Foto: Shutterstock
Apģērbu modei ir tendence atkārtoties pēc noteikta laika. Ja vēl nesen bikses un kleitas rotāja smalkas, askētiskas jostas, tad šobrīd tērpos parādās arvien izteiksmīgāki varianti – metāliskas sprādzes, košas krāsas un neordināri savienojumi. Iedvesmojoties no portāla "Cosmopolitan", apkopojam vairākus veidus, kā efektīgi izmantot stilīgas jostas savā garderobē.

Izteiksmīga josta virs mēteļa vai virsjakas

View this post on Instagram

A post shared by STEPHANIE | fashion | travel (@stephaniewaxberg) on Dec 9, 2018 at 12:42pm PST

Viens no variantiem, kur izmantot platākas jostas, ir vilkt tās virs mēteļa vai virsjakas. Saprotams, ka virsdrēbes ziemā ir ārkārtīgi svarīgas, jo silda ķermeni, taču josta var būt tas aksesuārs, pateicoties kuram, apģērbs iegūs vairāk līnijas. Piemēram, ja jostu novietosi ap nabu virs mēteļa, tad ķermenis gūs valdzinošo vidukļa līniju.

Grezna josta un ballītes kleita

View this post on Instagram

A post shared by 🕊 (@carodaur) on Oct 2, 2018 at 8:42am PDT

Turklāt nevajag baidīties no greznām un spīdīgām jostām – tās lieliski iespējams valkāt ballītēs un saviesīgos pasākumos, piemēram, virs klasiskas mežģīņu kleitas. Ja aksesuārs ir pietiekami glauns un kvalitatīvs, to vari pieskaņot pat elegantai vakarkleitai. Tomēr atceries par tēla līdzsvaru un saskaņotību ar citiem aksesuāriem, piemēram, auskariem vai somiņu.

Neaizmirstamā klasika – bikses un josta

View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Nov 2, 2018 at 8:08am PDT

Bikses un josta ir klasisks savienojums ne tikai praktiskā, bet arī izskata ziņā. Šo aksesuāru vari padarīt par galveno noteicēju tērpā vai arī likt pildīt tam stila veidotāja funkciju. Ja izvēlies vienkrāsainas džinsa auduma bikses, tad jostu meklē kolorītāku un efektīgāku, piemēram, ar metāla dizaina elementiem. Savukārt, ja bikses izskatās kliedzoši pašas par sevi, tad lieliski piestāvēs askētiska ādas josta.

Vienkārša kleita un josta kā vidukļa iezīmētāja

View this post on Instagram

A post shared by Stephanie Zwicky (@stephaniezwicky) on Sep 14, 2018 at 11:22am PDT

Kā iepriekš tika minēts, ar jostu iespējams labi iezīmēt sievišķīgo vidukļa līniju. Tāpēc šis aksesuārs var būt lieliski savienojams ar vienkāršām un ikdienišķām kleitām. Tāpat ar efektīgu jostu vari atsvaidzināt, piemēram, sen aizmirstu kleitu, kura noglabāta skapja dziļākajos stūros.

Svārku papildinājums

View this post on Instagram

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on Nov 7, 2018 at 1:51pm PST

Parasti jostu pieņemts pieskaņot biksēm un kleitām, taču svārki ir vēl viens apģērba gabals, kuram lieliski piestāvēs platāka vai šaurāka josta. Izvēlies klasiskus vai izteiksmīgākus svārkus un, piemēram, siltu džemperi vēsajā sezonā. Tad tēlu pabeidz ar stilīgu jostu, kas var būt ne tikai melna vai brūna, bet arī rozā, sudraba vai tumši zila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!