Foto: AFP/Scanpix/Reuters/Scanpix

Apkopojot aktuālākās grima, stila un frizūru idejas šim gadam, piedāvājam Vogue veidoto modernāko trendu apskatu. Šogad tēla veidošanā pārliecinoši triumfējis dabiskums, tomēr to papildina arī košas un drosmīgas, pat pārsteidzošas detaļas. Lūk, uzzini par tām ko vairāk!

Zilo toņu nokrāsas

Šogad, īpaši rudenī, aktuālas būs visas zilo toņu nokrāsas. Tās var būt elektriski zilas acu ēnas, pelēkzils kostīms vai pasteļtoņos ieturēts manikīrs – izvēlies sev tīkamāko un atbilstošāko toni, kā arī veidu, kā to iekļaut savā ikdienas tēlā – ja vēlies sekot modes tendencēm, to noteikti ir vērts izmēģināt.

Minimālisms frizūrā

Jau pērnā gada nogalē aktuāli kļuva teju ekstrēmi īsi matu griezumi, tomēr šogad tā ir viena no modernākajām stila iezīmēm. Īsa zēngalviņa vai pat noskūti mati – ja esi gana drosmīga, vari pamēģināt arī šādu tēlu.

Spilgtas lūpas

Ja kopējā grimā šogad valda minimālisms, tad izpausties noteikti varēsi lūpu krāsošanā. Spilgti toņi, neierastas tekstūras, netradicionāla krāsu izvēle – šai ziņā grimā robežu nav!

Skolnieces tēls

Ja esi nogurusi no mūžīgās matu veidošanas, ļauj tiem un arī sev pašai atpūsties, matus sapinot vienkāršā bizē. Izvēloties frizūru, tā viennozīmīgi būs sezonas lielākā aktualitāte. Tāpat vari veidot sarežģītākus pinumus, ļaujoties eksperimentiem, tomēr vienlaikus saglabājot vienkāršību, kā arī mazliet paspūrušu frizūru.

Vienkāršība

Augstajā modē, izrādot 2016. gada pavasara/vasaras kolekcijas, pārliecinoši dominējis vienkāršs un dabisks tēls. Minimāls grims, neieveidoti mati – šogad ļausim sev vienkārši būt!

Dabiska tekstūra

Ja esi lokainu un teju nevaldāmu matu īpašniece, šogad noteikti to vari izmantot savā labā. Ļauj savām cirtām būt nepakļāvīgām un nenopūlies ar pārmērīgu to veidošanu – šādu tēlu demonstrē gan modeles pasaules vadošo zīmolu skatēs, gan pazīstamu blogu autores un citi modes un stila eksperti.

Neatkarības gars

Ļauj vaļu savai iztēlei un pat ikdienas grimā uzdrošinies izmēģināt ko šķietami netradicionālu! Koši toņi, oriģināla stilistika un netradicionāla pieeja grimam, koši iekrāsojot ne tikai, piemēram, acu plakstiņus, bet arī zonu starp acīm un to kaktiņus, ir šīs sezonas aktuālākā tendence. Izmanto spilgtus toņus, mirdzumus, perlamutru – ļaujies zināmai pārgalvībai!

Lokas un ponijs

Ponijs dažādās tā variācijās šogad būs tikpat aktuāls kā iepriekš minētās bizes. Ja jau sen esi vēlējusies atsvaidzināt savu ikdienas tēlu, tieši šis matu sakārtojums būs vispiemērotākā alternatīva.

Seksualitāte

Lepojies ar savu ķermeni un seksualitāti, nekaunoties to pārliecinoši demonstrēt. Augsto modes namu jaunākajās kolekcijās visai bieži ticis demonstrēts tā dēvētais bombshell tēls. Pieguloši silueti, pamanāmi ķermeņa izliekumi un sava valdzinājuma apzināšanās – kombinācija, kas liks izskatīties un justies lieliski.

Dabas bērni

Ja esi dabiskuma piekritēja, šogad to savā ikdienā piekopt būs vēl vieglāk. Garīgās prakses, zemes toņi apģērbā un grimā, minimālisms dažādās tā izpausmēs, koksnes un citrusa aromāti smaržu izvēlē… Ļaujies dabas vilinājumam un sajūti sevi kā daļiņu no tās pat uz lielpilsētas trotuāra!

