Foto: instagram.com/venswifestyle/lieblingsstil/codigopilar
Ja pusaudžu vecumā meitenes bieži vien vēlas ātrāk pieaugt, lai izskatītos vecākas, svinot vienu dzimšanas dienu pēc otras, ar laiku situācija mainās uz pretējo pusi. Taču nereti pašas sievietes pieļauj dažādas stila un skaistumkopšanas kļūdas, kas nevis izceļ dzīvespriecīgo personību, bet vizuāli liek izskatīties vecākām. Iedvesmojoties no "Live About" un "Reader's Digest", esam sagatavojuši vairākus padomus, kuri ikdienā var noderēt.

Katru sezonu modes pasaules prožektoru gaismas tiek nostādītas konkrētu tendenču virzienā, tādējādi izceļot, piemēram, dzīvnieku rakstus, volānus, neona krāsas, spalvas aksesuāros un apavos, staipīgus materiālus un tamlīdzīgi. Lai gan jaunāko aktualitāšu ievērošana noteikti saucama par apsveicamu, ļaujot garderobei veidoties mūsdienīgai un stilīgai, akla sekošana tendencēm nevienai par labu nav nākusi. Uz tām neskatoties kritiski un neizvērtējot atbilstību vecumam un dzīves ritmam, tu vari kļūt par tendenču gūstekni, kā rezultātā var neizdoties tās izmantot vislabākajā veidā.

Ir atšķirība starp pārmērīgu vēlmi izskatīties daudz jaunākai un stila kļūdām, kas, paskatoties uz tavu ārējo izskatu, nezinātājam liek reālajam skaitlim pielikt vēl pāris gadu klāt. Turpinājumā stāstīsim vairāk par konkrētu audumu, piegriezumu drēbēm, kā arī aksesuāriem, kam teikt ardievas, lai pašas spēkiem iegūtu veiksmīgāko rezultātu.

Džinsas ar īpaši augstu jostu

View this post on Instagram

A post shared by Ven's Wife Style (@venswifestyle) on Jun 2, 2019 at 7:44am PDT

Taisnība, ka astoņdesmito, deviņdesmito gadu džinsa bikses ar augsto jostu un bieži vien platajiem galiem redzamas veikalu skatlogos arī mūsdienās. Tāpat nav noslēpums, ka bikses ar augsto jostu var palīdzēt viduklim izskatīties slaidākam. Glīti sakombinētas ar gaumīgām augšdaļām un apaviem, tās var glaimot tavai ārienei, taču bieži vien tās tiek ātri uzrautas mugurā, nepiedomājot par kopējo tēlu.

Tā kā tās aizlienētas no pagājušā gadsimta, šādas bikses vislabāk izskatās gados jauniem cilvēkiem, radot interesantu jaunā un vecā savienību. Tāpat ir sievietes, kuras šāda veida biksēs vienkārši pazūd jeb tās liek viņām izskatīties platākām. Taču, ja tās kļuvušas tev ļoti mīļas, uzreiz jāatvadās nav – svarīgi nepārspīlēt ar augstumu, platumu un pieskaņot ķermenim glaimojošu augšdaļu.

Džinsa auduma bikses ir viens no universālākajiem skapja iemītniekiem. Kāda veida biksēm vajadzētu pievērst uzmanību katra figūras tipa īpašniecei, lasi šajā rakstā.

Tvīds un kardiganjaka

View this post on Instagram

A post shared by Anna K. (Via Corelli) (@annak_modafeminina) on Jul 2, 2019 at 9:34am PDT

Ir audumi, kas uzreiz izstaro jaunību. Viens no tādiem ir džinss, savukārt ar tvīdu jābūt ļoti uzmanīgām. Lai gan plānie vilnas vai pusvilnas audumi ir lieliski varianti starpsezonas mēteļiem, jāatceras, ka šie materiāli ir mantojums no senčiem. Tas gan nenozīmē, ka tie nav modīgi, taču, ja netiek izmeklēts tvīda mētelis vai svārki, kuru dizains nav vienmuļš, šie apģērba gabali var likt nēsātājai izskatīties pāris gadus vecākai.

Savukārt kardiganjaka ir viens no apģērba gabaliem, kurš lieliski noder drēgnās darba dienās, jo to princips ar kabatām un jostām priekšpusē ir gan praktisks, gan arī sievišķīgi neuzkrītošs, kas rada lielisku balansu profesionālajā jomā. Tomēr ar tā valkāšanu viss nav tik vienkārši, jo kardiganjaku nenoteiktā forma var neglaimot ķermenim.

