Foto: Publicitātes foto

Jau pavisam drīz sāksies Rīgas modes nedēļas 23. sezona, kad nedēļas garumā, no 26. līdz 31. oktobrim, Rīgā norisināsies nozīmīgākie modes svētki Baltijas reģionā. Modes nedēļu gaidot gaidot, dizaineri ne tikai aktīvi gatavojas lielajam iznācienam, bet arī attīsta citus radošajā darbībā un biznesā nozīmīgus projektus.

Zīmols One Wolf, kas vasarā veiksmīgi debitēja Berlīnes modes nedēļā, ar jauniem iespaidiem un idejām ir atgriezies Latvijā. Zīmols ir atvēris jaunu mājaslapu/interneta veikalu onewolf.eu, un pašlaik strādā pie īsfilmas par jauno kolekciju izveides.

Tikmēr Natālija Jansone turpina gūt panākumus Parīzē un var lepoties ar sadarbības noslēgšanu ar ekskluzīvo franču rivjēras veikalu tīklu REMINISCENCE Paris. Dizainere ir piedalījusies arī pasaulē pazīstamajā Tranoi modes izstādē.

Šoruden NÓLÓ prezentēs veselas divas kolekcijas: 2016. gada pavasara/vasaras kolekciju, kas tiks demonstrēta RFW laikā, un kolekciju "Resort 2016", ko varēs apskatīt Tallinas Modes nedēļā. Turklāt NÓLÓ ir pārcēlies uz jaunām telpām un turpmāk būs atrodams tirdzniecības centrā "Galerija Centrs".

Ja līdz šim brīdim Dace Bahmann iekaroja publiku ar savām kleitu un virsjaku kolekcijām, sākot ar šo sezonu, zīmols piedāvās pilnu apģērbu priekšmetu klāstu, un jaunājā kolekcijā būs sastopamas arī bikses, svārki, šorti un topi, kuri ir savstarpēji kombinējami. Dizainere paliek uzticīga zīdam un kokvilnai un turpina iekarot gan Latvijas, gan ārvalstu tirgus.

Dizaineris Iļja Buličevs (zīmols "Bulichev") kopš šīs sezonas strādās kopā ar modes mākslinieci Annu Itkinu (zīmols "Stylista") vienā studijā "Stylista & Bulichev" Vecrīgā (Z. Meierovica bulv. 4). Abi dizaineri izvirzīja mērķi atjaunot gadsimtiem senās Rīgas ateljē tradīcijas. RFW laikā savas kolekcijas viņi demonstrēs vienā kopīgajā skatē "Grunge Couture" sadarbībā ar Latvijas apavu zīmolu Woolfers.

Šī gada pavasarī Rīgas modes nedēļā debitējis zīmols it'sME, šosezon aktīvi piedalās modes izstādēs ārpus Latvijas, meklējot sadarbības partnerus un tirdzniecības iespējas starptautiskajā mērogā. Zīmola pāsrtāvji tikko atgriezušies no izstādes "Mipap" Itālijā, līdz gada beigām plāno piedalīties modes izstādēs Briselē un Milānā. it'sME otro kolekciju, kura būs skatāma RFW laikā, līdzīgi kā debijas kolekciju veidojis dizaineris Artis Štamguts.

M-Couture aktīvi iekaro Krievijas tirgu, rīkojot prezentācijas un pat radot speciālu kolekciju pārdošanai Maskavā. Dzimtajā Latvijā pēc titula "2014. Gada Modes Mākslinieks" Jūlija Sardikova, M-Couture dizainere, šīs sezonas RFW ietvaros organizēs savu atsevišķu skati Rīgas Biržā.

Pagājušajā nedēļā zīmols Katya Katya Shehurina piedalījās profesionālās modes izstādes Tranoi Parīzē vakartērpu sektorā ar savu stendu kopā ar tikai 38 labākajiem vakartērpu zīmoliem no visas pasaules. Londonā, kur darbojas zīmola veikals, Katja Šehurina piedalījās izdevniecības "Condé Nast" žurnāla "Bride" kāzas izstādē, speciāli kurai dizainere radījusi trīs ekskluzīvās kleitas, kuras Rīgas publika varēs redzēt RFW laikā.

Studija ANNA LED veiksmīgi sadarbojas ar esošajiem partneriem un klientiem Latvijas tirgū, kā arī ar dažiem konceptuālajiem veikaliem Šveicē. Līdztekus zīmola ANNA LED pašu kolekciju veidošanai dizainere Anna Ledskalniņa sadarbojas ar komercuzņēmumiem apģērba šūšanas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!