Foto: Shutterstock
Iespējams, tam daudzi vēlētos iebilsts, taču gribot negribot mūsu izskats, tostarp apģērbs un grims, ir pirmais, pēc kura par mums spriež citi. Nereti pat neveiksmīga iepazīstināšana ar sevi vai neveikla rīcība tiks tūliņ aizmirsta, ja izvēlētais tēls izskatās patiesi slikti. Lai gan viens no veidiem, kā atrast sev piemērotāko apģērbu un aksesuārus, ir kļūdīties un no kļūdām mācīties. Cits ātrāks un nesāpīgāks variants ir personīgā stilista konsultācija.

Protams, izvēloties sev piemērotāko variantu, kā atrast savu stilu, jāņem vērā arī fakts, ka personīgā stilista konsultācija maksās. Taču, iespējams, tas ir tā vērts, jo paļaušanās uz to, ka ar laiku pati atkodīsi, kas der tev, var izmaksāt vēl dārgāk. Pirms izlem par labu stilista apmeklējumam, šoreiz iepazīstinām ar portālu ''Reader's Digest'' un ''Elle'' personīgo stilistu ieteikumiem, kurus ņemt vērā, veidojot savu tēlu.

Lai gan janvāris jau teju ir tā pusē, šeit vari iepazīties ar modes salikumiem katrai mēneša dienai, no kuriem smelties iedvesmu vai kaut ko, iespējams, ieviest savā garderobē uz palikšanu.

Stils nav vienādojams ar sievišķīgumu, un slikts grims var sabojāt lielisku tēlu

Foto: Shutterstock

Iespējams, apkārtējo spiediena, filmās noskatītā vai kādreiz lasītā dēļ tev radies priekšstats, ka stila izjūta nozīmē – tev jāizskatās sievišķīgi. Tas nozīmē, ka tavā garderobē jāatrodas tikai kleitām, svārkiem, blūzēm un augstiem papēžiem. Taču šis pieņēmums nav patiess. Būt modīgai nenozīmē būt izteikti sievišķīgai. Ja tev tīk, vari izvēlēties arī puicisku apģērbu vai kaut ko ikdienišķāku, piemēram, džinsas, kediņas, džemperi un klasisko trenci. Atceries – katra cilvēka stils ir individuāls, neatkarīgi no dzimuma.

Slikts grims – lieliska tēla bende

Līdzīgi kā bezgaumīgi vai nepieskaņoti aksesuāri arī slikts grims var izbojāt tavu tēlu. Tāpēc ir īpaši svarīgi zināt, kāds meikaps tev ir vispiemērotākais un kas palīdzēs izcelt tavus sejas vaibstus. Te vislabāk doties pie profesionāla vizāžista, kas parādīs, kā pareizi uzklāt grimu, un pastāstīs, kā ar meikapu paspilgtināt un vēl vairāk izcelt savu tēlu. Tāpat vizāžists tev iemācīs, kā pareizi uzklāt dabiska izskata grimu, kas šobrīd ir ļoti iecienīts, bet patiesībā nav nemaz tik vienkāršs – daudzu sieviešu centieni beidzas neveiksmīgi.

Sociālie tīkli melo, un ieguldīt ir izdevīgāk

Foto: Shutterstock

Šķiet, runājot ne tikai par modi, bet arī veselīgu dzīvesveidu, hobijiem, attiecībām un daudz ko citu, nemitīgi tiek uzsvērts, ka nevajag ticēt tam, ko redzam sociālajos tīklos. Un tā ir absolūta patiesība. Tiesa, būs tādi sociālo tīklu lietotāji, kas savos kontos rādīs un stāstīs patiesību, savas dzīves realitāti. Bet ir arī ļoti daudz tādu, kas rada mākslīgu iespaidu – viņu dzīve, piemēram, ''Instagram'' kontā izskatās daudz skaistāka, nekā tā ir realitātē. Tāpēc, ja redzi kādu dāmu ik dienu publicējam foto, kur viņa redzama dārgās dizaineru kleitās, apavos un ar aksesuāriem, uzreiz nepieņem, ka viņa nekad nevarētu nenēsā mīkstas treniņbikses un t-kreklu, jo, ļoti iespējams, tas patiesībā ir viņas mīļākais apģērbs ārpus sociālajos tīklos redzamā.