Lai gan varētu šķist, ka raksturīgās jostiņas apsiešana ap vidukli ļaus noslēpt gurnus, rezultātā tie šādi parasti tiek izcelti vēl vairāk. Ja vēlies garderobē aizvietot kardiganjakas, labs variants būs izvēlēties žaketes un jakas, kurām ir noteiktas formas.

Blāvie ziedi un melnās krāsas

View this post on Instagram

A post shared by Sheree Frede (@shesheshow) on May 11, 2019 at 6:32am PDT

Melnā krāsa ir šika un aktuāla, kā arī tā lieliski nomaskē nevēlamās vietas un piešķir skatam briedumu un nopietnību. Taču, izvēloties tumšu apģērbu katru dienu, vērts piebilst veco, labo teicienu – kas par daudz, tas par skādi. Melnā krāsa ir diezgan "smaga", un tas noteikti nav efekts, ko vēlies ar savu ārieni panākt. No melnās krāsas nav jāatsakās pavisam, taču kāda rotaslieta vai aksesuārs jautrākās krāsās atsvaidzinās skatu, ļaujot uz tevi paskatīties citā gaismā.

Ziedi un izteiksmīgi zīmējumi uz apģērba ir līdzekļi, ar kuru palīdzību izskatu padarīt jauneklīgāku, taču realitātē dāmas bieži pārspīlē vai arī, pat negribot, panāk pretēju rezultātu. Piemēram, ja puķu virtenes uz krekla ir blāvos un neizteiksmīgos toņos, tu izskatīsies vecmodīga, kā rezultātā arī vizuāli pieliksi pāris gadus sev klāt. Tā vietā dod priekšroku strīpām un līdzīgiem elementiem, izvēloties arī piesātinātākas krāsas.

View this post on Instagram

A post shared by Sheree Frede (@shesheshow) on Jan 11, 2019 at 6:30am PST

Arī modes dizainers Aleksandrs Pavlovs sacījis, ka latvietēm nepieciešams ieviest savā ikdienā košākas krāsas, ne tikai melno un pelēko. Plašāk ar viņa viedokli iepazīsties šeit.

Pārāk daudz vai maz kosmētikas


Foto: Shutterstock

Nenoliedzami – sieviete ir skaista, arī rotājoties tikai ar savu dabīgo skaistumu, taču meikaps var būt labs līdzeklis, kā izcelt, piemēram, vaigu kaulus, biezās uzacis un dzirksteļojošas acis, līdz ar to palīdzot izskatīties jaunākai. Tomēr reizēm dekoratīvā kosmētika tiek lietota nepārdomāti, izvēloties pārāk košus vaigu sārtumus vai spilgtas lūpu krāsas, kā rezultātā meikaps situāciju tikai pasliktina.

Paturi prātā, ka mirdzošs vaigu sārtums mēdz iegulties krokās un izgaismot arī visas citas ādas nepilnības. Tas pats sakāms arī par spīdīgām acu ēnām, kuras nosēžas plakstiņu rieviņās un samazina acs kontūru. Tāpat neaizmirsti dienas laikā meikapu atjaunot, jo situācija, kad skropstu tušas izdalījumi vai acs laineris nosēžas plakstiņu krokās, nav īpaši skaista.

Jāpiebilst gan, ka ir labi kādu dienu dot sejas ādai atpūtu, pilnībā atsakoties no dekoratīvās kosmētikas. Vairākus iemeslus, kāpēc to būtu vēlas ievērot, vari atrast šajā rakstā.

Jostas un svārku garumi

View this post on Instagram

A post shared by Codigo Pilar (@codigopilar) on Jun 24, 2019 at 11:09pm PDT

Izvēloties drēbes, mazāk skaties uz izmēriem, pievēršot lielāku uzmanību tieši tam, kas tev labi izskatās. Dod priekšroku brīvi krītošiem apģērbiem, taču arī šajā gadījumā nepārspīlē – lai neizskatītos kā iekāpusi maisā, ap vidukli liec jostas, kas izskatu padarīs izteiksmīgāku.

Runājot par svārkiem un kleitām – saki ardievas garajiem variantiem, jo tie tevi var padarīt platāku. Taču tas, ka neesi vairs jauniete, uzreiz nenozīmē, ka nevari vilkt svārkus, kuri atsedz kājas. Lai noteiktu, kurš ir tieši tev atbilstošākais svārku garums, jākonstatē, kura ir slaidākā vieta ceļa rajonā – tā var būt gan virs, gan zem, gan arī ceļa vidus daļā. Tieši tā ir vieta, līdz kurai vajadzētu sniegties svārku apakšējai malai.

View this post on Instagram

A post shared by Petra Dieners (@lieblingsstil) on Mar 22, 2019 at 12:04am PDT

Kādi ikdienišķi paradumi tevi padara ārēji vecāku, vari uzzināt šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!