Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 30. oktobrī, aizvadot Rīgas modes nedēļas piekto dienu, pasākuma viesu un modes entuziastu vērtējumam piedāvātas pašmāju zīmolu "Dace Bahmann" un dizaineres Katjas Šehurinas, kā arī citu pašmāju un arī Beļģijas modes zīmolu jaunākās pavasara/vasaras kolekcijas.

Zīmola "Deeply Personal" autore ir Elīna Vanaga. Tas ir personīgs stāsts par apģērbu, kas atspoguļo tā valkātāju – aktīvu sabiedrības sievieti, kurai piemīt viņas īpašās mazās vājības. Tā ir sieviete, kura ikdienā veiksmīgi balansē starp karjeru un ģimeni un savās ikdienas gaitās vienmēr vēlas justies ērti un pārliecinoši.

Kolekcijai piemīt rotaļīgums starp raupjo un trauslo, vīrišķo un sievišķo, veidojot neparedzamus, savā starpā viegli savienojamus siluetus.

Zīmola "Dace Bahmann" kolekcijā kā viena no dominējošajām krāsām ir izvēlēta baltā – kā brīvdienu un atpūtas simbols. Balto krāsu kolekcijā papildina zaļais, zelta un rozā tonis, savukārt tēlā apvienots dienvidniecisks temperaments ar skandināvu lakonismu, ko caurstrāvo sportiski aristokrātisks vieglums.

Zīmola "Lena Lumelsky" būtība ir rūpīgs amatieru darināts apģērbs, kas piemērots cilvēkiem ar izjūtām un sapratni. Kolekcijas nosaukums ir "Regicide", kas apzīmē ar iepriekšēju nodomu plānotu monarha nogalināšanu. Kolekcija veidota, atsaucot atmiņā sešas dažādos vēstures periodos dzīvojošas princeses un karalienes. Tas ir stāsts par viņu dzīvi, nāvi un laika gaitā izveidotajām leģendām.

Dizaineres Katjas Šehurinas kolekcijā savijušās divas tēmas – modernā baleta jutekliskums un ārējais vieglums ar angļu karalienes Elizabetes I harizmu. Kolekciju raksturo sievišķīgi silueti, vieglas un apjomīgas formas, rokām darināt izšuvumi un piesātinātas krāsu kombinācijas. Kolekcijā izmantotie audumi liek sievietei atcerēties to, ka viņas galvenā vara slēpjas vājumā.

Modes nedēļa norisināsies līdz 31. oktobrim, tās ietvaros tiekot prezentētām gan vadošo pašmāju, gan ārvalstu dizaineru un arī uzlecošo debitantu skatēm, kā arī notiekot tematiskiem pasākumiem, kas ļaus svinēt modes ienākšanu pilsētā, pasākumam kļūstot par grandiozāko modes notikumu Baltijā.

Plašāk ar pasākuma programmu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!