Sekojot līdzi modes tendencēm, var šķist, ka garderobe katru sezonu jāpapildina ar neskaitāmiem tērpiem, kas pēc laika atkal jānomaina. Tomēr gan tavai ērtībai, gan lieliskam izskatam dažādās dzīves situācijās, noderēs vairāki apģērbi, kas no modes praktiski neiziet nekad.

Dizainere un modes redaktore žurnālā "L'Officiel" Dace Krieviņa-Bahmane iesaka sešas lietas, kuras noderēs ne tikai praktiski, bet arī labi saskanēs ar citiem apģērbiem tavā garderobē. Tomēr pat svarīgākais – tās vari valkāt gadiem un neuztraukties par to, vai konkrētā lieta ir vai nav izgājusi no modes.

Bikškostīms

View this post on Instagram

A post shared by 🕊 (@carodaur) on Dec 12, 2018 at 6:45am PST

Mūsdienās bikškostīmiem ir tik daudz versiju, dizainu un krāsu variāciju, ka tie vairs neizskatās garlaicīgi un nomācoši. Drīzāk katras elegantas sievietes skapī varētu lieliski iederēties neitrālu toņu žakete un pieskaņotas klasiskās bikses. Kostīms var noderēt dažādos svinīgos pasākumos, ko apmeklējot, klāt vari pieskaņot smalku kreklu un askētiskas rotas.

View this post on Instagram

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Sep 24, 2018 at 3:04pm PDT

Trencis

View this post on Instagram

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Nov 26, 2018 at 9:13am PST

Kā norāda modes dizainere, tad trencis "iet līdzi laikam". Ja pats dizains īsti nemainās, tad var mainīties valkāšanas un saskaņošanas paradumi. Lielākoties zināms, ka trencis ir gaiši brūnā vai smilšu krāsā. To vari lieliski saskaņot ar brīvā laika biksēm vai džinsiem, kā arī zīmuļveida svārkiem vai kleitām.

View this post on Instagram

A post shared by Stephanie Zwicky (@stephaniezwicky) on Apr 13, 2018 at 3:55am PDT

Lai trencis kalpotu pēc iespējas ilgāk, izvēlies kvalitatīvāka auduma un šuvuma mēteli. Turklāt arvien vairāk apģērbu klāstā parādās trencis dažādās variācijās, piemēram, ar izteiksmīgākām kabatām vai metāliskām detaļām – arī tāds var lieliski iederēties tavā garderobē. Tikai rūpīgi pārdomā, vai arī pēc pieciem gadiem varēsi to sakombinēt ar saviem tērpiem.

View this post on Instagram

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on Dec 17, 2018 at 8:37am PST

Balts krekls


View this post on Instagram

A post shared by Stephanie Zwicky (@stephaniezwicky) on Dec 5, 2018 at 10:42pm PST

Vēl viena no klasiskām garderobes vērtībām ir balts krekls. Tam vari pieskaņot neskaitāmus apģērba gabalus, piemēram, klasiskas melnās bikses un žaketi darbam vai kuplus svārkus svinīgākam pasākumam. Baltā krekla unikalitāte slēpjas faktā, ka tas ir vienkāršs, tāpēc to viegli pieskaņot citiem elementiem.

View this post on Instagram

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Jun 22, 2018 at 11:36am PDT

Mūsdienās baltais krekls ir pieejams neskaitāmās variācijās – īsākas vai garākas rokas, kuplas piedurknes, sasienams uz muguras, ar pogām vai bez tām. Galvenais vadies pēc tā, lai tev būtu ērti attiecīgajā dizainā un tas būtu salīdzinoši viegli kopjams. Nav noslēpums, ka balts krekls arī pietiekami ātri nosmērējas, tāpēc ilgāk kalpos tas, kurš būs viegli mazgājams un arī gludināms.

View this post on Instagram

A post shared by Sophia Roe (@sophiaroe) on Sep 17, 2018 at 4:54am PDT

Bēšas augstpapēžu kurpes

View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Oct 23, 2018 at 9:12am PDT

Arī bēšas krāsas augstpapēžu kurpes vienmēr būs modē. Tās var būt ne tikai izeja brīžos, kad nevari iedomāties labāko apavu variantu, bet arī lielisks papildinājums neskaitāmu tērpu variācijās. Savukārt bēšā krāsa lieliski piestāv melnam, sarkanam, zilam un citiem toņiem – tāpēc kurpes ir vieglāk pieskaņot pārējai garderobei.

