Foto: Publicitātes foto
Izvēloties apģērbus, vērts ņem vērā ne tikai to īpašības, kas konkrētajiem tērpiem liek atbilst mūsu gaumei un dzīvesveidam, bet arī apģērbu fasonu, tā prasmīgi izceļot savu figūru un maskējot tās nepilnības, liekot līdzcilvēku skatieniem, savukārt, pievērsties mūsu pamanāmākajiem trumpjiem. Šoreiz, tuvojoties svētku sezonai, kad neiztrūkstošs garderobes elements ir dažādas kleitas, piedāvājam stilistu ieteikumus to izvēlē atbilstoši figūras īpatnībām. Uzzini, kādas kleitas valkāt ābola, bumbiera, smilšu pulksteņa, apvērsta trijstūra un kvadrātveida formas auguma īpašniecēm!

Ābola formas figūra

Lai maskētu apaļīgo vēderu, muguru un plecus, izvēlies konkrētajā zonā krītoša fasona tērpu, vienlaikus izceļot auguma iespējamo trumpi – kājas. Tāpat vari izvēlēties kleitu ar pamanāmu dekoltē, kas novērsīs uzmanību no vēdera zonas. Šāda auguma īpašniecēm ir svarīgi veidot optiski proporcionālāku figūru, izvairoties no pieguloša apģērba valkāšanas, bet spēlējoties ar struktūrām un formām.

Bumbiera formas figūra

Lai maskētu izteiksmīgos gurnus un sēžamvietu, izvēlies brīvi krītoša auduma kleitu, kas vienlaikus izcels vidukli un krūtis, radot ilūziju par vajadzīgajām proporcijām. Vēlams izvairīties no minikleitām, kas sēžamvietā var sarauties augšup, kā arī papildināt tērpu ar augstpapēžu kurpēm, kas figūrai piešķirs lielāku graciozitāti.

Smilšu pulksteņa formas figūra

Šāda auguma tipa īpašnieces var valkāt teju jebko, taču īpaši labi izskatīsies tērps, kas izceļ vidukļa slaidumu un gurnu apaļīgumu, uzskatāmi demonstrējot figūras samērīgās proporcijas. Noteikti var izvēlēties tērpus ar piegulošu fasonu kā arī kleitas ar atkailinātu muguras daļu.

Apvērsta trijstūra formas figūra

Lai mazinātu plecu un krūšu daļas apjomu, izvēlies kleitas ar piedurknēm, kā arī kuplu svārku daļu, kas šauro gurnu zonu vizuāli paplatinās. Vajadzētu atteikties no tērpiem ar dekorētu un uzkrītošu augšdaļu, kas augumam liks izskatīties vēl masīvākam. Piemērota alternatīva, savukārt, ir smalkas mežģīnes tērpa lejasdaļā, pievēršot tai lielāku uzmanību.

Kvadrātveida formas figūra

Šai gadījumā vērts iegaumēt ieteikumus ābolveida formas figūras īpašniecēm, taču, tā kā problēmzona, visticamāk, nav augšdelmi, tos iespējams demonstrēt ar īsām piedurknēm vai tērpiem, kam to nav vispār. Tāpat vērts izcelt kājas, kas konkrētā auguma tipam visbiežāk ir garas un slaidas. Vidukli izcelt palīdzēs dažādi dekoratīvi elementi un kontrastu saspēles.

Avots: Glamour.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!