Foto: Vida Press
Arvien lielāku popularitāti pasaulē iemanto dažādi modes un dzīvesstila blogi, savukārt to autores likumsakarīgi ir viens no iedvesmas avotiem blogu sekotājiem savas garderobes veidošanā. Šai sakarā, iedvesmojoties no portāla moteris.lt, piedāvājam spilgtākās Latvijas un pasaules modes blogeres, no kuru idejām un publikācijām atlasīt savas stila "odziņas", kā arī uzzināt vērtīgu informāciju par tevi interesējošajiem jaunumiem valdzinošajā modes pasaulē!

Modes blogere Ella Katlifa no Lielbritānijas savu sociālo tīklu profiliem un, protams, blogam ir piesaistījusi 22 miljonu sekotāju uzmanību. Par viņu rakstījis arī "The Daily Telegraph", noskaidrojot blogeres galvenos stila veidošanas knifiņus.

"Reizēm es ģērbjos kā skolniece. Man patīk oriģinālas tērpu detaļas, pusgarās zeķes un skolnieku tērpiem raksturīgās apkaklītes. Lai gan pēdējā laikā esmu kļuvusi arī par klasiskā stila cienītāju, mana mīlestība pret spilgtām krāsām un neordināriem apģērbu modeļiem nav zudusi – tie ir un, domāju, arī būs manā garderobē," atklāj Ella.

Lai gan studējusi tiesību zinātnes, itāliete Kiara Feronji saskaņā ar "Forbes" apkopoto informāciju ir viena no 30 ietekmīgākajām personībām modes pasaulē – viņas blogam seko 27 miljoni cilvēku.

"Man nav ekskluzīva stila. Svarīgākais, lai apģērbs būtu ērts un es tajā justos komfortabli. Gūstu iedvesmu no filmām, mūzika, ielu stila, modes skatēm un blogiem. Patiesībā mani iedvesmo viss!

Kādā garastāvoklī es no rīta mostos, tā arī apģērbjos, ievērojot tikai vienu noteikumu – nekombinēt savā starpā nesaskaņojamas krāsas. Un, ak, jā - mana vājība ir somas," stāsta Kiara.

Ķīniešu izcelsmes amerikāniete, kura apmetusies uz dzīvi Lielbritānijā, Sūzija Bubble (īstajā vārdā – Sūzena Lo) savam blogam ir piesaistījusi 32 miljonus sekotāju, un tas ir viens no lasītākajiem stila blogiem Apvienotajā Karalistē.

"Mans stils ir ļoti eklektisks. Man patīk apvienot dažādu stilu apģērbu, es mīlu krāsas, neordinārus modeļus, un man patiešām patīk eksperimentēt un izmēģināt jaunas lietas," tā Sūzija.

Beļģiete Sofija Velkiēra ir bloga "Fashionata" autore, un tam seko 30 miljoni cilvēku. Blogere apmeklē modes nedēļas ne tikai Beļģijā, bet arī visā pasaulē, kā arī uzrakstījusi grāmatu "Little Black Dress", kas Beļģijā tika izpārdota 45 dienu laikā.

"Mans apģērbs ir atkarīgs no tā, kur es konkrētajā dienā iešu, un, protams, no mana noskaņojuma. Man nav svarīgi, kāda zīmola apģērbu es valkāju, bet es cenšos būt sievišķīga un atspoguļot dominējošās tendences. Uzskatu, ka arī "Hermès" rokassomiņas var apvienot ar "H&M" apģērbu. Un man ļoti patīk, kā ģērbjas parīzietes," stāsta Sofija.

Parīzē mītošā stiliste Elīza Nalina ir veidojusi reklāmas tādiem zīmoliem kā "La Perla", "Morgan" un "Bennet".

"Es mīlu krāsas, saulesbrilles, zīdu, vintage apģērbu un apavus. Kā raksturotu savu stilu? Tas ir laimīgs! Es nebaidos no krāsām, dīvainām kombinācijām un pat modes kļūdām. Man patīk pārsteigt. Es cenšos izskatīties eleganti un nespēju iztikt bez matētas lūpu krāsas," atklāj Elīza.

Lietuviete Nereta Muzikevičiūte ir studējusi grafisko dizainu un aktīvi interesējas par modi, kā arī organizē krāmu tirdziņus. Kā atzīst Nereta, viņas mērķis ir parādīt, ka, arī netērējot lielas naudas summas, var saģērbties stilīgi. Blogeres stilā visbiežāk valda estētisks minimālisms.

Pazīstamākā latviešu modes blogere Agnese Kleina plašāku sabiedrības atpazīstamību iemantoja savu vienmēr oriģināli kombinēto apģērbu un aksesuāru dēļ, kā arī, izceļot pašmāju dizaineru darinājumus un nebaidoties valkāt šķietami pretenciozus tērpus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!