Foto: F64

Sestdien, 18. augustā, kultūras pilī "Ziemeļblāzma" pirmo reizi notika Jūgendstila tērpu modes parāde. Tās laikā skatītāji varēja aplūkot ne vien krāšņus tērpus, bet arī jūgendstila rotas, cepures un citus aksesuārus. Modeļu lomā iejutās dažādas sabiedrībā zināmas personas, piemēram, Ieva Akuratere, Elīna Šimkus, Mirdza Martinsone, Jeļena Prokopčuka un citas.

Tika atrādīta 100 tērpu kolekcija, kas iekļāva trīs apakškolekcijas. 25 jūgendstila tērpus radīja modes zīmols "Mayra", 25-50 jūgendstila tērpus izveidoja amatieršuvējas, bet pieci jūgendstila tērpi bija no Lūznavas muižas un Limbažu novadpētniecības muzeja īpašumiem, informēja Jūgendstila modes skates organizatore un tērpu zīmola "Mayra" īpašniece Maira Miķelsone.

"Mums ir jāatgādina gan sev pašiem, gan pasākuma viesiem, ka vērtības, ko Jūgendstila tērpu parādē piedāvā, ir pārlaicīgas un tik ļoti iederīgas šodienā. Latvijai un Rīgai ir, ar ko lepoties, gan savā vēsturē, gan mūsdienās. Mūsu pasākuma mērķis – popularizēt Rīgas pilsētu, tās stilu un gaumi tērpos un noskaņā," skaidroja Miķelsone.

Spilgtākos mirkļus no modes skates apskati fotogalerijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!