Foto: Shutterstock

Vasara mūs visus šai sezonā lutina ar karstu un pat tveicīgu laiku. Pat lielākajiem karstuma mīļotājiem pilsētas ielās uzturēties nav viegli. Protams, ja sauļojies pludmalē, uzvilkusi mīļāko peldkostīmu un rokā turot vēsu ūdens pudeli, par to būtu grēks sūdzēties. Laukos un pludmalē neviens nevar sodīt par nepiedienīgu izskatu, īpaši, atvaļinājuma laikā, vai ne? Bet ko darīt tiem, kuriem šai laikā uzkarsušie pilsētas mūri un ielas ir ikdiena?

Pludmalē un pilsētā - dažādi noteikumi

Pats galvenais ieteikums, ko vajadzētu atcerēties - ir liela atšķirība starp pludmales un pilsētas ikdienas izskatu pat tad, ja termometra stabiņš rāda nepiedodami augstu temperatūru. Caurspīdīgās pludmales kleitas, peldkostīmus un to detaļas, aksesuārus ir jāatstāj atpūtai pie jūras vai kādai ballītei pēc pusnakts. Lai arī cik tveicīgi būtu, tas tomēr pilsētas ielās izskatīsies vulgāri.

Viegli, gaiši audumi


Sen zināma patiesība - nekas nevar būt labāk par gaišas krāsas vieglu vasaras kleitu vai kreklu! Svarīgi, lai audums ir elpojošs un pēc iespējas mazāk saskaras ar ādu, vējā viegli plandot, un krāsa, kura, vienkāršiem vārdiem, "nepievelk" sauli.


Ja izvēlies mini garuma kleitu, tad noteikti ieteiktu apavus bez vai ar zemu papēdi. Piemēram, sportiska stila - tas neizskatīsies nepiedienīgi.

Caurspīdīgums un apakšveļa


Protams, ka vasaras sezonas garderobē daļa no apģērbiem ir caurspīdīgi. Tomēr ir svarīgi, lai apakšveļa ir pareizi izvēlēta. Ja mugurā ir caurspīdīga blūze, tad krūšturis nedrīkst būt citā krāsā un ar dekoratīviem elementiem. Apakšveļai - arī biksītēm-, ja svārki ir caurspīdīgi, jābūt vienā krāsā, maz pamanāmai. Vasarā pilnībā iztiekam bez apakšveļas košos toņos, ar bantītēm, rakstiem vai jebko citu. Šis ir laiks pilnīgai vienkāršībai.


Vēl ir svarīgi zināt, ka ir situācijas, kad daudz gaumīgāku izskatu var iegūt tad, ja izvēlies krūšturi nevilkt vispār. Ja esi mazu vai vidēju krūšu īpašniece, un esi iegādājusies blūzīti ar, piemēram, pliku muguru, kas šai tveicīgajā laikā radīs īpaši patīkamu un atveldzējošu sajūtu, krūšturu lencītēm tur nav vietas.

"Crop" piegriezumi

View this post on Instagram

A post shared by Style (@style)


Viena no modes aktualitātēm, kas ir ļoti pateicīga šajā vasarā, ir iemīļotie "crop" piegriezumi. Zinu, ir pieņemts domāt, ka tas ir jaunu meiteņu jeb tīņu tendence. Bet pareizi izvēloties apģērbu, tā vairs nešķitīs. Pats galvenais ieteikums – "crop" kopā ar augsto vidukli. Tātad, ja izvēlies crop piegriezuma blūzi, noteikti to kombinē ar augstā vidukļa svārkiem.


Lina audums


Ikvienai sevi cienošai sievietei ir jābūt vismaz vienai lina kleitai vasaras garderobē. Lins ir elpojošs, nesviedrē un pat atvēsina. Lins ir nenovērtējama klasika!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!