Vai arī tev ir gadījies, ka internetā vei veikalu skatlogā ieraugi kleitu, blūzi vai topiņu, kas izskatās patiesi labi, bet, uzvelkot mugurā, seko vilšanās? Iespējams, vaina slēpjas tieši piedurknēs, jo katrai sievietei ir atšķirīga figūra un ne visi piegriezumi izskatīties vienlīdz šiki. Iedvesmojoties no "Betches", lūkojām pēc skaidrojumiem, kādas apģērba piedurknes vislabāk izskatīsies dažādām ķermeņa formām.

Smilšu pulksteņa figūra – "zvaniņa" piedurknes

Jāsaka uzreiz, ka šādas figūras īpašniecēm lielu problēmu ar drēbju izvēli nav, jo teju visi apģērba gabali uz auguma izskatās ļoti labi. Taču, ja tev ir šāda ķermeņa forma, vajadzētu meklēt variantus, kā savu augumu vislabāk izcelt – šajā gadījumā lieliski palīdzēs īsto piedurkņu izvēle.

"Zvaniņa" tipa piedurknes parasti ir līdz elkonim piegulošas un pēc tam kļūs brīvākas. Šādas piedurknes lieliski izskatās krekliem vai kleitām, kas cieši pieguļ ķermenim.

Bumbierveida figūra – platas un garas piedurknes

Foto: Shutterstock

Piedurknes, kuras šķiet pārspīlēti platas vai garas, spēs radīt balansu to dāmu izskatā, kurām ir bumbiera formas figūra. Šādas piedurknes spēs novērst uzmanību no apakšdaļas un pievērst augšdaļai – garās piedurknes liek acīm apstāties nevis gurnu līmenī, bet gan pie kājām.

Ja šis veids tevi neuzrunā, vari pamēģināt gluži pretēju variantu – krekliņu ar šaurām lencītēm, kas pievērsīs uzmanību kaklam un pleciem.

Taisnstūrveida figūra – pufīgas piedurknes

Ja tev no pleciem līdz gurniem var novilkt taisnu līniju, vajadzētu veikalā vai drēbju skapī meklēt tos apģērba gabalus, kuriem ir pufīgas piedurknes. Tās labi spēs uzfrišināt tavu ārējo skatu, sniedzot jaunas vēsmas un formas.

Foto: Shutterstock

Ābolveida figūra – piedurknes bez detaļām

Apaļīgais viduklis, gurni un pleci ir tava problēmzona, savukārt lepnums, ko noteikti jāizceļ – slaidās kājas. Lai to paveiktu, izvēlies apģērbus ar brīvu kritumu auguma vidusdaļā, lai nomaskētu liekos apaļumus. Runājot par piedurknēm, tev krietni labāk piestāvēs tērpi ar nelielām piedurknēm, kas nosedz plecu zonu.

Tā kā ķermeņa augšdaļai jācenšas pievērst pēc iespējas mazāk uzmanības, arī piedurknes nevajadzētu izvēlēties krāsainas, rakstainas vai citādos veidos acīs krītošas. Labāk pieturēties pie vienkrāsainām un neuzkrītošām piedurknēm.

Apgrieztā trijstūra forma – "burbuļu" piedurknes

Trijstūrveida augumam ir raksturīgi izteikti pleci un formīgas krūtis, savukārt viduklis un gurni, salīdzinot tos ar ķermeņa augšdaļu, izskatās šauri. Ja esi šādas figūras īpašniece, tavs mērķis ir pievērst uzmanību ķermeņa lejasdaļai – kājām, gurniem un viduklim. Tas attiecīgi nozīmē, ka būs jāsaka "nē" krekliņiem ar šaurām lencītēm, bet jāpievēršas "burbuļu piedurknēm" jeb tādām, kuras ir brīvas, vienlīdz garas un platas līdz pat plaukstai.

  • Tuvojoties vasarai, aktuāls kļūst jautājums par peldkostīma izvēli – šajā rakstā atradīsi dažādus knifus, kas palīdzēs izvēlēties atbilstošāko variantu tavai figūrai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!