Ieguldi ilgtermiņā

Ļoti daudzi uzskata, ka ar sava maciņa biezumu nevar atļauties dārgus un augstākās klases aksesuārus vai apģērbu. Kā rezultātā iegādājas kaut ko lētāku, un jaunu tā versiju pērk biežāk, jo zemākas kvalitātes dēļ iegādātā somiņa, maks, apavi vai jebkas cits ātri nolietojas. Un, ja biežie tēriņi tiek saskaitīti kopā, beigās iztērēts tikpat daudz, cik iegādājoties kaut ko vienu, bet kvalitatīvu. Tāpēc, ja tev jau ilgi ir nepieciešama jauna mazā rokassomiņa vai skaisti augstpapēžu apavi, vislabāk tajos ieguldīt, jo tos visticamāk nēsāsi vēl ilgi.

Nevērtē par zemu lietoto apģērbu veikalus un divreiz pielaikotu apģērbu nepērc

Foto: Shutterstock

Lai gan mūsdienās arvien lielāku popularitāti ieguvusi tendence lietas izmantot atkārtoti, joprojām nav pilnībā izskausts stereotips, ka lietoto apģērbu veikalos iepērkas tikai cilvēki ar ne visai augstiem ienākumiem. Taču šāds pieņēmums ir aplams – nereti šādos veikalos iespējams atrast apslēptos dārgumus – nedaudz lietotas, bet dārgu zīmolu apģērbus un aksesuārus par izdevīgām cenām, kā arī, tur iepērkoties, iespējams radīt unikālu un nevienam citam neraksturīgu tēlu. Kas vēl – ja tomēr nevari pārkāpt sev pāri un iegādāties kaut ko no šajos veikalos pieejamā klāsta, tev ir iespēja atbrīvoties no daļas sava skapja satura, to nogādājot kādā no lietoto apģērbu veikaliem. Daļā šādu veikalu pieņem ziedojumus, bet ir arī tādi, kas par tevis atnesto samaksās, kas nozīmē – nododot veco, tev būs neliels pamata kapitāls jaunajam.

Ja vēlies pielaikot divreiz, tas nav domāts tev

Dodoties iepirkties, nereti rokas nokraujam ar apģērbu kalniem, jo veikalos visa kā ir tik daudz un tik smuki, ka gribas uzlaikot teju visu. Taču pielaikošanas kabīnē vien retais apģērba gabals jau ar pirmo uzmērīšanas reizi iepatīkas un der kā uzliets. Runājot par to apģērbu, kuru pielaiko divas, trīs vai pat četras reizes, lai pārliecinātos atkal un atkal, vai tomēr tas tev nepiestāv un tu tajā jūties ērti – jau brīdī, kad saproti, ka vēlies kaut ko pielaikot atkārtoti, tā ir zīme, ka šo apģērbu nevajag iegādāties. Tas, kurā tūlītēji jūties gan ērti, gan skaista, ir tev īstais. Ja tev ir kaut minimālas šaubas, kas aicina izvēlēto pielaikot atkal, šis apģērbs nav domāts tev.

Apģērbs atklāj vairāk nekā noslēpj, un nedzenies pēc modes tendencēm

Foto: Shutterstock

Dažkārt izvēlamies apģērbu, lai it kā kaut ko noslēptu, piemēram, liekās tauku krunciņas, vecumu, kādu rētu vai citu iedomātu nepilnību. Tāpat nereti apģērbā vēlamies noslēpties pašas, it īpaši tais dienās, kad gribas norobežoties no visas pasaules un visu dienu palikt gultā, bet esam spiestas iziet cilvēkos. Iespējams, tu neesi par to tā domājusi, bet apģērbs par tevi atklāj vairāk nekā noslēpj, it īpaši nepiemērots apģērbs. Kā arī tas, kas tev ģērbts mugurā, tiešā veidā var ietekmēt to, kā tu jūties – tas var tev palīdzēt visas dienas laikā saglabāt smaidu sejā vai tieši pretēji – likt justies neērti un vēlēties pēc iespējas drīzāk uzvilkt kaut ko citu.

Nepazaudē sevi

Ik sezonas modes tendences neapšaubāmi atklāj, kas šobrīd vai tuvākā nākotnē būs modē un ko izvēlēties vai kam pievērst uzmanību, veidojot savu tēlu. Lai gan tās ir vadlīnijas, kurām sekot un no kurām kaut kas atbildīs un piestāvēs arī tev, tev nav viss savs stils jāpielāgo aktualitātēm. Tikai personīgais stils tev liks justies un izskatīties lieliski, tāpēc nepazaudē sevi. Esi drosmīga un nebaidies eksperimentēt ar savu izskatu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!