Foto: Shutterstock

Brilles ir gluži kā pēdējais akcents, ar kā palīdzību, tās veiksmīgi iekļaujot tēlā, varam izskatīties īpaši stilīgi. Vēl jo vairāk, ja šis aksesuārs min uz papēžiem karstākajām modes tendencēm. Taču kas tieši šajā sezonā ir aktuāls briļļu ietvaru pasaulē? To atklāj Pasaules Optikas produktu menedžere Inga Šakare.

Jau uz sarkanajiem paklājiem modes skatēs pamanāmas pirmās aktualitātes. No briļļu ietvaru formām vērts izcelt apaļās, wayfarer, kaķacs un clubmaster brilles, savukārt toņi mijās pelēkos, brūnos, kā arī bruņurupuča toņa nokrāsās. Runājot par detaļām, vērts atzīmēt ietvaru apdrukas un dažādās faktūras – mežģīnes, izšuvumus, kristāla detaļas un daudz fliteru. Šajā sezonā dominē brīvība, tieši tāpēc arī stilisti uzsver, ka ir svarīgi, lai brilles izceļ katra personību un individualitāti.

Kā min Šakare, katra gada modes tendences ir "neliela retrospekcija no pagājušā gada".

Futūristiskais stils, arhitektūra un materiālu inovācijas

Retro un futūristiskā stila sintēze jeb klasiskās retro formas modernā izpildījumā. Šo stilu absolūti raksturo retro formas un inovatīvu materiālu kombinācijas, kā arī ir pamanāma modernās arhitektūras ietekme. Tiek izcelti hameleona, zilie, tērauda, sudraba, mēness putekļu pieskāriens, kā arī marmora faktūra, stikls un spoguļlēcas.

Šāda stila brilles piedāvā "Marc Jacobs" un "Fendi" zīmoli.

A photo posted by Marc Jacobs (@marcjacobs) on Jan 31, 2016 at 8:10am PST

Astoņdesmito gadu stils

Atgriešanās laikā tiek uzskatīta par šīs sezonas aktuālāko tendenci. No formām vērts izcelt oversized jeb milzīgos briļļu rāmjus, no krāsām – neona toņus, taču jāpiemin arī apdrukas un gaiši tonētas lēcas.

Šāda stila brilles piedāvā "Dolce & Gabbana" un "Gucci" zīmoli.

Ateljē jeb made to fit

Individuāla pieeja klientam! Novērojama ietvaru ražotāju amatniecības meistarība jeb ļoti liela nozīme tiek pievērsta vissmalkākajām detaļām. Tas ir kas īpaši radīts un neatkārtojams. Raksturīga dabīgo un moderno materiālu kombinācija. Dabīgums, pasteļtoņi un marmora faktūra.

Šāda stila brilles piedāvā "Giorgio Armani" un "Dolce & Gabbana" zīmoli.

Red carpet jeb zvaigžņu šiks

Šāda tipa brilles ikvienam liks justies kā īstai zvaigznei, kura defilē pa sarkano paklāju. Stilam raksturīgas izsmalcinātas dekorācijas, akmeņu rotājumi, gliteri, masīvas formas. No toņiem vērts izcelt zelta, sudraba, sarkanas, kā arī bordo nokrāsas.

Šāda stila brilles piedāvā "Jimmy Choo" un "Versace" zīmoli.

A photo posted by Jimmy Choo (@jimmychoo) on Apr 4, 2016 at 9:05am PDT

Nerdy style

Šī tendence vēl joprojām ir aktuāla no pagājušā gada. Stilam raksturīgas lielas formas, smagi ietvari un dabīgie toņi. Brilles ir pietiekoši uzkrītošas, taču rada meinstrīmam jeb visam ierastajam pretēju tēlu.

Šāda stila brilles piedāvā "Marc Jacobs" un "Gucci" zīmoli.

A photo posted by Gucci (@gucci) on Apr 4, 2016 at 2:13pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!