Modes mainība atklājas ne tikai apģērbos un aksesuāros, bet arī vietās, kur tā tiek iemūžināta. Nesen košu un stilīgu fotosesiju veicis itāļu fotogrāfs Luka Menegēls (Luca Meneghel), kas paredzēta izdevumam "Vogue" Portugālē. Tā notikusi kaimiņzemē, Igaunijā – Tallinas publiskajā pirtī "Kalm saun".

Fotogrāfs "Viņa" norāda, ka ideja bijusi uzņemt attēlus pēc iespējas reālistiskākā gaisotnē, neizmantojot papildu apgaismojumu: "Viss interjers un atmosfēra ir tāda, ko jūtat no attēliem." Tāpat viņš piemin: "Mēs vēlējāmies izveidot modes stāstu, kas sajauc mūsdienu modes un modernisma vidi. Kad redzējām pirti, nodomājām – tā ir lieliska vieta."

Projekta stilu Menegēls raksturo, kā modes reakciju ar īpašu uzsvaru uz arhitektūru. Savukārt par izteiksmīgajiem apģērbiem rūpējusies igauņu stiliste Aija Kivi. Viņa atklāj, ka centusies atrast košākus tērpus, kas piestāvētu pirts vēsturiskajam iekārtojumam: "Tāpēc nodomāju, ka daži spilgti apģērbi labi iederēsies."

Stiliste norāda, ka viens no kolorītākajiem modes elementiem ir rozā zābaki, kuri ir viņas favorīti: "Kad es tos ieraudzīju, zināju – tie būs pievilcīgākie šajā sesijā." Tāpat attēlos izceļas rūtainās pirts sienas, zilais ūdens, dušas un koši zaļās mazgāšanās bļodas, kas efektīgi savienojas kopā ar modeļu moderno stilu.

"Kalma saun" oficiālajā mājas lapā norādīts, ka pirts darbojas jau kopš 1928. gada un joprojām piedāvā izkarsēšanos vēsturiskajā ēkā. Turklāt tā ir viena no vecākajām pirtīm Tallinā. Savukārt galerijā apskati tur veidoto modes fotosesiju.

Fotogrāfs Luka Menegēls, modele Eva Rahuorga (Eve Rahuorg "Al Model Management"), stiliste Aija Kivi, meikaps Erle Taklaja (Erle Taklai) un matu sakārtojums Ellu Arula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!