta veļas valkāšanu fizisko aktivitāšu laikā

Aerobika, skriešana un citas fiziskās aktivitātes ar augstu kardio slodzi ietekmē arī krūšu muskulatūru, tām cilājoties līdzi kustībām. Ja sporto regulāri un krūtis ir kuplas, sporta veļas nevalkāšana teju garantēs krūšu formas zudumu, tām netiekot pienācīgi balstītām. Tas pats, protams, attiecināms arī uz pārējo krūšu izmēru īpašniecēm. Ļaujoties gravitācijas spēkam, krūšu tvirtums un elastība mazināsies.

Izvēloties sporta krūšturi, izvērtē, kādu stabilitāti krūtīm tas sniedz (vai tās tik un tā pārlieku necilājas kustību laikā), pievērs uzmanību kausiņu formai un lielumam, kā arī lencīšu platumam un elastībai, un parūpējies, lai krūšturis nebūtu pārlieku vaļīgs – atvelkot to no ādas, nevajadzētu veidoties par centimetru platākai brīvajai zonai no ķermeņa.

Foto: Shutterstock

Stājas uzlabošana

Ja ikdienā staigā un sēdi ar sagumušiem un uz priekšu noliektiem pleciem, šī poza likumsakarīgi ietekmēs arī tavu krūšu izskatu, tām kļūstot nokarenām. Lai krūšu forma būtu pēc iespējas apaļāka un stāvāka, atceries par taisnas muguras turēšanu gan darba dienas laikā, sēžot pie datora, gan atpūšoties mājās, kā arī vienkārši staigājot.

Elementārākais veids, kā uzlabot stāju un iztaisnot salīkušos plecus, ir nostāties pie sienas, liekot pleciem un sēžamvietai tai pieskarties, un šādu pozu noturot minūti. Pēc tam taisnāka mugura un staltāka stāja uz kādu laiku saglabāsies gluži automātiski, iesaka mediķi.

Avoti: Health.com, Positivemed.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!