View this post on Instagram

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on Oct 12, 2018 at 9:10am PDT

Bēšās augstpapēžu kurpes vari saskaņot ar biksēm, svārkiem un kleitām. Turklāt apavu askētisms strādā tavā labā – kurpes piestāvēs kolorītākiem tērpiem gan saviesīgiem pasākumiem, gan brīvā laika izklaidēm.

View this post on Instagram

A post shared by Karina Reske (@karinastylediaries) on Nov 6, 2018 at 11:31am PST

Džinsa bikses

View this post on Instagram

A post shared by Lisa Prang (@lisamarieprang) on Dec 13, 2018 at 5:49pm PST

Džinsa bikses ir kļuvušas par katras sievietes garderobes sastāvdaļu. "Ja nopērk vienas kvalitatīvas, tad tās var nēsāt visu laiku," norāda modes dizainere. Turklāt pieejamas neskaitāmas bikšu variācijas, kas tās ļauj nēsāt dažāda auguma un aprišu dāmām.

View this post on Instagram

A post shared by Sonia Lyson (@sonialyson) on Dec 3, 2018 at 6:16am PST

Viens no svarīgākajiem aspektiem ir iegādāties sev atbilstošākās džinsa bikses. Lai kā arī tev nepatiktu konkrētais modelis, vadies pēc tā, lai tu justos ērti. Džinsa bikses mēdz pastiepties, taču, ja nejūties pietiekami komfortabli un bikses ir par lielu vai mazu, izvēlies savam augumam un formām atbilstošākās.

View this post on Instagram

A post shared by nicolette mason (@nicolettemason) on Dec 8, 2017 at 12:07pm PST

Vīrišķīga stila apavi

View this post on Instagram

A post shared by ✨Quigley ✨ (@officiallyquigley) on Sep 10, 2018 at 9:27am PDT

Arī vīrišķīgi apavi lieliski noder sievietes garderobē. Liec aiz auss, jo kvalitatīvākus iegādāsies, jo ilgāk tie kalpos. Turklāt apavi lieliski atsvaidzina tavu skapja saturu un piedod vajadzīgo kontrastu ikdienas elegancē.

View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Sep 12, 2018 at 8:56pm PDT

Vīrišķīgos apavus var savienot ar pretējiem apģērbiem, piemēram, puķainu un sievišķīgu kleitu. Nereti šādi apavi ir uz maza vai nekāda papēža, kas padara tos ērtus darbā vai saviesīgos vakaros, kad kājas labāk jūtas bezpapēžu kurpēs. "Tā ir lieta, kas vienmēr būs aktuāla un neizies no modes," atklāj Dace Krieviņa-Bahmane.

View this post on Instagram

A post shared by Sushmitha (@missminussized) on Dec 17, 2018 at 7:20pm PST

Aristokrātiskais stils

View this post on Instagram

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Jun 3, 2018 at 3:37pm PDT

Svītrains vasaras tērps dārza pasākumos vai tumši zila žakete ar bēšas krāsas biksēm lietišķās tikšanās reizēs raksturo aristokrātisko stilu. To modes dizainere nosauc, kā vēl vienu elementu, kas neiziet no modes.

View this post on Instagram

A post shared by ✨Quigley ✨ (@officiallyquigley) on Oct 2, 2018 at 9:25am PDT

Saprotams, ka vislabāk šo stilu parāda karalisko ģimeņu pārstāvji, kuri ikdienā izvēlas klasiskas vērtības, tīrus toņus un etiķetei atbilstošus tērpus. Tomēr arī šis stils var tikt atsvaidzināts ar detaļām, kas, piemēram, angļiem izpaužas kolorītās cepurītēs. Savukārt, ja savā ikdienā vēlies ieviest mazliet aristokrātisma, vari izvēlēties, piemēram, tumši zilu žaketi ar zelta pogām.

View this post on Instagram

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Aug 29, 2018 at 11:44am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!