Foto: Publicitātes foto

Parīze ir Eiropas modes krustpunkts, vieta, kur ik rudeni ierodas visas pasaules modes cienītāji, optikas studiju, butiku un salonu īpašnieki, lai izvēlētos aktuālākos zīmolus, briļļu formas, krāsas un faktūras. No izstādes "Silmo", kas Parīzē norisinās vienreiz gadā, kopā pulcējot vairāk nekā 23 tūkstošu zīmolu pārstāvju, uz Latviju jaunākās briļļu kolekcijas atceļos jau oktobra beigās. Kamēr gaidām jaunumus, piedāvājam iepazīties ar tendencēm šī gada briļļu izvēlē, ko apkopojusi optikas studijas "Lonija" vadītāja Lonija Kossoviča.

"Jaunais ir labi aizmirsts vecais" - tā varētu apzīmēt šīs sezonas briļļu tendences – atdzīvojas disko ēra, miniatūrās Džona Lenona brilles. Briļļu ietvaru krāsu paletē aktuālas būs akmens pelēkā krāsa, medus, ķiršu sarkanā, efejas zaļā, pasteļtoņi un protams – klasiski melnā.

Lai arī apaļie ietvari ir fokusa punkts optisko briļļu modē, arī aviatora, ekstrēmās kaķacs formas un oversize stila briļļu ietvari būs lieliska alternatīva, lai sasniegtu izcilu izskatu. Savukārt vīriešu optisko briļļu modē galvenais spēlētājs būs vintāžas stils," atklāj Kossoviča, piebilstot, ka aktualitāti nav zaudējuši arī tā dēvētie tīrie profili.

Izteikti lielas, kantainas brilles

Šogad, tāpat kā iepriekšējā sezonā, joprojām ir aktuāli lieli, kantaini briļļu ietvari no kvalitatīva plastikāta matētos pasteļtoņos – no lielceļa putekļu tonim līdz vītušas zāles krāsai. Šīs formas atrodamas Vivienne Westwood, Gucci, Marni, Frederic Beausoleil, Victor & Rolf, Dior zīmolu brillēs.

Oversize brilles

Aktualitāti iegūst arī oversize brilles. Brilles ar lieliem rāmjiem labi izskatās daudziem, bet īpaši labi - lielākas sejas formas īpašniecēm. Lai brilles izskatītos teicami, pieskaņojiet tās pie savas acu un matu krāsas! Izcili oversize briļļu paraugi atrodami Moschino, Marni, Marc Jacobs, Vivienne Westwood, Fendi, Robert La Roche zīmolu kolekciju brillēs.

Kaķacs brilles

Vēl viena briļļu tendence, kas iezīmē iepriekšējo sezonu aktualitāti – kaķacs briļļu ietvari. Tie izskatās ļoti sievišķīgi, vizuāli piešķirot koķetu un pat seksapīlu izskatu. Dāmas labprāt izvēlas kaķacs formas brilles no zīmolu Jimmy Choo, Missoni, Moschino, Chantal Tomas, Laura Biagotii briļļu kolekcijām.

Apaļas brilles

Šajā sezonā savu triumfu turpina Lenona stila brilles, kas savu popularitāti ieguva 60. un 70. gados, kad mūziķis Džons Lenons tās valkāja, gan uzstājoties koncertos, gan piedaloties fotosesijās. Apaļās formas briļļu ietvari padarīs seju jutekliski sievišķīgāku. Lenona stila brilles ir ļoti dažādas, sākot no matētās struktūras briļļu ietvarā līdz dažādiem pasteļtoņiem krāsās. Apaļās formas bieži sastopamas zīmolu Marc Jacobs, Frederic Beausoleil, Robert La Roche, S.T.Dupont brillēs.

Košo briļļu parāde

Ļaujies uzdrīkstēties un ievies savā tēlā krāsas! Ja vēlies tapt pamanīta, dod priekšroku brillēm vai saulesbrillēm ar sarkaniem briļļu ietvariem. Saulesbrillēm ar spoguļklājumu briļļu lēcās ir divējādas funkcijas – šeit ietverta gan mode, gan funkcionalitāte. Modes zīmoli, kam raksturīga šī iezīme - Marni, Moschino, Jimmy Choo, Lena Hoschek, Viktor & Rolf.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!