Foto: DELFI

Rīgas modes nedēļa ("Riga Fashion Week"), kurā pašmāju un arī ārvalstu zīmoli izrāda tērpus nākamajam rudenim un ziemai, rit pilnā sparā. Ieskaties vienā no noslēpumainākajām modes nedēļas vietām, kurā valda īstena rosība – aizkulisēs.

Steidzīgas modeles un grima uzklāšana nav vienīgie notikumi, kas norit aizkulisēs. Tur spieto arī dizaineri, viņu palīgi un frizieri, kas veido modeļu koptēlus. Visam jānotiek pēc plāna, lai modes skašu ideja tiktu izpildīta pilnībā. Tāpat aizkulises arīdzan ir tā vieta, kur pamatīgs lampu drudzis pirms lielā uznāciena vijas ar atpūtu, piemēram, malkojot dzērienus.

Foto: DELFI

Modes nedēļas noslēgumā – sestdien, 30. martā, būs vērojamas bērnu modes – "Aristocrat Kids", "Zaza Couture" un "Rock and Mouse". Tāpat jaunākās kolekcijas izrādīs "Baiba Ladiga" (Latvija), "Morfosis" (Itālija), "Agnė Kuzmickaitė" (Lietuva) un "Katya Katya London" (Latvija).

Atzīmējot Rīgas modes nedēļas trīsdesmito jubilejas sezonu, nozīmīgākie pašmāju modes notikumi apkopoti retrospektīvā foto izstādē. Ikviens modes nedēļas viesis no 28. līdz 30. martam, viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija" varēs aplūkot vairākas no izstādē iekļautajām fotogrāfijām.

Savukārt šajā rakstā apskati stila svētku atklāšanas pasākuma skates, šeit uzzini par otrās dienas notikumiem, bet te pēti trešās dienas stila odziņas.

Vairāk informāciju meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!