Foto: instagram.com/cosmoandfries/arlyciasenra/theericalauren
Šķiet, katra dāma ir piedzīvojusi situāciju, kad ķermeņa formai šķietami nepiestāv neviens apģērbs. Tad iestājas neliela panika, iespējams, acīs pat sariešas asaras un varbūt pat no dumām gribas kliegt, jo ikviena no mums vēlas ne tikai izskatīties, bet arī justies skaisti un gaumīgi, bet tobrīd tā šķiet kā neiespējamā misija. Lai gan šādā situācijā, visticamāk, saglabāt vēsu prātu ir neiedomājami grūti, varbūt viss, kas tev ir vajadzīgs – mirklis, lai noskaidrotu, kāda ir tava ķermeņa forma un kas tai piestāv vislabāk.

Noteikti ir gana daudz dāmu, kas dzīvo ar pārliecību – galvenais apģērbā ir justies ērti, viss pārējais, tostarp izskats, ir mazsvarīgs. Taču ikviena reizi pa reizei, ielūkojoties spogulī, vēlas sev patiesi patikt. Un te lieti var noderēt zināšanas par tavu ķermeņa formu un apģērbu, kas tai piestāvēs, bet no kura turēties pa gabalu. Ļoti iespējams, ir tādas, kas arī bez liekas meklēšanas internetā pavisam dabiski ir "atkodušas", kas viņu augumam piestāv vislabāk. Tomēr ir gana daudz arī tādu, kas iepirkšanās prieku ir metušas pie malas, jo augumam taču nekas nepiestāv.

Lai arī tavi kārtējie apģērba meklējumi un pielaikošanas nebeigtos ar dusmām vai pat asarām, iedvesmojoties no portāla ''Reader's Digest'', piedāvājam iepazīties ar piecām ķermeņa formām. Lasi tālāk un uzzini, kas tām raksturīgs, kādu apģērbu šo formu īpašniecēm izvēlēties, bet no kāda atvadīties.

Smilšu pulksteņa forma

View this post on Instagram

A post shared by Erica Lauren (@theericalauren) on Dec 15, 2019 at 5:26pm PST

Kā tā izskatās? Kā jau norāda nosaukums, smilšu pulksteņa forma raksturo sievieti, kurai ir plašs krūšu tēls, šaura jostas vieta un plati gurni. Līdzīgi kā jau piesauktajam smilšu pulkstenim.

Kā ģērbties? Ja tavu augumu raksturo smilšu pulksteņa forma, tev par galveno akcentu jāizvirza apaļumi – krūtis, gurni, dibens. Tos vari izcelt ar pieguļošu un formu veidojušu apģērbu. Tādas būs, piemēram ''wrap'' tipa kleitas, ''peplum'' tipa blūzes, zīmuļsvārki, bikses ar augsto jostasvietu un ''laivas'' tipa kakla izgriezums. Runājot par virsdrēbēm, galvenais ir izvēlēties jaku, kas izcels tavu vidukli, piemēram, klasiskais trencis ar jostiņu, paīsinātās brīvā stila jakas vai žakete ar sašaurinātu vidukļa daļu. Tāpat dāmām ar šādu auguma formu kā viens no galvenajiem aksesuāriem ieteicama jostiņa ap vidukli, kuru pievilkt ne tikai mētelim, bet arī kleitai, ejot uz darbu vai atpūsties, vai pat t-kreklam.

Ja runājam par to, no kāda apģērba šāda auguma īpašniecēm izvairīties, – tās ir brīvākas, maisveidīgas drēbes, kas it kā karājas uz tava auguma. Piemēram, ''skater'' tipa kleitas vai brīvi krītošas jakas. Šāds apģērbs nepavisam neizcels tavas formas.

Ābola forma

View this post on Instagram

A post shared by LUMINOSA by Laura McDermott (@luminosaclothing) on Oct 26, 2019 at 7:20am PDT

Kā tā izskatās? Ābola formas ķermenim ir raksturīgs plats torss, plati pleci un jostasvieta. Vidukļa līnija šāda auguma īpašniecēm ne vienmēr ir precīzi noteikta, kā arī viņām ir raksturīgas slaidas rokas, kājas un gurni.

Kā ģērbties? Tā kā šādas ķermeņa formas sievietēm ir izteiktāka vēdera daļa, viens no variantiem ir izcelt nupat pieminētās slaidās rokas, kājas un arī plecus. Tev piestāvēs brīvais stils, plandošas tunikas, ''boyfriend'' tipa topi un V veida kakla izgriezumi. Tāpat vēlams izvēlēties topiņus bez lencītēm vai bez piedurknēm, jo tā vēl vairāk varēsi izcelt savas rokas un plecus.

Savukārt, ja tev ir ābola formas augums, turies pa gabalu no biksēm ar paaugstinātu vidukli, kas akcentē tavu vidusdaļu. Labāk izvēlēties zema vidukļa un pieguļošas bikses, kas neizcels neglaimojošos ķermeņa daļas, bet joprojām akcentēs tavas kājas.

