Foto: Shutterstock
Sieviete, sasniedzot 40 gadu slieksni, vēl ir pilna enerģijas, viņa ir pievilcīga, dzīvo aktīvu sociālo dzīvi. Un viņas vizuālajam tēlam, protams, jāatbilst viņas dzīvesveidam. Daži uzskata, ka mūsdienu sievietei tāpēc šajā ziņā nav viegli. Viņai nākas manipulēt starp ģimeni, darbu, sabiedrības interesēm, un šajā visā darbu gūzmā atrast laiku sev ir visai sarežģīti.

Tomēr, neraugoties uz aizņemtību, sievietei jebkurā vecumā vajadzētu veltīt laiku un pūles sava skaistuma saglabāšanai un uzturēšanai. Par to, kā ģērbties ap 40 gadu vecumu, lai skaidri un pareizi pozicionētu sevi, dažus padomus sniedz portāls Interesnooo.

Veidojam 40 gadus vecas sievietes garderobi

Noteicošais faktors apģērba izvēlē - ne tas, cik tev gadu ir pēc pases, bet kā tu izskaties. Vienlaikus ir daži pamatprincipi, kas attiecas uz lielāko daļu šī vecuma sieviešu.

40 gadus vecai sievietei jāizskatās dārgi. Tas nebūt nenozīmē, ka viss apģērbs jāiegādājas tikai Milānā. Vienkārši jāatceras un jāsaprot, uz ko var ekonomēt, bet kam tomēr naudu atvēlēt bez kaulēšanās.

Dažām sievietēm piemīt apbrīnojamas spējas atrast pavisam ne dārgas lietas, kurās viņas izskatās kā modeles no glancētiem žurnāliem.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Protams, tāds talants nepiemīt visām. Tomēr var ievērot dažus principus, kas palīdzēs ieekonomēt visai smukas naudas summiņas, vienlaikus nezaudējot kvalitāti. Piemēram: "Kažoku pērc vasarā, bet pelkdkostīmu - ziemā".

Nemēģini ar apģērba palīdzību atgriezt sevi tīņa gados! Mini svārki, topiņi, atkailināts vēders, spilgtas neona krāsas var atļauties tikai 17 gadus vecas jaunkundzes, un arī - ne visas. Pat ja pamatoti uzskati, ka esi saglabājusi nevainojamu augumu - ir daudz piemērotāki veidi, kā to nodemonstrēt citiem cilvēkiem.

Klasiskais stils piestāv jebkurai figūrai un jebkuram vecumam. Turklāt, kad tev ir 40 gadu, klasiskā stila apģērbs ir piemērots vēl jo vairāk. Klasiskā stila pamatlietas - elegance, mērenība un atturība. Un, kas ir īpaši svarīgi, - klasiskais stils ir vienmēr modē.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja esi saglabājusi labu fizisko formu un tev patīk sportiskais stils, valkā šāda veida apģērbu ar prieku. Protams, visam ir savs laiks un vieta. Sportiskais stils būs piemērots izbraucieniem  pie dabas, pastaigām vai kā mājas apģērbs. Turklāt sportiskie apģērbi arī ir dažādi. Rozā krāsas velūra sporta kostīms ar kapucīti un zaķa austiņām diez vai ir vēl kam piemērots, kā vien 18 gadus vecai meitenei ar 45 kilogramu svaru. Pat ģērbjoties sportiskā stilā, jāmēģina izvēlēties klasiskas vērtības.

Apavi -  pirmā lieta, uz ko nekādā gadījumā nedrīkst ekonomēt, tāpēc, ka no to kvalitātes ir atkarīgs ne tikai tavs ārējais tēls, bet arī komforts un veselība. Izvēlies apavus tikai no dabīgiem materiāliem. Un neatsakies no papēžiem. Vidēja augstuma papēdītis vislabāk iederas pie klasiskā stila apģērbiem.

Augstpapēžu apavi figūru padarīs staltāku, "iznesīgāku", pie noteikuma, ka papēžu augstums ir izvēlēts pareizi. Šādi apavi būs daudz ērtāki un izskatīsies daudz labāk, nekā apavi ar pilnīgi līdzenu zoli.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Izvairies izskatīties vulgāri. Pārāk dziļš dekoltē, caurspīdīga blūzīte, spilgts grims - šīs ir lietas, kas vairāk piemērotas pavisam jaunām meitenēm bez dzīves pieredzes. Nobriedušai sievietei šādu stila kļūmi nevajadzētu pieļaut.

Aksesuāri ir ļoti svarīgi, lai paspilgtinātu garderobi un vizuālo veidolu, tādēļ izvēlies tos īpaši uzmanīgi. Iespējams, ne katrs pirmajā mirklī sapratīs, vai tava somiņa ir no īstas ādas vai laba tās aizstājēja. Taču lielo zīmolu viltojumi gan "iekritīs acīs" jebkuram.

Foto: Atrasts internetā

Rotājumiem nevajadzētu būt pārāk daudz. Priekšroka būtu jādod dabīgiem akmeņiem un dārgmetāliem, nevis ķīniešu bižutērijai.

Izvairies no infantiliem aksesuāriem - piemēram, piespraudes kaķēna vai sirds formā. 40 gadus vecai sievietei nav nepieciešams atgriezties bērnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!