Foto: Shutterstock
Šosezon uz modes skatuves ar triumfu ir atgriezies karaliskais samts. Augumam pieguļoša samta vakarkleita līdz zemei ir īsta klasika, kas šogad būs īpaši piemērota izvēle gada nogales svētkiem, jo samts liecina par īpašu izsmalcinātību, eleganci un nevainojamu gaumi. Bet vai tiešām šim dižciltīgajam audumam ir lemts izrādīt savu maigo spozmi tikai vakara pasākumu pieklusinātajās gaismās? Izrādās, tā nebūt nav taisnība. Daudzu dizaineru piedāvātās variācijas par samta tēmu liecina, ka šim audumam šosezon atradīsies vieta ne tikai mūsdienīgas sievietes vakartērpu sadaļā.

Iepazīsties ar mūsu apkopotajiem padomiem un uzzini, kā samtu šosezon iedzīvināt savā garderobē, ar ko to kombinēt un kāda silueta samta apģērbi piestāvēs vien retai daiļā dzimuma pārstāvei, – to visu portālā "Infox" skaidro stiliste Irina Bogatirjova.

Karaliskais samts ir nenoliedzams šī rudens–ziemas modes sezonas favorīts. Dizaineri piedāvā plašu samta kostīmu klāstu komplektācijā gan ar biksēm, gan svārkiem, kā arī samta blūzītes, žaketes, bikses, svārkus un, protams, kleitas, kurām modes guru ir veltījuši īpašu uzmanību, to izpildījumā realizējot savas vispārdrošākās idejas.

Ja mīli eksperimentēt, dizaineri tieši tev ir radījuši modeļus, kuros samts tiek kombinēts ar caurspīdīgu šifonu, mežģīnēm, smalku tīklveida audumu un visneiedomājamākajām apdrukām. Ar šādas kleitas palīdzību varēsi radīt rotaļīgu un juteklisku tēlu. Lieliska ziņa – modē ir visi garumi!

Tomēr ņem vērā, ka šis audums ir apveltīts ar visai kaprīzu dabu – "pāršaujot pār strīpu", tu riskē izskatīties nevis pēc augstdzimušas dāmas, bet gan pēc nožēlojamas plīša pelītes. Izvairīties no šādām nebūšanām tev palīdzēs seši vienkārši padomi.

Foto: Shutterstock

Izvēlies piemērotus aksesuārus

Izvēloties samta apģērbu, īpaša vērība jāpievērš piemērotu aksesuāru izvēlei. Tā kā šis materiāls ir pasmags, ieteicams to kombinēt ar masīvām rotām vai minimālisma stilā darinātām piespraudēm.

Dienā netērpies vien samtā

No samta darinātus apģērbus, protams, var ģērbt jebkurā laikā, bet tā kā šis audums tomēr asociējas ar tērpiem, kas paredzēti īpašiem gadījumiem, tad dienā nebūtu ieteicams no galvas līdz kājām ietērpties samtā, labāk izvēloties šo cēlo audumu kombinēt ar citiem, piemēram, samta žaketi papildini ar askētisku topiņu un džinsiem.

Kritiski novērtē savu figūru

Ir viena īpaši izplatīta kļūda, kas tiek pieļauta, izvēloties samta apģērbu. Sievietes, akli sekojot modei, bieži vien neņem vērā savu figūras tipu. Apaļu formu īpašniecēm būtu jābūt īpaši piesardzīgām, jo samts nevēlami izceļ visas problēmzonas, ko vēlamies nomaskēt ar apģērba palīdzību. Šauri zīmuļveida svārki, augumu apkļaujošas kleitas un bikses ir tie samta apģērba gabali, kas iederēsies ne kuras katras modes dāmas garderobē.

Izvēlies atbilstošus apavus

Izvēloties samta kleitu vai bikses, apģērbam būtu ieteicams pieskaņot kontrastējoša materiāla apavus. Piemēram, zamšāda šādos gadījumos nebūs tā labākā izvēle, bet vari to droši kombinēt ar pieskaņota toņa samta žaketi. Šis noteikums attiecas arī uz somiņas izvēli.

Saskaņo samtu ar citiem audumiem

Samts lieliski saderēs ar tādiem karaliskiem audumiem kā zīds, atlass, satīns un mežģīnes. Bet samtu vari kombinēt arī ar vienkāršākiem audumiem, piemēram, džinsu audumu vai maigu trikotāžu.

Uzzini, kādas ir šīs sezonas krāsas

Kādas krāsas samta apģērbs šosezon ir īpaši aktuāls? Protams, mūžam stilīgi melnais. Bet būsi trāpījusi desmitniekā, izvēloties arī sūnu zaļo, jūras zilo, bordo un sinepju toni. Īpaši izsmalcināti un cēli izskatās no tēraudpelēka vai pūdera rozā krāsas samta darināti tērpi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!