Foto: Lauma Kalniņa

Prezentējot vairāk nekā 600 mežģīņu veidu, kas rotā jau vairāku pašmāju slavenību tērpus, Rīgā 13. janvārī svinīgi atklāts jauns mežģīņu veikals Lace To Love, pulcējot sabiedrībā zināmas dāmas, modes ekspertes un medijus, kas ar interesi iepazina daļu no modes dizaineres Indras Salcevičas zīmola RedSalt jaunākās kolekcijas tērpiem un plašo mežģīņu klāstu, informē pasākuma organizatori.

"Skaistas mežģīnes ir mana vājība, un mīlestība pret tām aizsākās pirms trīs gadiem kā hobijs. Mežģīnes pauž sievišķību un valdzinājumu, tā ir mana sirdslieta!" stāsta zīmola Lace To Love veidotāja Evita Robežniece.

Modes industrijas labākajās tradīcijās pasākuma apmeklētājām bija iespēja iepazīties ar tērpu tapšanas procesu - no plašā mežģīņu klāsta līdz daļai no 2015. gada izskaņā tapušās populārās dizaineres Indras Salcevičas zīmola RedSalt kleitu kolekcijas.

"Dizainere pačukstēja par ieceri realizēt arī pavasara mežģīņu apģērbu kolekciju. Patīkami, ka Latvijas dizaineri arvien skaļāk un drošāk izceļ sievišķību, piedāvājot valdzinošas, jutekliskas un spilgtas dizaina pērles pašmāju modes cienītājiem," stāsta Robežniece.

Pasākumā viesojās tādas sabiedrībā pazīstamas dāmas kā pasākumu aģentūras Chocolates Events īpašniece Sindija Vilde – Spinga, aktrise Evija Skulte, kā arī populārās dziedātājas Liene Greifāne, Jenny May un Latvijas blondīņu asociācijas prezidente Marika Ģederte.

Sievišķīgajā pasākumā piedalījās arī citas prominentas personas – bijušā prezidenta Valda Zatlera kundze Lilita Zatlere, raidījuma Stils bez Tabu veidotāja Gundega Skudriņa, Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa un uzņēmēja, veselīga dzīvesveida entuziaste un ezotērikas eksperte Elita Drāke.

Lai gan mežģīņu modes tendences nemainīgi pakļautas kāzu sezonai, šis gads atnācis ar spilgtām pārmaiņām. Sagaidot sarkanā Mērkaķa gadu, starp tradicionālajiem baltajiem, pasteļu un ziemas sezonai raksturīgajiem tumši zilajiem, pelēkajiem un melnajiem toņiem, mežģīņu tendencēs ielauzusies arī sarkanā krāsa.

Kā stāsta Robežniece, Latvijas klientu vēlmes atšķiras no ārvalstu pieprasījuma. Latvijas sievietes dod priekšroku klasiski smalkām mežģīnēm ar ziedu rakstu, savukārt ārvalstu dāmas meklē savdabīgus rakstus, biežāk divu krāsu vai biezākas mežģīnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!