Foto: Shutterstock
Decembris ir laiks, kad sevišķi bieži nākas doties uz svinīgiem pasākumiem. Gan aizvadītās Ziemassvētku balles, gan Jaungada sagaidīšanas pasākumi, gan dažādas korporatīvās balles - decembris ir īstais laiks, kad vairāk piedomāt pie savā garderobē atrodamajiem svētku tērpiem un aksesuāriem. Šai sakarā iepirkšanās kluba Stilago.lv pārstāve Katrīna Dorošenoka iesaka, kā saposties uz svētku balli.

Mazā krāsainā vakarkleita – klasisko mazo melno vakarkleitu šogad ir nomainījušas krāsas. Šī gada sezonā sievietes garderobē noteikti jābūt arī mazajai krāsainajai vakarkleitai. Sezonas svētku tērpu aktuālākās krāsas ir brūnā un zaļā. Savukārt smaragda un liepu zaļā krāsa piešķirs tēlam īpašu noslēpumainību un vieglumu.

Garā vakarkleita – klasika ir un paliek klasika. Katrai sievietei skapī jābūt krāšņai garajai vakarkleita. Par šādu vakarkleitu jādomā iespējami ātrāk, lai brīdī, kad saņem ielūgumu uz svinīgo balli, nebūtu steigā jāskrien pa veikaliem. Šāda kleita katrai sievietei jāizvēlas atbilstoši viņas auguma līnijām. Šogad modē ir ar dažādiem aksesuāriem akcentēt vidukli.

Augstpapēžu kurpes dejām – ļoti svarīgi, lai sievietes garderobē būtu vairāki pāri augstpapēžu kurpju, kurās viegli griezt arī kādu deju soli. Ja esi atnākusi uz balli, tad tikai pieklājīgi ir arī nodejot kādu valsi. Dejošanai noteikti jāizvēlas ērtas kurpes, labāk ar sprādzītēm un siksniņām, kas kurpei piešķir nelielu "odziņu". Atceries, ka šobrīd aizvien ļoti aktuāli ir botiljoni, tādēļ dodoties uz balli, vari aizmirst par maiņas apaviem!

Rotas – krāšņas rotas labāk izvēlēties pie vienkrāsainas un vienkāršas kleitas, jo neviens taču savā izskatā nevēlas konkurēt ar Ziemassvētku eglīti. Vienkāršākas rotas izvēlies tad, ja svētku tērpā jau ir pietiekoši daudz fliteru vai pērlīšu. Ja vēlies izskatīties eleganti un neuzkrītoši, tad pie kleitas piemēroti būs pievilkt platu rokassprādzi, kas kopējo tēlu padarīs unikālāku. Atceries – ar rotām vienmēr esi uzmanīga, jo šajā gadījumā noteikti jāpiekrīt teicienam "kas par daudz, tas par skādi".

Mētelis – dodoties uz svētku balli, katrā ziņā jāatceras, ka sportiskā stila ziemas jaku vajadzētu ielikt skapja dziļākajā stūrī. Ja dodies uz pasākumu garajā vakarkleitā, tad noteikti nepieciešams arī klasiskā stila mētelis. Pie mēteļa vari piespraust brošu vai komplektēt to ar krāšņu kažokādas apkakli. Tikai atceries – nepārspīlē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!