Foto: Shutterstock
Mēdz teikt, ka visu dzīvei nepieciešamo var atrast sieviešu rokassomiņās. Tās nudien ir būtiska ikdienas sastāvdaļa, kas var gan papildināt, gan arī sabojāt visu koptēlu. Mūsdienu modē stingru likumu nepastāv — galvenais ir eksperimentēt un atrast savam augumam un stilam piemērotāko, taču ir pāris knifiņi, kas var palīdzēt ideālās rokassomiņas izvēlē. Lai tos uzzinātu — lasi tālāk.

Somas izvēlei visbiežāk nepievērš tik daudz uzmanības kā, piemēram, iegādājoties džinsus. Taču somiņai var būt tikpat liela nozīme, izceļot vēlamās auguma daļas, raksta "Live About". Ja nevēlies izcelt sava auguma tipu, izvēlies somu, kuras forma ir pretēja tava auguma siluetam. Piemēram, ja esi gara un slaida, tad labāk izvēlēties apaļu, "boho" stila somu, kas augumu vizuāli padarīs formīgāku. Savukārt, ja vēlies izskatīties garāka, izvēlies taisnstūrveida somiņu, kuras virsma ir gluda, piemēram, tā dēvēto "clutch" somiņu. Kopumā jāievēro likums — jo apaļākas ir auguma aprises, jo strukturētākai ir jābūt somai.

Koptēla līdzsvarošanai veiksmīgi derēs arī somiņas no ādas vai maiga auduma, kurām ir kvadrāta vai taisnstūra forma. Svarīgi pievērst uzmanību arī somas un auguma proporcijām. Piemēram, īsa, slaida auguma sieviete "pazustu", valkājot milzīgas rokassomas. Savukārt plecu soma, kas beidzas ap gurnu līmeni, sevišķi izcels gurnu platumu. Lielākajai daļai sieviešu lieliski piestāv somas, kas atrodas tuvu nabai — tās glaimo viduklim.

Tiecies pēc kvalitātes

Ja esi nolēmusi investēt rokassomiņā, svarīgākais ir lūkoties pēc labākās kvalitātes. Atšķirībā no kleitas, kuru var būt grūtāk atkārtoti vilkt uz svinīgiem pasākumiem, laba somiņa var kalpot gandrīz vai mūžību, raksta "Huffington Post". Viens no drošākajiem variantiem — izvēlēties ādas rokassomiņu. Āda ir retais gadījums, kas ar gadiem izskatās arvien labāk. Protams ievērojot visus kopšanas nosacījumus! Lai somiņa neapniktu, vēlams to izvēlēties neitrālos toņos — melnā, pelēkā vai ādas tonī. Tās ir klasiskas un daudzšķautņainas krāsas, kuras var pieskaņot gandrīz it visam — gan vienkāršiem džinsiem, gan melnai ballīšu kleitai. Šādas rokassomiņas lieliski piestāvēs daudziem un dažādiem stiliem, kā arī personībām. Neatkarīgi no tā, kāds ir tavs stils, ieteicams izvēlēties ģeometriskas un lineāras rokassomiņas. Tās labāk saglabās formu un izturēs ikdienas slodzi.

Izvairies no somām, uz kurām ir liels zīmola nosaukums! Tendences mainās un iet. Ja esi nolēmusi investēt somā, par to ir jādomā ilgtermiņā. Lieli logo var izskatīties bezgaumīgi, tāpēc labāk izvēlēties somu bez tiem. Ik pa laikam sevišķi modīgas kļūst rokassomiņas ar smalkām un neparastām detaļām, taču ikdienai tās nav piemērotas. Labāk sekot likumam — mazāk ir vairāk!

Ilgstoši valda uzskats, ka rokassomiņa jāpieskaņo kurpēm, taču tas nudien ir novecojis princips. Protams, tas var atvieglot ikrīta pārdomas par to, kādu somiņu izvēlēties, taču tā vairs nav vadlīnija, kurai obligāti jāseko. Tā vietā vari mēģināt pieskaņot somiņu kādām citām detaļām, kas redzamas apģērbā.

Kas šobrīd ir modē?

View this post on Instagram

A post shared by Ulla Johnson (@ullajohnson) on Mar 19, 2020 at 6:39pm PDT

Šajā pavasarī savu vietu starmešu gaismā ieņem siksnu un "slingu" somas. Tās vairs nav piemērotas tikai ceļošanai un komfortam.

View this post on Instagram

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs) on Mar 7, 2020 at 7:20am PST

Sulīgās citrusa krāsas rokassomiņas drīzumā būs ļoti aktuālas. Savieno tās ar apģērbu neitrālos toņos, lai izceltu somiņu vēl vairāk!

View this post on Instagram

A post shared by Oscar de la Renta (@oscardelarenta) on Mar 27, 2020 at 7:29am PDT

Tuvāk dabai! Izvēlies aksesuāras no dabīgiem materiāliem, piemēram, salmiem vai klūgām.

View this post on Instagram

A post shared by primavera (@primavera.______) on Apr 9, 2019 at 2:38pm PDT

Ielūkojies savas vecmāmiņas skapī! Varbūt atradīsi tur kādu pērli, kas šobrīd ir sevišķi aktuāla. Piemēram šajā pavasarī sniedzies pēc somiņas ar veclaicīgu ziedu apdruku.

View this post on Instagram

A post shared by Thayla Luna | Blog Meu Cabide (@thaylalunaa) on Mar 27, 2020 at 5:06pm PDT

Joprojām modīgas ir miniatūrās rokassomiņas. Bezgala nepraktiskas — tajās varēsi ielikt tikai savu iemīļoto lūpukrāsu vai kredītkartes. Taču ko gan nedarīsi modes dēļ?

View this post on Instagram

A post shared by FRAME (@frame) on Feb 15, 2020 at 11:38am PST

Neparasta tendence šajā pavasarī — somiņas, kuras izskatās gluži kā pārnēsājamas kastītes!

Iedvesmojoties no "Cosmopolitan" rokassomiņas, kuras šopavasar izvēloties nekļūdīsies:

View this post on Instagram

A post shared by 3.1 Phillip Lim (@31philliplim) on Feb 27, 2020 at 3:07pm PST

View this post on Instagram

A post shared by MARARGENT (@marargent) on Mar 17, 2020 at 8:18am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Frances Valentine (@fvalentineny) on Mar 5, 2020 at 10:04am PST

View this post on Instagram

A post shared by Montunas (@montunas) on Mar 27, 2020 at 9:05am PDT

View this post on Instagram

Something pretty for you to look at 🥰 Natural Woven Flat Clutch w/ Tabs

A post shared by Clare V. (@shopclarev) on Mar 16, 2020 at 4:52pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by Pyer Moss (@pyermoss) on Sep 24, 2019 at 8:56am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!