Foto: @yolancris
Pirms kāzām līgavas kleita ir visrūpīgāk glabātais noslēpums. Tieši par līgavas tērpu tiek visvairāk sapņots, prātots un sazvērnieciski klusēts, lai, visbeidzot, savā kāzu dienā, līgava pārsteigtu, saviļņotu, žilbinātu un līdz laimes asarām aizkustinātu kā līgavaini, tā visus klātesošos kāzu viesus. Bet, kādus pārsteigumus līgavām 2016. gadā savās kolekcijās sagādājuši kāzu kleitu dizaineri?

Jauneklīga elegance

2016. gadā viena no aktuālākajām tendencēm kāzu modē ir līgavas tērpi ar apjomīgu svārku daļu. Tās var būt mūsdienīgas princešu stila kleitas ar kabatām, platu jostu, kreklveida kleitas augšdaļu, noņemamiem virssvārkiem, vai, tikpat labi, majestātiski tērpi, kas darināti no grezniem, stingras faktūras audumiem, kā arī, gluži pretēji, apjomīgi un gaisīgi tērpi, kas modelēti, izmantojot "kārta virs kārtas" principu, radot daudzslāņainu un vizuāli iespaidīgu efektu. Galvenais atslēgvārds šādos tērpos ir apjoms, kas šajā gadā ne vienu vien dizaineri iedvesmojis radīt tērpus, kuros atblāzmojas arhitektoniski elementi.

A photo posted by YolanCris (@yolancris) on Jan 26, 2016 at 4:22am PST

Vintage šiks

Šie tērpi iemieso sievišķību, pašapziņu un jutekliskumu. Tiem raksturīgās plūstošās līnijas, sīkās ieloces un smalkās mežģīnes izceļ auguma aprises, savukārt greznie izšuvumi, aplikācijas, piespraudes, podziņas, kristāliņi, mežģīņu vai ziedu motīvu detaļas piešķir koptēlam noslēpumainu koķetumu, tās valkātāju pārvēršot sievietē - dīvā. Kleitas ar plandošām piedurknēm, silueti, kas akcentē gurnus, izsmalcināti audumi - šogad līgavu modē pārliecinoši turpina mirdzēt 20. - 30.gadu šiks. Tāpat aktuālas ir īsās un midi līgavu kleitas, kurās jaušama 50. gadu modes ietekme.

Bohēmisks valdzinājums

2016. gadā aktuālas vēl aizvien ir arī boho jeb etniski bohēmiskā stila kleitas. Tās valdzina ar savu gaisīgumu un brīvdomīgo eleganci. Plūstoši, brīvi krītoši, vienkārši silueti, kas papildināti ar izsmalcinātām detaļām - lieli ziedu motīvi, spalvas, smagas mežģīnes, indiāņu motīvi. Šim stilam raksturīgā nepieradinātā un dumpīgā sievišķība lieliski atklājas tieši tērpa detaļās - atkailinātas kleitu mugurdaļas, jutekliski v-veida tērpa kakla izgriezumi, divdaļīgas kleitas, ko veido īss topiņš vai blūze un svārku daļa, atklājot tērpa valkātājas vidukli. Jāatceras, ka liela nozīme boho stila koptēla veidošanā ir ne vien līgavas tērpam, bet arī aksesuāriem - rotas, plīvurs, josta, lakats vai virsapģērbs - katra detaļa ir svarīga!

A photo posted by YolanCris (@yolancris) on Jan 19, 2016 at 3:56am PST

A photo posted by YolanCris (@yolancris) on Dec 11, 2015 at 6:31am PST

Romantiska sievišķība

Līgavu tērpi ar garām piedurknēm šogad viennozīmīgi ir līgavu modes topa augšgalā. Turklāt garas piedurknes ne vienmēr nozīmē nosegtas piedurknes - tās var būt darinātas no smalkām mežģīnēm, gaisīga šifona, tādējādi saglabājot caurspīdīguma efektu, vai atjautīgi pašūtas, saglabājot vaļēju šķēlumu piedurknes garumā. Garas piedurknes koptēlu padarīs īpaši romantisku, turklāt tās ir modē kā siltajā, tā aukstajā sezonā. Tāpat aktuāli ir miesas krāsas līgavu tērpi, kas reizē pauž gan drosmi izlauzties no tradicionāli baltā, gan liegu erotisku noti, ko sevī iemieso miesas jeb kailuma krāsa. Kā īpašs veltījums maigas romantikas mīļotājām šogad līgavu modē savu vietu ieņēmuši arī tērpi gaiši rozā krāsā.

A photo posted by Naeem Khan (@naeemkhannyc) on Dec 26, 2015 at 6:50am PST

Pārliecinošs seksapīls

Šī līgava ir pašpārliecināta un spēcīga personība, kas nevairās no kailuma un savas seksualitātes demonstrēšanas. Ziedu aplikācijas un mežģīņu raksti uz šķietami kailas ādas, provokatīvs caurspīdīgums, tērpi ar smalkas rīta kleitas efektu, dziļi v-veida izgriezumi tērpa priekšpusē vai muguras daļā (tā vien šķiet, ka dizaineri savā starpā sacentušies, kurš radīs tērpu ar visizaicinošāko dekoltē!). Sievišķīgi un gudri: tērps ar padziļinātu v-veida izgriezumu tā valkātājas siluetu vizuāli padara šķietami garāku, savukārt caurspīdīgums tērpam piešķir neaprakstāmu jutekliskumu.

A photo posted by YolanCris (@yolancris) on Jan 24, 2016 at 1:16pm PST

Askētiski eleganta vai pārsteidzoši grezna, atturīgi romantiska vai provokatīvi drosmīga - lai kāda stila kleitu izvēlētos, tai noteikti jāsaskan ar tavu individualitāti, lai kāzu dienā justos brīvi un klātesošos valdzinātu ar savas personības dabisko šarmu. Lai modes tendences tevi iedvesmo, bet sirds pačukst priekšā, kura būs tā īstā un vienīgā - laimīgās dienas kleita!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!