Foto: Shutterstock
Jāatzīst, ka daudziem iepirkšanās var sagādāt īstas galvassāpes. Jo īpaši tad, ja ķermeņa aprises gluži nav tādas, kā manekeniem. Un būsim reālas, cik gan daudz tādu ir? Te bikses nedaudz par šauru, te žaketei poga neiet ciet... Kā ātrāk tikt pie kārotā apģērba pareizajā izmērā? Lūk, padomi par četriem problemātiskajiem pirkumiem.

Džinsu bikses: elastāns

Foto: Shutterstock

Džinsu bikses ir viens no apģērba gabaliem, kuru parasti atrast pareizajā izmērā un vēl tādu, kas tīk, ir visai problemātiski. Tiesa, lai arī šobrīd modē vairs nav pieguļošās, "skinny" tipa džinsu bikses, tās nopirkt ir visērtāk. Ja nudien bikšu iegāde sagādā lielas galvassāpes, meklē džinsus ar elastānu, kas viegli padosies un pieguls vajadzīgajās vietās, ierosina "Purewow" eksperti.

Krūšturis: neuzticies cipariem

Foto: Shutterstock

Neuzticies izmēram! Vienmēr uzlaiko, pirms iegādājies! Akla uzticēšanās cipariem bieži vien nebeidzas sevišķi labi, un, atnākot mājās, jāpaliek bešā, jo izrādās, ka piedāvātie cipariņi melojuši. Kā pārliecināties, ka krūšturis der? Kā "Thisisinsider" komandai skaidro franču apakšveļas zīmola "Chantelle" profesionāļi, ir viens triks, kas ļaus pārliecināties un iegādāties pareizā izmēra krūšturi. Tā apkārtmēram vajadzētu būt tik ciešam, ka, saspraužot to uz tālākā āķīša, būtu iespējams starp muguru un krūšturi aizbāzt divus pirkstus. Protams, ar laiku krūšturis pastaipīsies, un tad, kad tas kļūs brīvāks, vajadzētu pakāpeniski virzīties uz ciešākiem āķīšiem. Ja krūšturis sasprausts uz ciešākā āķīša un aiz tā vairs nav iespējams aizbāzt pirkstus, laiks domāt par jaunu krūšturi.

Žakete: vērtē pēc pogas

Foto: Shutterstock

Bieži vien, lūkojoties spogulī, nevaram noteikt – apģērbs der vai tomēr vajadzīgs cits izmērs. Kā skaidro eksperti, nepieciešams atrast apaļīgāko ķermeņa vietu, un tad novērtēt, vai drēbe labi pieguļ konkrētajā vietā. Ja tā ir ļoti apspīlēta, nepieciešams izvēlēties lielāku izmēru, neskatoties uz to, ka citas vietas der labi. Piemēram, ja problēmzona ir vēders, un iegādājies žaketi, laba mēraukla būs pogas žaketes priekšpusē. Arī tad, ja visur citur tā der labi, bet poga neiet ciet, vajadzētu izvēlēties citu izmēru.

Peldkostīms: spēlējies ar krāsām

Foto: Shutterstock

Liela nozīme ir arī krāsām. Šķiet, visiem jau zināms – tumšas krāsas vizuāli slaidina ķermeņa aprises. Tomēr ar krāsām var paspēlēties arī nedaudz citā veidā. Iegādājoties peldkostīmu, nebaidies no košiem toņiem, ja kaut ko vēlies akcentēt. Piemēram, ja vēlies akcentēt sēžamvietu, izvēlies košas peldbikses. Tomēr arī tad, ja vēlies paslēpt vēderiņu, nebaidies no divdaļīgiem peldkostīmiem – izvēlies raibu peldkostīma augšdaļu, bet vienkrāsainas, vēlams melnas vai tumši zilas, peldbikses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!