Foto: Shutterstock
Gada aukstie mēneši šogad mūs krietni ilgu laiku lutinājuši ar siltākām gaisa temperatūrām nekā ierasts, taču šī brīža laikapstākļu prognozes sola, ka kļūs arvien aukstāks. Tas nozīmē, ka, ja tas vēl nav izdarīts, jāsteidz meklēt kādu siltāku apģērbu, lai pirmais sastaptais bacilis neliktu puņķoties un ņemt slimības lapu. Kaut šķiet, ka uzturēt ķermeņa siltumu un izskatīties labi ir teju neiespējami, taču tā nav tiesa.

Aukstumam nevajadzētu valdīt pār to, kā tu izskaties, taču, izvēloties apģērbu, to nevajadzētu ignorēt pilnībā. Varbūt tev šķiet, ka siltums un gaume nav savienojami, tomēr ir daži ieteikumi, kas savieno abus un ir nekļūdīgi jau vairākus gadus. Ja arī tu esi viena no tām, kas šķietami neprot sakombinēt silto ar stilīgo, iedvesmojoties no portāla ''Reader's Digest'', piedāvājam iepazīties ar ieteikumiem, kā gada aukstajos mēnešos nepadoties aukstumam, bet joprojām izskatīties lieliski.

Kombinē svārkus ar džemperi


Foto: Shutterstock
Iespējams, ikdienā esi pieradusi visus svārkus, kas atrodami tavā skapī, nēsāt kopā ar kādu topiņu vai blūzi. Taču, dienām kļūstot aukstākām, ar blūzi vien būs par maz, lai tev dienas laikā nekļūtu auksti. Protams, vienmēr ir iespēja blūzei pa virsu uzvilkt kādu žaketi vai jaciņu, tomēr problēma sākas mirklī, kad šķietami nekas izvēlētajai blūzei un svārkiem nepiestāv.

Lai tu joprojām varētu vilkt savus iemīļotos svārkus, tev nebūtu auksti un tu izskatītos lieliski, blūzes vietā svārkus kombinē ar džemperi. Tāpat zem džempera vari pavilkt kādu krekliņu, lai vēl vairāk nodrošinātos, ka dienas laikā tev nekļūs auksti. Runājot par piemērotākā džempera piemeklēšanu, stilisti iesaka to piemeklēt, balstoties uz tavu garumu – ja esi īsāka auguma, vislabāk tev piestāvēs pieguļošs džemperis, kas beidzas līdz ar gurniem. Ja esi gara auguma, vari izvēlēties tādu, kas stiepjas arī pāri gurniem.

Valkā apģērbu kārtās


Foto: Shutterstock
Nav šaubu, ka – ja ārā valda drēgns un auksts laiks, vislabāk vilkt apģērbu kārtu kārtās, jo vieglāk ir no kaut kā atbrīvoties, nekā atrast kaut ko, ko uzģērbt papildus. Stilisti iesaka ģērbt topiņu vai kādu krekliņu, tam virsū siltu, adītu džemperi un visbeidzot – gaumīgu mēteli un šalli. Tā tu izskatīsies lieliski un tev būs silti, atrodoties ārā, bet, ienākot iekštelpās, no liekajām apģērba kārtām, ja kļuvis par karstu, varēsi atbrīvoties.

Ja iespējams, eksperti iesaka vienai drēbju kārtai izmantot apģērbu, kas gatavots no zīda. Tas palīdzēs uzturēt ķermeņa siltumu, taču tai pat laikā ir pietiekami plāns, lai to pavisam vienkārši varētu pavilkt zem blūzes, džempera vai pat kleitas.

Silti legingi un mākslīgā kažokāda


Foto: Shutterstock
Šķiet, legingi ir viens no tiem apģērbiem, kas nekad neizies no modes, un vienmēr atradīsies kāds, kurš tiem nespēs pateikt ardievas. Siltākā laikā šis bikšu aizvietotājs ir tieši laikā, jo legingi ir ērti, elpojoši un izskatās gaumīgi. Tomēr, ja arī aukstākā laikā vēlies turpināt tos nēsāt, vislabāk iegādāt jaunus un biezākus. Stilisti iesaka zem kleitām, svārkiem un pat biksēm vilkt vilnas zeķubikses vai legingus.

Savukārt runājot par virsdrēbēm, vari izmēģināt gaumīgu mākslīgo kažokādu, tostarp, mēteli vai vesti. Tā kā kažokāda, neskatoties uz to, vai tā ir mākslīga vai īsta, lielākoties izskatās smalki, apģērbu, kas pavilkts zem tā, vari izvēlēties piezemētāku – parastus džinsus vai vienkāršu džemperi, blūzi.

Izvēlies krāsainus aksesuārus un garos zābakus


Foto: Shutterstock
Ļoti iespējams, gada tumšajos mēnešos drēgnums atspoguļojas arī apģērbā – tie ir pelēki, melni toņi. Tomēr aksesuāri, kas palīdz sasildīties, ir tie, kas var atsvaidzināt tēlu ar košām krāsām un rakstiem. Tāpēc nebaidies tumšam mētelim pievilkt sarkanu cepuri vai košus cimdus, tāpat lielās, biezās šalles joprojām nav izgājušas no modes un tās iespējams iegādāt visdažādākajās krāsās un rakstos. Nebaidies eksperimentēt, esi drosmīga un izcel savu tēlu ar aksesuāriem!

Lai gan apģērbs šķietami sniedz vislielāko siltumu gada aukstākajos mēnešos, tomēr nedrīkst aizmirst arī par siltām kājām, un īsto ziemas zābaku izvēle ir īpaši svarīga. Ja tu esi kleitu un svārku mīļotāja visa gada garumā, zābaki, kas stiepjas līdz celim, ne tikai sasildīs kājas, bet arī izskatīsies lieliski. Šeit vari iepazīties ar ieteikumiem, kādam apģērbam patiesi piestāvēs garie zābaki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!