Foto: DELFI

Vasara ir īstais festivālu laiks, un teju katrā nedēļas nogalē notiek kāds vairāku dienu pasākums. Līdz ar izvēles veikšanu par šāda veida atpūtu, iezogas arī zināmas bažas par to, ko īsti krāmēt ceļasomās. Šoreiz esam apkopojuši šīs vasaras festivālu stila ogas jau no notikušajiem festivāliem tepat pie mums un citviet pasaulē.

Šajā nedēļas nogalē visi festivālu apmeklētāji tiksies vējainajā Liepājā, kur laiks solās būt samērā labvēlīgs – lai gan saulīte nepriecēs no rīta līdz vakaram un vairāk būs mākoņains, vismaz lietus festivāla apmeklētājus, iespējams, atveldzēs tikai nedaudz.

Zinot aptuvenās laika prognozes, varam plānot arī to, ko īsti izvēlēties, pošoties uz šo festivālu.
Spriežot pēc tā, kas festivālos aktuāls šosezon, nevar iztikt bez ērtiem džinsu šortiņiem vai raibas, plandošas kleitiņas. Tomēr, tā kā saule nesola lutināt visas dienas garumā, līdzi var paņemt kādu jaciņu – džinsa, ādas, vējjaku vai kādu rūtainu kreklu, ko var ērti un gaumīgi apsiet ap gurniem, bet, kad paliek aukstāks, to uzģērbt.

Protams, ja ir iespējams, vienmēr labāk tomēr nodrošināties, lai festivālu varētu baudīt maksimāli komfortabli – lietusmētelis un gumijas zābaki pasargās kādā vēsākā, slapjākā un dubļainākā brīdi.

Runājot par aksesuāriem, te gan vaļu var ļaut savam radošumam un brīvībai! Nemainīgi aktuāli paliek ziedu kroņi, kas rotā dāmu galvas, spalvas, platmales un kādas citas oriģinālas galvassegas.

Tāpat neaizmirsti par saulesbrillēm – tās noderēs gan tad, kad uzspīdēs saule, gan tad, kad vēlēsies nedaudz "paslēpties" no pārējiem, kad būsi tikko piecēlusies.

Ļoti svarīga ir arī somiņa – uz šādiem pasākumiem ērta būs mazā plecu somiņa vai jostas somas, kas apliekamas ap gurniem. Šīs būs labas izvēles, jo varēsi paķert līdzi visu svarīgāko, atstājot rokas brīvas kādam veldzējošam dzērienam vai našķim.

Tomēr atceries, ka festivāli ir vieta, kur vari izpaust savu radošumu. Ja vēlies būt nedaudz citāda – uzģērb kādu piesaistošu un amizantu tērpu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!