Foto: Reuters/Scanpix
Decembris pavisam noteikti ir ballīšu un saviesīgo pasākumu laiks – jādodas ne vien apmeklēt svētku koncerti, viesības pie draugiem vai radiniekiem, bet arī jāapmeklē korporatīvie pasākumi. Lai cik ērti tu justos savā darba kolektīvā, jāatceras, ka arī darba ballītē atrodies darbā. Tāpēc pie sava tērpa jāpiedomā jo īpaši – kolēģiem nav jāparāda pārāk daudz.

Ja vien ielūgumā nav norādīts konkrēts dreskods, kad esi atstāta brīvas izvēles priekšā, nevajadzētu pārspīlēt. Jo darba ballīte nav piektdienas vakars ar labākajām draudzenēm klubā, un šajā pasākumā tev ir jācenšas būt pietiekami elegantai, nepārspīlējot ar kliedzošām detaļām savā koptēlā. Darba ballīšu tērpa tabu piedāvā portāls "Purewow".

Pārāk īsa kleita vai svārki. Ja vien īso kleitiņu vai svārkus nepapildini ar tumšām zeķbiksēm, labāk izvairies no pārlieku īsa apģērba, kas spēj nosegt tikai vien sēžamvietu. Savas garās un slaidās kājas varēsi izrādīt citur, bet ne darba ballītē.

Pārāk ciešs apģērbs. Ir labi mīlēt katru sava ķermeņa izliekumu, taču vajadzētu padomāt par to, ka pasākums, kurā tev sevi jānotur vismaz kaut kādos grožos, nav īstā vieta, lai izrādītu nupat iegādāto, ļoti ciešu piegulošo ādas, lateksa vai cita materiāla kleitiņu, kas tev liek izskatīties pēc Kimas Kardašjanas. Turklāt, darba ballītēs ir uzkodas – apēdīsi par daudz, kleita kļūs par ciešu.

Brangs dekoltē. Šis ir vēl viens "nē" tērpā, ar kuru dosies uz korporatīvo pasākumu. Tu dodies svinēt Ziemassvētkus kolēģu lokā, nevis medīt vīriešus uz skaļu klubu. Un šis punkts attiecas arī uz modīgo tendenci – apakšveļas vilkšanu kā topu. Uz to var lūkoties tavs mīļotais vīrietis, ne kolēģis no pārdošanas daļas.

Džinkstošas rotaslietas. Ja vien kāds tevi darba ballītē nav iecēlis par zvaniņa skandinātāju, labāk neizvēlies rotaslietas, kas pie katras kustības skaļi žvadz.

Sarkani zaļais, kā no Ziemassvētku rotājumiem. Ja vien tavam apģērbam nav ironisks vēstījums, no šī krāsu salikuma labāk izvairīties. Izņēmums, protams, ir tad, ja tā ir neglīto Ziemassvētku džemperu balle. Visos citos gadījumos, izvēlies klasiski sarkanu vai zaļu, nejaucot šos toņus kopā.

Zamšs un zīds. No šiem materiāliem vajadzētu izvairīties tad, ja zini, ka neoficiālajā ballītes daļā līs šampanieša upes. Ja apšļakstīsi zīdu vai zamšu ar burbuļūdeni, apģērbs būs neglābjami sabojāts.

Tās pašas drēbes, ko velc ikdienā. Neviens tev neliek iegādāties pavisam jaunu tērpu, kas paredzēts speciāli korporatīvā pasākuma apmeklējumam. Taču vajadzētu paturēt prātā, ka tie ir svētki, un uz svētkiem uzpošas. Tāpēc nevelc to pašu bikškostīmu vai biroja kleitiņu, ko valkā ik dienas.

A photo posted by Who What Wear (@whowhatwear) on Sep 18, 2016 at 4:05pm PDT

Kurpes, ar kurām nevari paiet. Kurpes ar pārāk augstiem papēžiem vai tādas, ko tikko esi iegādājusies, labāk atstāj skapī. Ja visu vakaru nevarēsi paiet vai mocīsies ar sāpēm, ko radījusi tikko uzberzta tulzna, pasākums būs sabojāts.

Kādu laiciņu iepriekš rakstījām, kas jāņem vērā, lai izvēlētos ērtas balles kurpes.

Jebkurš apģērbs, kurā nepadejosi. Ballītēs dejo, tas ir neapstrīdams fakts. Ja vien tā nav ļoti nopietna Ziemassvētku ballīte. Tāpēc aizmirsti par apģērbu, kurā nevarēsi izkustēties un izdejoties – pārāk īsa kleita vai svārki, cieša, ārkārtīgi caurspīdīgs audums vai kas cits. Ja neesi pārliecināta, vai kāds plikums dejojot nepazibēs, veic dejošanas testu mājās pie spoguļa.

Šeit iespējams iepazīties arī ar etiķetes un protokola speciālistes Aijas Strautmanes padomiem, ko labāk darīt un nedarīt darba pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!