Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 30. martā, stilīgā un nepiespiestā atmosfērā atklāta Rīgas modes nedēļas 24. sezona. Īpašajā pasākumā modes nedēļas viesus, kuru vidū ir gan vadošie Latvijas modes mākslinieki un pazīstamu izdevumu redaktori, gan sabiedrībā zināmas personības un vienkārši modes entuziasti, priecēja Krievijā pazīstamā modes mākslinieka Stasa Lopatkina jaunākās kolekcijas skate.

Tajā akcentēta sievišķība un tās rotaļīgā būtība, izmantojot ziedu motīvus, neordinārus akcentus un elegantus audumus. Tērpu vienkāršajām piegrieztnēm kontrastējot ar izsmalcinātajiem materiāliem, radīta teicama to saspēle, kas vienlaikus izceļ valkātājas personību.

Tāpat pasākuma atklāšanas dienā tika pasniegtas arī Latvijas Modes balvas, kas tika piešķirtas sešās profesionālajās nominācijās. Par gada debiju modes jomā tika atzīts zīmols "Deeply Personal", kura dizainere Elīna Vanaga saņēma speciālo balvu no Itālijas dizaina institūta "Instituto Europeo di Design" apmācību augstskolas vasaras kursos.

Par Gada kreatīvāko modes skati starp "M-Couture" un "INCH2" žūrija izvēlējās zīmola "M-Couture" skati Rīgas modes nedēļā pērnā gada rudenī.

Savukārt oriģinālākais pagājušajā gadā izdotā dzīves stila un modes žurnāla vāks ir žurnāla "Pastaiga" septembra numura vāks, bet veikals ar interesantāko koncepciju, kurš tika atvērts 2015. gadā, – zīmola "Amoralle".

Par gada modes mākslinieci tika atzīta zīmola "Nóló"dizainere Viktorija Joniene (citas kandidātes šajā nominācijā bija Agnese Narņicka ("One Wolf") un Anna Ledskalniņa ("Anna Led"). Par ieguldījumu Latvijas modes industrijas attīstībā balva tika piešķirta modes vēsturniekam no Krievijas Aleksandram Vasiļjevam, kurš izdeva vairākas grāmatas par modi, to starp latviešu valodā, un pēdējo gadu laikā noorganizējis vairākas modes vēstures izstādes Rīgā.

Jau vēstīts, ka tradicionālā Rīgas modesnedēļa norisināsies līdz 3. aprīlim, un tās ietvaros savas 2016./2017. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un modes zīmoli – Natālija Jansone, Anna Led, "Amoralle", "Narciss", Katya Katya Shehurina, "Nóló", "Mareunrol's", Alexandra Westfal, "IN by Inga Nipane", "One Wolf" un "QooQoo", kā arī šīs sezonas debitants – modes zīmols "Tanti".

Tāpat modes nedēļā pirmo reizi paradīsies arī Latvijas bērnu modes zīmolu – "Aristocrat Kids", "Lazy Francis" un "Paade mode" – skates.

Rīgas modes nedēļā piedalīsies arī vairāki ārzemju modes dizaineri un zīmoli: Ludmila Kislenko no Ukrainas, Lilija Larionova no Lietuvas un "Pohjanheimo" no Igaunijas. Modes nedēļas ietvaros notiks ne tikai profesionālās dizaineru modes skates, bet arī dažādas prezentācijas un modes ballītes. Pilna Rīgas modes nedēļas 24. sezonas programma ir pieejama pasākuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!