Foto: Shutterstock
Šķiet, lielākajā daļā gadījumu iepirkšanās ir ļoti patīkama nodarbe – tās laikā iepriecinām sevi ar kaut ko jaunu un vienlaikus arī atjaunojam drēbju skapja saturu. Taču dažkārt tā sagādā vilšanos, jo nekādi neizdodas atrast kaut ko sirdij tīkamu vai tāpēc, ka iegādātā prece, atnākot mājās, vairs nepavisam neizskatās tāpat, kā veikala pielaikošanas kabīnē.

Nav šaubu, ka nereti iepirkšanās radītās sajūtas ietekmē garastāvoklis. Taču, ļoti iespējams, tavu patiku vai nepatiku ierosina kāda tevis neapzināti pieļauta kļūda pielaikošanas kabīnē vai iepirkšanās procesā kopumā. Lai tev nākamreiz, dodoties iepirkšanās maratonā, nenāktos vilties vai atgriesties mājās saskumušai, iedvesmojoties no portāla ''Reader's Digest'', piedāvājam iepazīties ar kļūdām, kuras nepieļaut pielaikošanas kabīnē.

Piemērīšanai izvēlies tikai vienu izmēru un jau esi ģērbusies kārtās


Foto: Shutterstock

Ieteikums uz pielaikošanas kabīni doties ar viena apģērba vairākiem izmēriem varētu šķist muļķīgs vai pat apgrūtinošs, ja vēlies pielaikot vairāk nekā vienu apģērbu. Ja katram jāņem pa trīs izmēriem, pielaikošanas kabīnē ieradīsies ar lielu apģērbu kaudzi. Taču šis ieteikums nav bez iemesla – katrs apģērba zīmols ikvienam pieguļ citādāk, tādēļ arī tev nepieciešamais izmērs dažādos veikalos var atšķirties. Šī iemesla dēļ vislabāk uz pielaikošanas kabīni doties ar apģērbu tev raksturīgajā izmērā, kā arī ar vienu mazāku un vienu lielāku izmēru. Šādi sev aiztaupīsi lieku staigāšanu turpu šurpu. Un, ja tev patiesi vislabāk pieguļ tas izmērs, kas ir lielāks tavam ierastajam, neķer kreņķi – tik ilgi, kamēr izskaties un jūties labi, skaitlis uz apģērba birkas neko nenozīmē.

Tāpat, ņemot vērā, ka ārā vēl ir drēgns un vējains, var rasties vēlme ģērbties siltāk un vilkt drēbes kārtās. Taču, ierodoties tirdzniecības centrā, ātri vien šādu lēmumu nožēlosi, jo pielaikošanas kabīnē ilgāku laiku nāksies pavadīt šīs kārtas ģērbjot nost un pēc tam atpakaļ. Tas var likt gan lieki sasvīst, gan arī sadusmoties pašai uz sevi un visu pasauli, tāpēc, ģērbjoties iepirkšanās maratonam, vislabāk paliec pie divu, maksimums trīs kārtu apģērba. Un, ja iespējams, virsjaku atstāj mašīnā – arī tas aiztaupīs liekas klapatas.

Tu paļaujies uz mākslīgo apgaismojumu un iepērcies kopā ar draudzenēm


Foto: Shutterstock

Lielākoties pielaikošanas kabīnes ir noslēgtas un tajās neieplūst dienasgaisma,tāpēc spoguļoties nākas mākslīgajā, fluorescences spuldžu gaismā. Taču, ja iespējams, atrodi citu vietu, kur veikala spogulī sevi apskatīt un kur apgaismojums vairāk līdzinās dienasgaismai. Kāpēc tas vajadzīgs? Mākslīgajā apgaismojumā izvēlētais apģērbs tev mugurā izskatīsies krietni citādāk, kas pakļauj riskam – aizejot mājās un vēlreiz pielaikojot iegādāto drēbi, tev vairs var nepatikt tas, ko redzi spogulī. Ja nav iespējams veikalā sevi apskatīt citā gaismā, par ļaunu nenāks noskaidrot, vai apģērbu ir iespējams atnest atpakaļ vai samainīt.

Reizēs, kad stāvi uzlaikošanas kabīnes spoguļa priekšā un ir teju neiespējami izlemt – apģērbu pirkt vai nē, citu viedoklis var būt pat ļoti noderīgs. Taču apdomājies kārtīgi, pirms steidz pielaikot apģērbu kopā ar draudzeni vai vairākām. Tas tāpēc, ka tavas iepirkšanās partneres var tevi pārliecināt iegādāties to, ko patiesībā nekad nevilksi, vai atrunāt no apģērba, kas tev pat ļoti iepaticies. Šī iemesla dēļ vislabāk doties iepirkties vienai un uzticēties iekšējai sajūtai, kas pieviļ reti vai nekad.

Komfortam ģērb sportisku apģērbu un izvēlies nepiemērotu apakšveļu


Foto: Shutterstock

Iespējams, kad esi nolēmusi doties iepirkties, plāno vilkt sporta krūšturi un krekliņu, varbūt arī pieguļošās treniņbikses, jo šis apģērbs ir ļoti ērts. Taču, pirms šādā paskatā steidz ārā no mājas un uz tuvāko tirdzniecības centru, padomā divreiz, jo sportiskais apģērbs nepavisam neizskatīsies labi, kopā ar kaut ko solīdāku, piemēram, blūzi vai kleitu. Tomēr, ja ideja iepirkties radusies spontāni, dodoties uz pielaikošanas kabīni, no veikalā esošā apģērbu klāsta paņem arī kaut ko, kas palīdzēs situāciju labot, piemēram, krekliņu vai džinsus.
Nupat minētais attiecas arī uz apakšveļas izvēli – kura būs atbilstoša, labāk izdomā jau mājās, jo, atrodoties veikalā, vairs neko nevarēsi mainīt. Nepareizi izvēlēta apakšveļa var radīt aplamu priekšstatu par to, kā iecerētais jaunais apģērbs tev izskatīsies mugurā ikdienā, kas var atturēt no tā iegādes. Nevar izslēgt arī iespējamību, ka pielaikošanas kabīnē viss izskatās lieliski, bet, iegādājoties apģērbu un zem tā pavelkot citu, šķietami piemērotāku apakšveļu, jaunais pirkums vairs tik satriecošs nešķitīs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!