Bumbiera forma

View this post on Instagram

A post shared by Divya Khadye | Cosmo & Fries (@cosmoandfries) on Apr 17, 2019 at 7:26am PDT

Kā tā izskatās? Bumbiera formas ķermenim piemīt izteiktāki gurni, kas ir platāki par plecu līniju. Tāpat šādai formai atbilst izteikts viduklis un slaidas rokas un pleci. Ja runājam par pieņemšanos svarā, tad šādai ķermeņa forma visbiežāk uzņemtās kalorijas uzkrājas tieši gurnos un kājās, nevis ķermeņa augšdaļā.

Kā ģērbties? Šādas ķermeņa formas īpašniecēm ar apģērbu jācenšas sevi it kā pagarināt, piešķirot apjomu ķermeņa augšdaļai, bet paslēpjot jostasvietu. Lielisks veids, kā to izdarīt, ir, izceļot kaklu, kam lieti noderēs dažādi aksesuāri, tostarp kaklarotas un auskari. Savukārt no apģērba, lai izceltu savu kakla līniju, vislabāk izvēlēties nokarenas apkakles, dziļu kakla izgriezumu vai zvanveida piedurknes.

Taču turies pa gabalu no spilgtiem rakstiem, bezgaumīgām rotaslietām vai citiem aksesuāriem. Ar šādu ķermeņa formu pavisam noteikti izvairies no ''cargo'' tipa biksēm, ekscentriskām kabatām un neglītiem izšuvumiem.

Banāna jeb taisnstūra forma

View this post on Instagram

A post shared by 𝐴𝑟𝑙𝑦𝑐𝑖𝑎 𝑆𝑒𝑛𝑟𝑎 × (@arlyciasenra) on May 15, 2019 at 10:06am PDT

Kā tā izskatās? Šādu ķermeņa formu mēdz dēvēt arī par atlētisko. Tai nav izteiktu apaļumu vai formu – viss ķermenis ir aptuveni vienādās proporcijās. Tāpēc, tā kā viduklis, gurni un pleci ir teju vienādā platumā, ir jāprot spēlēties ar apģērbu, lai spētu kaut mākslīgi radīt kādas izteiktākas formas.

Kā ģērbties? Šādas ķermeņa formas īpašniecēm jācenšas izcelt vidukli, lai tas, salīdzinājumā ar gurniem un plecu daļu, izskatītos šaurāks. Tam lieti noderēs saīsinātās jakas, plandoši svārki ar augsto vidukli, kleitas ar dažādiem izgriezumiem un konusveida bikses, kas vidukli padarīs šķietami šaurāku. Vari arī paeksperimentēt ar pieguļošām un formu izceļošām kleitām, kas var palīdzēt izcelt tavas krūtis. Tāpat arī raksti, tostarp svītras un dažādi zīmējumi, var piešķirt tavam ķermenim proporcionālāku izskatu. Te lieti var noderēt apģērbs ar uz iekšu vērstām līnijām, kas palīdzēs radīt šaurāka vidukļa ilūziju.

Izvairies no maisveida apģērba, jo tas šādu ķermeņa formu var padarīt puicisku. Tāpat izvairies no apģērba vairākos slāņos. Slāņainībai būs pretējs efekts – tā nevis izcels atsevišķas ķermeņa daļas, bet gan tavu vienveidīgo, taisnstūrveida ķermeņa formu.

Apgrieztā trīsstūra forma

View this post on Instagram

A post shared by Alysha Duff (@styledandspiced) on Jul 1, 2018 at 7:16am PDT

Kā tā izskatās? Ķermeņa formas nosaukums jau visu pasaka priekšā. Šāda ķermeņa īpašniecēm pleci ir visplatākā ķermeņa daļa, bet pārējās ķermeņa daļas, ejot uz leju no pleciem, kļūst šaurākas.

Kā ģērbties? Šeit galvenais uzdevums ir mēģināt krūšu daļu līdzsvarot ar gurniem. Tam var palīdzēt V veida kakla izgriezumi, ''wrap'' stila topi, platas jostas, A silueta kleitas un auduma bikses ar paplašinātiem galiem. Tāpat pievērs uzmanību apģērba krāsai – ķermeņa augšdaļai izvēlies tumšākas krāsas, bet apakšdaļai košākas.

Savukārt ardievas saki ''laivas'' tipa kakla izgriezumam, platām topu lencēm un milzīgām un izteiksmīgām šallēm, kas galveno uzsvaru var likt uz tava ķermeņa augšdaļu. Tāpat labāk izvairies no pufīgām piedurknēm un plecu polsteriem. Kā arī esi piesardzīga, izvēloties svārkus – vislabāk īsos atstāt veikalu plauktos, jo tie šādai ķermeņa formai neglaimos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!