Foto: Liene Pētersone
Tuvojoties vasarai, bērnu apģērbu zīmols "Hebe" izrāda jauno kolekciju visai ģimenei, kas tapusi sadarbojoties ar gleznotāju Kristīni Luīzi Avotiņu. Tās nosaukums ir "Wonderland", jo iedvesma slēpjas tieši Luisa Kerola stāstā par Alises piedzīvojumiem Brīnumzemē.

Kolekcijas vizuālizācijas ir fantāzijas piedzīvojumu pasakas par Alises piedzīvojumiem Brīnumzemē spilgtākie varoņi, kurus atdzīvina gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas ilustrācijas. "Pirms radās šīs kolekcijas tērpi, radās glezna, kuras tēli ir redzami uz jaunās kolekcijas audumiem. Man bija svarīgi uzgleznot tēlus, kas kopā un katrs atsevišķi veido stāstu. Gleznojot es daudz domāju arī par savu meitu, vai vēlētos, lai uz viņas kleitas vai biksēm būtu kāds no manis gleznotajiem tēliem. Man bija svarīgi katru detaļu gleznā smalki izstrādāt un arī izmantot bagātīgu krāsu paleti, jo bērni taču pamana katru niansi un no tās mācās. Man šī ir pavisam jauna un unikāla pieredze, un es esmu gandarīta par mūsu sadarbību," tā par kolekcijas tapšanas gaitu stāsta māksliniece.

Rozā, smilšu brūnganais, baltais, zilais, koraļļu oranžais – kontrastā ar gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas tēlainajām ilustrācijām. Krāsaini tropu tauriņi, runājoši zaķi, lidojošas spēļu kārtis, leopards un ziedi visdažādākajās krāsās uzzied jaunās kolekcijas apdrukās. Pirmo reizi kolekcijas ikdienas tērpi sastopami gan gaišos, gan spilgtos toņos. T-krekli, bodiji, legingi, džemperi, kleitas un cepures darināti no cilvēkam un videi draudzīgiem materiāliem – no apdrukātas ekoloģiskās kokvilnas trikotāžas, kas sertificēta ar GOTS standartu (Global Organic Textile Standard).

Turpretī svinīgākie kolekcijas modeļi, tostarp, kleitas, svārki, šorti un ikdienas pidžamas šūtas no viskozes trikotāžas, kas kļuvusi par ļoti pieprasītu un populāru materiālu. Šī auduma galvenās priekšrocības ir tā augstā kvalitāte. Pirmo reizi zīmols "Hebe" bērnu apģērbu klāstā iekļāvis peldkostīmus meitenēm un viņu mammām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!