Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 18. martā, aizvadīta Rīgas Modes nedēļas otrā diena, kurā savas jaunās kolekcijas demonstrēja zīmoli "Alexandra Westfal", "Natalija Jansone", "One Wolf" un "Narciss", modes nedēļas viesus iepriecinot ar jaunajām rudens ziema 2015./2016. tendencēm.

Plašāka informācija par zīmolu jaunākajām kolekcijām

Alexandra Westfal

Rudens - ziemas kolekcijas iedvesmas avots ir sievietes – karotājas prototips, kurai piemīt spēcīgs raksturs, bet vienlaikus arī jūtīgums un graciozs izskats. Zīmola varone izmanto visbīstamākos ieročus – apburošu šarmu, dabisko enerģiju un absolūtu sievišķību.

Šai kolekcijai ir raksturīgs izteikts siluets, izsmalcinātas līnijas un spēle ar kontrastiem - pagātnes un mūsdienu tēlu kombinēšana, rupjas faktūras un mīkstie audumi. Kolekcijas krāsu paletes pamatā ir krēmkrāsa, melna, rubīnsarkana un sudrabaini pelēka krāsas.

Natalija Jansone

Tā kā Londona ir dizaineres mīļākā galvaspilsēta pasaulē, tās pieskāriens jūtams arī jaunākajā kolekcijā. Londona ir vienlaikus konservatīva un demokrātiska iedzīvotāju apģērbu izvēlē. Dažkārt ir tik grūti atšķirt aristokrātus no parastajiem londoniešiem. Kolekcijā ir izmantoti kašmirs, zīds un vilna. Vienmēr tik ērtus tērpus no Natālijas Jansones jaunākās kolekcijas var vilkt mugurā gan uz darbu, gan uz džentlmeņu klubu.

One Wolf

Zīmols gaidāmajā rudens/ziemas apģērbu kolekcijā koncentrējies uz vīriešu apģērbu kolekciju, kurā lielpilsētas švītā jaušamas arī mūsdienu džentlmeņa pazīmes. Iespējams, kāds no lietusmēteļiem vai citām virsdrēbēm lieliski iederēsies arī tava partnera garderobē.

Par iedvesmas avotu tai kļuva tauriņš, kas ir vīrieša garderobes būtiska sastāvdaļa. Kolekcija "Tūrists" ir stāsts par "vienmēr jaunu" ceļotāju, zinātkāru tauriņu pētnieku, kurš tiecas piepildīt savu sapni, ceļojot uz visattālākajiem pasaules nostūriem. Šī ir safari stila vīriešu kolekcija, kur ceļotāja garderobei tiek piedāvāts klasisks un funkcionāli ērts apģērbs. Katrs tērps kolekcijā ir papildināts ar tauriņu.

Narciss

Jaunās kolekcijas nosaukums ir "Karuselis", kas vilina – krāsaini zirdziņi, koši ādas sēdekļi, zeltīti iemauktiņi un klusas zvaniņu skaņas. Brīnuma priekšnojauta aicina un neļauj palikt malā. Karuselis griežas, zūd laiks, telpa un sava ķermeņa izjūta. Pasaule pārvēršas jautrā krāsu paletē. Sirds strauji sit, galva reibst... Tu jūties maģiski, satraucoši un tik viegli!

"Karuselis ir mānīgs - tu kusties uz priekšu, bet tomēr stāvi uz vietas. Pēc izbrauciena tu izkāp tāds pats, bet jau citāds, jo esi pieskāries brīnumam. Līdz nākamajai reizei, zirdziņ!" joko zīmola autori.

Jāpiebilst, ka jau šodien, 19. martā, modes entuziastus priecēs tādu zīmolu kā "Paviljons", "Liga Banga", "Polina Samarina" un "Nolo", savukārt pārējo modes dalībnieku skates būs iespējams apmeklēt piektdien un sestdien – 22. modes nedēļas noslēdzošajā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!