Foto: Publicitātes foto

Slavenais modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas publikai prezentējis vēl neiepazītu savas personības šķautni. Šovā ar teātra elementiem "Modes alķīmija", kas norisinājās 30.augustā koncertzālē "Rīga", viņš pārtapa vairākos tēlos.

Dramatiskā teātra aktieris, burvis, mistiķis, lektors un, protams, sieviešu siržu iekarotājs – visās šajās lomās bija iespējams vērot Vasiļjeva talantu. Iestudējums pārsteidza ar inovatīvo scenogrāfiju, negaidītiem notikumiem, aizraujošiem dialogiem un skatītāju iesaistīšanos, informē tā organizatori.

Pats Aleksandrs Vasiļjevs izrādi raksturojis šādi: "Modes alķīmija ir jauns etaps, es pat gribētu teikt, ka izaicinājums manā radošajā darbībā. Ļoti priecājos, ka manā saspringtajā ikdienas grafikā radās iespēja jaunu ideju realizācijai. Man uzreiz iepatikās šis projekts, kurā mani piedalīties uzaicināja lietuviešu producenti un režisori. Tie bija īsti svētki, kur meistarīgi apvienota mode, deja, teātris un erotika."

Tāpat skatītāji izrādes laikā uzzināja par modes maģisko ietekmi uz cilvēku, kā arī iepazinās ar jaunākajām 2015./2016. gada rudens – ziemas modes tendencēm un atklāja slavenu alķīmiķu noslēpumus. Vakara programmu bagātināja latviešu un lietuviešu dizaineru sieviešu un vīriešu apģērbu skates, ko sarūpējuši bija Lietuvas vadošā brenda "Eiva" dizainere Svetlana Kairova un viņas tautieši Seržs Ganbžumjans, Ingrida Žitkuviene, lietuviešu kāzu apģērbu brends "InžI", Natālija Martinavičiene, brends "Natali de Lyrik" un daudzi citi.

Par maģiju šovā rūpējās pazīstamais lietuviešu iluzionists, starptautisku konkursu laureāts "Mantas Wizard". Dažos burvju trikos iesaistījās arī pats Aleksandrs Vasiļjevs.

Šovā piedalījās vairāk nekā 30 dalībnieki, kuri izrādes laikā ne reizi vien nomainīja kostīmus. Par svarīgu skatuves objektu kļuva maģiskā gulta. Tā skatītāju acu priekšā piedzīvoja vairākas transformācijas – no laulības pēļiem līdz pat laika mašīnai. Arī apmeklētāji varēja kļūt par šova dalībniekiem, piedaloties diskusijā ar pasākuma vadītājiem un aktieriem.

Projekta "Modes alķīmija" idejas autore ir Anna Oļeiņika, viņa ir kompānijas "Visual Dreams Factory" direktore un interaktīvu šovu producente Lietuvā. Savukārt izrādes režisors un scenārija autors ir Jokubs Viļus Turs, kurš atpazīstamību ieguvis pateicoties filmai "Sapņoju, ka eju" ("Dreaming the Path").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!