Aktuālākās matu krāsas, kas būs modē 2016. gadā

Uzsākot jauno 2016. gadu, pamazām raugāmies arī aktuālo un gaidāmo modes tendenču virzienā. Iepazīstoties ar modernāko matu sakārtojumu un to krāsu aktualitātēm, piedāvājam frizūru tendenču apkopojumu 2016. gadam. Aktualitātes matu krāsu izvēlē gaidāmajam gadam raksturo salona Le Studio friziere Gija Jansone, kā arī piedāvājam Vogue, Redbookmag un Allure apkopotās idejas ikdienas frizūras atsvaidzināšanai.

Lasīt vairāk

Foto: Aktuālākās frizūras īsiem, vidējiem un gariem matiem, kas ir modē 2016. gadā

Foto: AFP/Scanpix/Ap/Scanpix

Gada sākumā, kā ierasts, Viņa.lv piedāvā jaunāko tendenču apkopojumu gan skaistumkopšanā un modē, gan arī aktualitātēs matu kopšanā un to sakārtojumu stilistikā. Konsultējoties ar salona Le Studio frizieri Giju Jansoni, kā arī iedvesmojoties no Harper's Bazaar un Vogue, piedāvājam šogad aktuālāko matu sakārtojumu apskatu īsiem, vidēji gariem un gariem matiem.

Lasīt vairāk

Modernākie apģērbi, aksesuāri un krāsas, kas 2016. būs visaktuālākās

Foto: Publicitātes foto

"Aplūkojot jaunākās sezonas tendences, jāatceras, ka sākotnēji nepieciešams izvērtēt, no kāda skatpunkta uz tām lūkojamies. Tā dēvētās augstās modes jeb haute couture tendences nereti var visai ievērojami atšķirties no tā, kas aktuāls ielu modē jeb high street fashion, kuras vadlīnijas ikdienā ievēro vairums cilvēku. Tāpat pastāv arī dažādas subkultūras, kam aktuāls savs unikāls stils un tā aktualitātes, šo grupu pārstāvjiem nemaz neinteresējoties par to, kādas tendences valda augstajā vai ielu modē," stāsta modes entuziasts un blogeris Deniss Ševeļovs.

Lasīt vairāk

Foto: Aktuālākās manikīra tendences 2016. gadam

Foto: @nailsinc, @marinawish

Jaunajam gadam uzņemot apgriezienus, vairums no mums izvirza gan jaunus mērķus, gan plāno neaizmirstamus piedzīvojumus, gan velta laiku šī gada aktualitāšu izpētīšanai dažādās jomās.

Lasīt vairāk

Aktuālākās līgavu grima, stila un tēla tendences 2016. gadā

Foto: Shutterstock

Jaunais gads grima tendencēs iezīmēsies ar tradicionālu un pārbaudītu vērtību saglabāšanos, kā arī dažiem jauniem akcentiem. Kā uzsver grima speciāliste Dita Grauda, šobrīd modē ir praktiski viss, tomēr arī 2016. gadā svarīgi izvēlēties sev piemērotāko stilu.

Lasīt vairāk

Kāzu dekorāciju tendences 2016. gadā

Foto: Jaruek Chairak/Shutterstock

Līdzīgi kā modē un interjerā, arī kāzu un pasākumu organizēšanas industrijā ir savas tendences un stili, kas pastāvīgi mainās, un 2016. gads mums atkal sagādās gaumīgus pārsteigumus. Kā galvenais dekorēšanas virziens noteikti saglabāsies jau ilgāku laiku izmantotais vintage stils, taču šogad tas kļūs krāšņāks, bagātīgāks un spožāks, turklāt aktuāli būs dekorēšanā izmantot daudz zaļumu, augu virteņu un podiņpuķu.

Lasīt vairāk

Ko ēdīsim šogad? Ekspertu prognozes pārtikas modei 2016. gadā

Foto: Shutterstock

2016. gadā pārtikas industrijā karstākās tendences būs tādas ēdmaņas kā dehidrēti dārzeņi, "izsmalcinātas" uzkodas no kaltēta laša, bizona un vistas gaļas, kā arī skārdenēs pildīts vīns, prognozē ASV veikalu tīkla "Whole Foods" speciālisti un indrustrijas līderi, kas seko patērētāju uzvedības tendencēm un iepirkšanās paradumiem 430 veikalu ķēdes veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!