Foto: AFP/Scanpix
Tirgotāji vienmēr cer nedēļā pēc Ziemassvētkiem krietni uzlabot peļņas rādītājus un patukšot noliktavas, piedāvājot iekārotas preces ar lielām atlaidēm. Savukārt pircēji šo laiku izmanto, lai izdevīgi iepirktos. Ļoti labs iepirkšanās piedāvājumu laiks ir arī tieši pēc gadumijas.

Lai pēcsvētku iepirkšanās trakumā saglabātu skaidru prātu un nepiebāztu mājas ar nevajadzīgām lietām, var sekot profesionālu "šopotāju" padomiem, kā gudri ļauties atlaižu virpulim, kas šajās dienās pārņem visu pasauli.

Plāno savus iepirkumus. Jau pirms došanās uz tirdzniecības centru, izstrādā savu stratēģiju. Izlem, vai iepirkumi būs paredzēti tev pašai, vai arī tās būs dāvanas gaidāmām svinībām, piemēram, dzimšanas dienām, kāzām, bērnu svētkiem un jubilejām. Pēcsvētku izpārdošanas ir laba iespēja iegādāties skaistas dāvanas par zemākām cenām, kā arī visizdevīgāk izmantot svētkos sadāvinātās dāvanu kartes.

Pazīsti cilvēkus, kurus apdāvināsi.
Sāc dāvanu iegādi nākamajam gadam jau tūlīt pēc Ziemassvētkiem, kad veikalos parādās patiešām lielas atlaides. Tomēr pirms sākt ķemmēt veikalus, padomā par cilvēkiem, kuriem iegādāsies dāvanas. Ņem vērā viņu vecumu, dzimšanas dienas un gaidāmās svinības, piemēram, jubilejas.

Kļūsti par atlaižu mednieci. Lielākajiem elektronikas preču veikaliem janvārī jāatbrīvo plaukti jaunajiem produktiem, kuri tur parādīsies jau februārī. Tāpēc vērts tajos ielūkoties, lai novērtētu piedāvātās atlaides - pārdevēji tāpat var piedāvāt vēl lielākas atlaides par precēm, kas izvietotas atvērtās kastēs (jo plauktos vienkārši vairs nepietiek vietas!).

Ietaupi uz saldumiem. Konfektes, īpaši iecienītākās, var būt dārgas, un to pārdošanas apjomi īpaši pieaug ap Valentīna dienu un uz Lieldienām. Tāpēc tieši Ziemassvētku izpārdošanas ir izdevīgs veids, kā par mazāku cenu iegādāties našķus, kurus varēsi dāvināt vēl vairākus mēnešus. Nebaidies - to derīguma termiņš tik ātri nebeidzas!

Nenoguli labākos mirkļus. Ziemassvētku dāvanu veikali pēcsvētku dienās piedāvā pieprasītākās preces ierobežotā daudzumā. Netūļājies, jo labākās lietas no plauktiem pazudīs pirmās.

Meklē īpašos piedāvājumus. Daudzās iepirkšanās vietās bez vispārējām svētku atlaidēm šajā laikā ir pieejami arī īpaši piedāvājumi atsevišķām precēm, kas ļaus iegādāties vajadzīgās lietas vēl lētāk.

Izmanto atlaižu kuponus. Dodoties iepirkties, pārliecināties vai kaut kur mājās nav iekrājusies atlaižu kuponu kaudzīte. Iespējams, daudziem no tiem līdz ar gada beigām beigsies arī derīguma termiņš.

Iepērcies ar prātu. Centies tērēt naudu saprātīgi. Piemēram, nebūt ne visi apģērbi par desmit latiem ir šīs cenas vērti, īpaši, ja uzvilksi tos vienu reizi. Bet tikpat labi par šādu cenu vari atrast īstas pērles, kuras valkāsi vēl ilgi.

Veic "tirgus izpēti". Pēc iespējas savlaicīgāk apzini savus mīļākos veikalus, lai jau iepriekš zinātu, tieši kuru tirdzniecības vietu atlaides vēlies izmantot. Ja iespējams, uzzini, kad tajos sāksies izpārdošana. Piemēram, daļa veikalu piedāvā īpašas atlaides vienu dienu nedēļā.

Ielūkojies lielajās kolekcijās. Veikalos, kuri specializējas lielās kāda preču veidu piegādēs, atlaides var sasniegt pat 75 procentus no parastās cenas. Arī cilvēku plūsma tādos centros būs mazāka.

Fotogalerija - pēcsvētku iepirkšanās trakums pasaules pilsētās

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!