Foto: Shutterstock
Vieni piekritīs, bet citi iebildīs apgalvojumam, ka gadi ir tikai skaitlis. Lai arī pie kuriem tu piederētu, ļoti iespējams, ja pastāvētu mūžīgās jaunības eliksīrs vai jebkāds cits brīnumlīdzeklis, kas neļauj gadiem iejaukties tavā izskatā, tu vismaz apsvērtu domu to izmantot. Diemžēl vai par laimi šāda eliksīra nav, bet ir paņēmieni, kā ar apģērba un aksesuāra palīdzību iegūt līdzīgu efektu.

Neapšaubāmi, viens no priekšnoteikumiem, kas kaut kādā mērā var palīdzēt saglabāt jauneklīgus sejas vaibstus, ir pareiza ādas kopšana. Šeit vari iepazīties ar dažādām kļūdām, kas liek tavai ādai ātrāk novecot, un padomiem, kā ādu kopt, lai tas nenotiktu. Protams, arī mūsu dzīvesveidam ir noteicoša loma, ja domājam par savu izskatu, bet šoreiz ne par to.

Cits veids, kā tu vari radīt jauneklīgāku tēlu, ir apģērba izmantošana savā labā. Varbūt tu nemaz nenojaut, ka tieši tava garderobe ir tā, kas tevi dara vecišķu. Turpinājumā, iedvesmojoties no portāla ''Reader's Digest'', piedāvājam iepazīties ar biežāk sastopamajām stila kļūdām, kas tavam vecumam pieskaita liekus gadus. Tāpat uzzināsi ieteikumus, kā apģērbu un aksesuārus izmantot savā labā.

Nepareizā krūštura valkāšana

Tici vai nē, bet krūšturis var tevi padarīt garāku, tievāku, jaunāku vai vecāku. Nepiemērota krūštura valkāšana ir ne tikai neērta, jo, piemēram, krūštura lencītes tik ļoti spiež uz taviem pleciem, ka tas jau kļūst teju neizturami, bet arī var ietekmēt to, kā apģērbs tev pieguļ vai tieši pretēji – nepieguļ, tādējādi liekot tev izskatīties vecākai.



Esi lielu rotu cienītāja

Kaut arī lielas, masīvas rotas var radīt bohēmisku izskatu, tās ātri vien izkrīt no aprites, līdz ar to liek tev novecot. Jauneklīgākam izskatam vari savu tēlu papildināt ar rokassprādzēm, kas neapņem visu roku (dēvētas arī par ''cuff bracelets''), dažāda izmēra auskaru riņķus vai nelielas ķēdītes.

Tu esi apsēsta ar modes tendencēm

Modes tendences nāk un iet. Ja tu savu garderobi veido, balstoties uz to, kas modē ir šodien, ik sezonu tavs skapja saturs noveco un liek arī tev kļūt vecākai. Taču tas nebūt nenozīmē, ka tu vairs nedrīksti iegādāties neko, kas būs modē nākamajā sezonā. Galvenie jautājumi, kurus apsvērt pirms jebkura pirkuma, ir – vai šis pirkums tevi iepriecinās un cik bieži šo apģērbu, apavus valkāsi?

Izskatās, ka tu nemitīgi sēro

Melns ir šiks, izsmalcināts un slaidu figūru veidojošs. Tāpat melns ir smagnējs, kas nav īpašība, kuru vēlies ar sevi asociēt, ja gribi izskatīties jauneklīgāka. Ļoti iespējams, no melnā pilnībā nevēlies atsacīties – tādā gadījumā tumšajam apģērbam pieskaņo košākus aksesuārus. Eksperti iesaka rozā un koraļļu toņus, jo tie piešķir siltu un mirdzošu efektu.

Papēži nav pietiekami augsti

''Jo ikdienišķāki apavi, jo vecāka tu izskatīsies, neatkarīgi no tā, kas tev ir mugurā,'' saka Britānija Allena, apģērba un aksesuāru dizainere. Ja tu ikdienā nēsā parastās laiviņas vai apavus ar zemu papēdi, apsver domu tās nomainīt pret augstpapēžu kurpēm ar spicāku purnu un vidēji augstu papēdi. Šādi apavi liks tev izskatīties ne tikai jauneklīgai, bet arī pašpārliecinātai un seksīgai. Ja tomēr neesi augstpapēžu cienītāja, izvēlies baletčības ar spicākiem purniem.

Vecmodīgas brilles

Piemērotākais briļļu pāris var būt noteicošais aksesuārs, kas liks tev izskatīties vai nu jaunākai vai vecākai, tāpēc nebaidies eksperimentēt. Piemēram, vari izmēģināt briļļu rāmi, kas pēc formas atgādina kaķa acis. Šāds rāmis ir universāli glaimojošs, viegls un stilīgs veids, kā bez liekas piepūles nekavējoties izskatīties jaunākai.

Tavs apģērbs veido bezformīgu siluetu

Tā vietā, lai valkātu ''oversized'' apģērbu, kas it kā ļauj paslēpt tās ķermeņa daļas, kas, tavuprāt, tev neglaimo, eksperti iesaka izvēlēties apģērbu, kas izceļ tās formas, kuras tev savā izskatā patīk. Piemēram, zīmuļsvārki ar augstu vidukli palīdz vizuāli sašaurināt vidukli, tādējādi radot glaimojošu un jauneklīgu formu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!