Foto: Shutterstock

Ko tur liegties, džinsi ir un paliek daudzu sieviešu iecienītākais apģērbs, tāpēc katras sievietes garderobē vieniem kvalitatīviem un augumam piemērotam bikšu pārim noteikti jābūt. Ja joprojām neesi atradusi sev piemērotāko griezumu un domā, ka tieši tavam ķermenim joprojām nav radīti atbilstoši džinsi, tu kļūdies, jo portāls Theoutfit.com apkopojis ieteikumus, pēc kā vadīties ideālo bikšu meklējumos.

Bikses ar dekoriem

Staipīgie un ķermenim pieguļošie džinsi, kas dēvēti par ''skinny jeans'', papildināti ar rāvējslēdzēju apdari kabatu vietā būs piemēroti ļoti slaidām dāmām, jo tie pievērš uzmanību un padara augšstilbus apjomīgākus. Šajā sakarā der atcerēties zelta likumu – ikviens spīdums, apģērba rotājums, piemēram, izšuvums, izdilums vai balinājums pievērsīs uzmanību, tāpēc, ja vēlies to vietu noslēpt, neizvēlies džinsus, kam šajās vietās ir kādi lieki akcenti.

Platiem gurniem un šauram viduklim

Sievišķīgo formu īpašnieces ar platiem gurniem un lapsenes vidukli var droši izvēlēties džinsus, kas galos paplatināti, bet jostas vieta ir paaugstināta. Ne mazāk svarīgi ievērot ne tikai šo griezumu, bet arī krāsu, jo vispiemērotākā būs tumši zilā bez jebkādiem balinājumiem. Ja nu tomēr negribas pavisam tumšus džinsus, izvēlies tādus, kam kabatas un citas vīles šūtas ar baltiem diegiem. Atceries, ka biksēm ar paplatinātiem galiem ir svarīgi ievērot garumu. Ja uzvilksi augstpapēžu kurpes un bikses beigsies krietni virs apaviem, tad kājas izskatīsies īsākas un vizuāli ķermenis izskatīsies apjomīgāks. Raugies, lai bikšu staras būtu pietiekami garas jebkurā nēsāšanas komplektā.

Slaidajām bikšu nēsātājām

Lai arī vairumam varētu šķist, ka maza auguma sievietēm ar slaidām kājām nav grūtību atrast piemērotākās bikses, tā nebūt nav. Vienas par garu, otras par platu un trešās izskatās kā piecus gadus valkātas. Maza auguma dāmām piestāvēs ''boyfriend'' stila džinsi, kas galos atlocīti virs potītes.Tieši tāpēc, ka gali ir atlocīti un redzama slaidā potīte, izcelsies kāju slaidums. Šī stila bikses labi izskatīsies arī gara auguma sievietēm, kurām grūti atrast bikses, kas nebūtu par īsu. Atceries, ka pie šādiem džinsiem vislabāk piestāvēs augstpapēžu kurpes, savukārt ķermeņa augšdaļā izvēlies vilkt kaut ko apspīlētu. Šīs sievietes noteikti var izvēlēties ''skinny jeans'' jeb pieguļošās bikses visā garumā, turklāt izdilumi, dekoratīvi papildinājumi piestāvēs un papildinās tēlu. Dāmas ar smalku augumu var atļauties vilkt bikses bez kabatām.

Apjomīgiem augšstilbiem

Varētu domāt, ka apaļīgāku augšstilbu īpašniecēm jāiegādājas bikses divus izmērus lielākas, taču tas ir maldīgs uzskats. Patiesībā šāda ķermeņa īpašniecēm jāmeklē apspīlētas bikses ar šauriem galiem, kas vizuāli pagarina kājas. Pievērs uzmanību balinājumiem – lai arī tie lieki pievērš uzmanību, nereti balinājums izveidots tik efektīvs visas kājas garumā, ka tiek panākts gluži pretējs efekts, un kājas izskatās vizuāli slaidākas. Šim ķermeņa tipam viennozīmīgi piestāvēs tumšas krāsas džinsi, savukārt pārāk gaišas bikses kājas padarīs apjomīgākas.

Platam viduklim

Sievietēm ar šādām ķermeņa aprisēm noteikti ir grūti atrast bikses, jo tās, kas der gurnos, galos ir pārāk platas, un tas nudien neder. Noteikti izvēlies bikses ar paaugstinātu jostas vietu, kas vizuāli vidukli padarīs slaidāku un gurnus šaurākus. Savukārt bikšu galiem jābūt vai nu taisniem vai arī sašaurinātiem un nekādā gadījumā platiem, citādi, ja gali būs tikpat plati kā gurnu daļa, tad kājas neizskatīsies proporcionālas ķermenim.

Formīgam ķermenim

Arī formīgāka ķermeņa īpašnieces pelnījušas tikt pie skaistiem džinsiem, ar kuriem papildināt savu tēlu gan ikdienā, gan brīvdienās. Šajā gadījumā jāmeklē bikses ar lielākām kabatām aizmugures daļā, jo mazas kabatas padarīs dibenu vēl formīgāku. Neizvēlies bikses ar liekiem ornamentiem, piemēram, spīdumiem uz augšstilbiem pie kabatām vai uz šuvēm visā bikšu garumā, tas tikai lieki pievērsīs uzmanību ķermeņa aprisēm. Izvēlies neitrālas krāsas bikses, vislabāk vienā tonī un ar sašaurinātiem vai taisniem galiem. Labi izskatīsies arī galos nedaudz atlocītas džinsu bikses, taču tikai tad, ja šādā komplektā tēlu papildina augstpapēžu kurpes vai īsie zābaciņi.

Fotogalerija ar dažāda stila džinsiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!