Foto: Shutterstock

Ar katru dienu arvien vairāk tuvojoties vasarai, svarīgi zināt, kādus apģērba gabalus pirkt, lai sakombinētu tos ar esošajiem un sagatavotos saulainajām dienām jau savlaicīgi. Ar jautājumiem par sezonas tendencēm vērsāmies pie dizaineres un stilistes Ivetas Vecmanes.

"Vasaras tendenču un aktualitāšu, kā jau katru sezonu, ir gaužām daudz, pats galvenais ir saprast, kas katram piestāv un nevajag censties iznest to, ko nespēj iznest," situāciju skaidro dizainere.

Kā min Vecmane, "pati būtiskākā tomēr ir personība", tāpēc var uzvilkt gaužām vienkāršu kleitiņu un tajā izskatīties absolūti lieliski, bet var izvēlēties arī smalkākas lietas, taču gaumīgā rezultāta tāpat nebūs.

"Šovasar noteikti ir vērts iegādāties kādu skaistu un plandošu puķainu kleitu, kādu baltu bikškostīmu, īpašākām reizēm – siksniņkurpes uz papēža, vēlams, zelta vai sudraba krāsā, bet Oksfordas stila kurpes – straujākai dzīvei un ikdienai."

A photo posted by picksandtips (@picksandtips) on Dec 29, 2015 at 10:07am PST

Modes dizainere iesaka arī paeksperimentēt un izkāpt ārpus ierastajiem rāmjiem. "Droši drīkst kombinēt kopā it kā nesavienojamas lietas, košas un raibas, bet ar to uzmanīgi, tas ļoti jājūt. Ja nav pārliecības, tad labāk nedarīt. Melnbaltais – ar to drīkst drosmīgi operēt, garām nenošausi."

Tāpat savā arsenālā Vecmane aicina iegādāt caurspīdīgas saulesbrilles, arī gadījumā, ja tās atgādina optiskās brilles.

"Ļoti populārs šosezon ir retro stils, varbūt kaut ko skaistu var izvilkt pat no omes vai mammas jaunības dienu garderobes."

"Protams, arī mežģīnes un kleitas ar mežģīņu akcentu būs kā punkts uz "i", jo īpaši kleitas vai topi, kas rada apakšveļas iespaidu, bet, arī ar šo uzmanīgi, lai neizskatītos vulgāri – noteikti klāt vajag kombinēt ko robustāku, džinsus, ādas jaku, striktu žaketi vai ko citu."

Tāpat dizainere aicina padomāt par latviešu dizaineru lietu iegādi. "Jā, tās būs dārgākas, bet tās būs kvalitatīvas, ilgtspējīgas, un konkrēti par katru personību vēstošas lietas, radītas vien pāris eksemplāros un savā ziņā unikālas. Tas būs apģērbs, ko varēs nēsāt vairākas sezonas, jo dizainiski pievienotā vērtība to padara par ilgtspējīgu produktu, nevis vienas vasaras "kliedzienu"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!