Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 31. oktobrī, noslēdzoties Rīgas modes nedēļas 23. sezonai, tika prezentētas pašmāju zīmolu "Status by Shtamguts" un "It's ME", kā arī Igaunijā pazīstamā zīmola "Pojhanheimo" un armēņu dizaineres Nairas Khachatryan jaunākās kolekcijas.

Vienkārša, spēcīga un vilinoša – tāda ir zīmola "Pohjanheimo" jaunākā kolekcija. Tā stāsta par gaišajām un ilgajām vasaras dienām, pilnībā noraidot ziemas drūmo klātbūtni.

Vieglais kašmirs, neapstrādātā vilna un zīds spēlē pavedinātāja lomu, kamēr apģērba valkātājs ļaujas dabīgo audumu maigajiem glāstiem.

"Viņš atkal skrien pastalās," nīgri noteica Magdalēna, raudzīdamās pa logu. "Jā, Džimijā ir kaut kas pirmatnējs! Viņam patīk skriet. Viņš to dara caurām dienām. Protams, viņš dara vēl daudzas citas lietas, dzīvodams šajā pilsētā. [..] Tomēr skriet, skriet un vēlreiz skriet viņam ir vissvarīgākā brīvā laika pavadīšanas nodarbe. Tādēļ viņa ģērbšanās stilu arī lielā mērā ir ietekmējusi skriešana. Nav jau tā, ka pie sporta biksēm tiek vilktas kurpes, taču lakādas pastalas gan. Dažkārt. Pat uzvalks neliek aizmirst par viņa hobiju. Ak, jā, Džimijam piemīt laba humora izjūta. Viņam patīk būt redzamam, viegli izaicināt un viņš ir viegli nepieklājīgs, lai ko arī tas nozīmētu…"

Naira Khachatryan ir armēņu izcelsmes dizainere, kuras kolekcijas atspoguļo dizaineres domas par skaistumu caur viņas dzimtās zemes tradīciju prizmu. Naira ir absolvējusi Maskavas Tekstila akadēmiju un kopš 1999. gada aktīvi piedalās modes industrijas pasākumos visā pasaulē. Viņas kolekcijās māksla mijiedarbojas ar modi, bet dizains atklāj formu būtību.

Zīmola "It's ME" jaunākā kolekcija ir veltīta pilsētniecei, kura apzinās un izjūt savu brīvību. Viņa tiek ietērpta vasarīgās piejūras kūrorta noskaņās, izceļot pludmales smilšu dažādās nokrāsas un jūras dziļuma valdzinošo krāsu daudzveidību. Kolekcijā manāma arī viegla austrumnieciskā stila ietekme, kas atspoguļojas apģērba fasonos, detaļās, līnijās un griezumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!