Foto: DELFI
Ikviens ir bijis situācijā, kad, piemērot apģērbu veikalā, aiz sajūsmas un labā spoguļattēla teju vai gribas spiegt, taču, atnākot mājās, apģērbs vairs īsti nepieguļ un tik labi neizskatās, kā uzmērot to pirmo reizi. Kāpēc tā notiek?

Šeit, šķiet, atbilde meklējama veikala "aurā" jeb tajā, kā pielaikošanas kabīnes tiek izgaismotas un kādi spoguļi izlikti mums priekšā. Lai pārliecinātos, cik liela nozīme ir šiem diviem faktoriem, devos pārbaudīt savu atspulgu mūsu pašu veikalu spoguļus.

Pirms došanās uz veikaliem, ietērpos pieguļošā topiņā un biksēs, lai drēbes neapslēptu auguma aprises un būtu vieglāk novērojamas iespējamās izmaiņas spoguļattēlā. Pirms lielā spoguļošanās maratona atlika vien uzņemt vienu fotogrāfiju mājās, lai vēlāk būtu iespējams salīdzināt atšķirības.

Jāpiebilst, ka bildes nav nekādā veidā uzlabotas un attēli izskatās tieši tā, kā mans atspulgs veikalu spoguļos.

Vairākos veikalos bija jūtams diezgan manāms lapsenes vidukļa efekts. Protams, patīkami, bet, ja atnākot mājās, jaunais topiņš vēderiņu nepazudina un augumu nemaz tik slaidu nepadara, kā tas šķiet veikala pielaikošanas kabīnēs, vilšanās garantēta.

Foto: DELFI

Otrs variants – attēls otrpus spogulim izplūst nedaudz vairāk, kā gribētos, un gaisma izceļ visas krunciņas, krociņas un riepiņas.

Foto: DELFI
Foto: DELFI

Jāteic, ka vistuvāk patiesībai savas aprises novēroju tieši tumšākās apģērbu pielaikošanas kabīnēs, kurās arī apgaismojums neizcēla visus apaļumus.

Foto: DELFI

Šīs fotogrāfijas noteikti liek padomāt divreiz un vērtēt savus pirkumus ar nedaudz kritiskāku aci, jo mūsu izskatu veikalos patiešām ietekmē gan tajos izvietotie spoguļi, gan izvēlētais apgaismojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!