Foto: Shutterstock
Lai gan šķiet, ka džinsi ir viens no izturīgākajiem apģērbiem, kādu atradīsi savā garderobē, patiesībā tiem ir iespējams itin viegli kaitēt, tā ievērojami samazinot iemīļotā apģērba kalpošanas mūžu. Lai tā nenotiktu, iepazīsties ar "Marie Claire" apkopotām izplatītākajām kļūdām, ko pieļaujam, iegādājoties, valkājot un kopjot džinsa apģērbu, kā arī padomiem to novēršanai!

Pārāk bieža mazgāšana

Lai cik pārsteidzoši tas arī nebūtu, apģērba kopšanas speciālisti ar jaunu džinsu mazgāšanu iesaka nogaidīt vismaz četrus mēnešus, kā arī pēc tam mazgāt tos tik reti, cik vien iespējams. Tā kā šāda apģērba kopšana diezin vai atbildīs tavai izpratnei par tīrību, lai iznīcinātu mikrobus, kas audumā savairojušies mazgāšanas starplaikos, džinsus vari periodiski uz nakti ielikt saldētavā.

Nepareiza mazgāšanas režīma izvēle

Ja džinsus mazgā veļasmašīnā, neizvēloties delikāto režīmu vai mazgāšanu ar rokām, tie ne tikai zaudē krāsu, bet arī izstaipās. Atceries, ka, jo jaunāki ir džinsi, jo saudzīgākam jābūt to mazgāšanas režīmam, kā arī izvēlies krāsu aizsargājošu mazgāšanas līdzekli un pēc iespējas zemāku ūdens temperatūru. Tāpat džinsus ieteicams mazgāt, izgrieztus uz otru pusi.

Žāvētāja izmantošana

Kā zināms, džinsi valkāšanas laikā izstaipās, tāpēc nereti tos žāvējam augstā temperatūrā, lai bikses būtu pēc iespējas piegulošākas vismaz valkāšanas pirmajās stundās. Tomēr tieši šāda rīcība liek izstaipīties auduma šķiedrām, tā padarot džinsus praktiski nevalkājamus. Lai to novērstu, ļauj džinsiem izžūt pašiem istabas temperatūrā!

Nepareiza izmēra izvēle

Iegādājoties džinsa bikses, nepārvērtē auduma spēju stiepties. Lai gan ir ieteicams iegādāties par izmēru mazākus džinsus, pārāk mazs to izmērs liks audumam izstaipīties krietni ātrāk.

Džinsu uzglabāšana

Lai bikses pēc iespējas ilgāk izskatītos kā jaunas, uzmanīgi pakarini tās uz drēbju pakaramā. Ja džinsus ņurcīsi, iemetīsi skapī vai pavirši salocīsi, audums deformēsies krietni ātrāk. Tāpat izvairies no bikšu kabatu izmantošanas maka, atslēgu un telefona uzglabāšanai – regulāri staipot audumu, džinsi likumsakarīgi zaudēs savu formu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!